Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Onhandige klussers – Niet meer onder stroom staan en nog 9 tips

Billy van der GaagWie zegt dat klussen alleen door echte vakmensen gedaan kan worden? Wij hebben 10 tips voor je verzameld die je helpen om van je huis een paradijs te maken. Heb je twee linker-klus-handen, lees dan zeker onze tips.

 1. Ben je ook wat onhandig met stroom? Schaf dan zo’n klein stroomschroevendraaiertje aan. Wil je bijvoorbeeld een lamp vervangen, houd dan de schroevendraaier tegen het draadje, brandt het lampje dan weet je dat er nog stroom op staat en kun je de groep afsluiten.
 2. Voor het timmeren van kleine spijkers: plaats een kam en zet de spijkers tussen de tanden van de kam. Nu kun je niet meer voor de zoveelste keer op je duim slaan en blijfven de spijkers goed op hun plek zitten.
 3. Win informatie in op internet. Op internet zijn vele klusfora te vinden (zoals hier en hier) als je het even niet meer ziet zitten.
 4. Wil de schroevendraaier niet meer verder en zit je schroef er nog niet helemaal in, breng dan wat zeep aan op de schroeven. De schroef zal er nu een stuk makkelijker ingaan!
 5. Montagekit is je held in donkere klustijden. Zie je het even niet meer zitten hoe je de lamp aan het plafond vast kunt maken. Of heb je een hekel aan plak plinten, omdat ze niet vast blijven zitten? Montagekit is here to save you! Een paar drupjes zijn al voldoende om weer met een lach op je gezicht verder te gaan.
 6. Zie doorzicht in wat je wilt bereiken. Je kunt het echt, alleen moet je wel het eindresultaat voor ogen hebben. Ook is het voor jezelf handig als je een doel stelt wat je die dag wilt bereiken.
 7. Schuurpapier gaat langer mee en werkt beter als het schuurpapier eerst een beetje vochtig wordt gemaakt.
 8. Kijk eens op de website van werkspot. Hier kun je gratis klussen plaatsen (zoals het behangen van een kamer, het renoveren van je badkamer of keuken of het plaatsen van een nieuw kozijn) en kun je zelf een passende klusser kiezen die heeft geboden of heeft gereageerd op jouw bericht. Laatst hebben wij onze badkamer laten verbouwen door iemand van Werkspot én onze achterpui laten vervangen. Fijn was dat.
 9. Roer een blik verf altijd goed door met de latjes die je bij de bouwmarkt meekrijgt. Door goed te roeren voorkom je kleurverschil, waardoor dat leuke kastje wat je wilt gaan verven een mooi, egale kleur krijgt.
 10. Houd het voor jezelf overzichtelijk. Ruim na iedere klus al het afval en gereedschap weer op, zodat je later niet met een grote puinhoop achterblijft. Zo zul je doorzicht blijven houden en krijg je direct zin om aan de slag te gaan met de volgende klus.

Eén leuke geit 🐐

 1. 🐐 Rinskje

  Nog een tip!

  Ik doe altijd een stukje tape om het boortje van de boormachine, precies op de lengte van de plug. Zo weet ik wanneer het gaatje diep genoeg is voor de juiste plug:-D !

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate