Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

17 Schoonmaaktips die je schoonmoeder nóóit goed zou keuren

Billy van der GaagJa, schoonmoeders lijken het altijd beter te weten. Met hun huishoudschool-diploma op zak doen ze er alles aan om het huis spic en span te krijgen. Leuk, maar dat moet allemaal toch iets efficiënter kunnen? Wij hebben 17 schoonmaaktips die je schoonmoeder nooit goed zou keuren!

 1. Schoonmoeder doet alles volgens een strak schema. Doe daarom eens niet alles op een vast moment in de week. Ja, het is handig om een vast moment in de week te hebben, maar is het echt nodig om je badkamer ie-de-re week schoon te maken? Gooi je haar eens los en laat de teugels wat vieren.
 2. Is de liefde tussen jou en je bleekfles net als twee chloorvlekken op je nieuwe broek? Verban toch die troep en ga lekker tekeer met een fles schoonmaakazijn. Het is misschien iets harder boenen, maar dat maakt het dan ook een échte (en lekker duurzame) work-out.
 3. Trek lekker die comfortabele joggingsbroek aan voordat je tekeer gaat in het huishouden. Dat is toch veel flexibeler dan die (te) strakke spijkerbroek die je schoonmoeder aan heeft tijdens het schoonmaken?
 4. Witte was, bonte was, zwarte was, gekleurde was, bla bla bla. Is het echt nodig om alle kleding zo grondig te sorteren voordat ze wasmachine ingaan? (Hint: nee, dat is het niet). Een witte was en een gekleurde was is echt meer dan voldoende (zo doen wij dat al jaren).
 5. Houd je huis schoon volgens het CAYG-systeem. Met Clean As You Go kun je sneller schoonmaken, doordat je huis nooit echt vies wordt. Hoe dit kan? Lees meer over Clean As You Go – je huis altijd schoon.
 6. Maak iets pas schoon als het vies is, niet omdat het in je huishoudschema staat. What’s the use van een keukenkast schoonmaken als deze nauwelijks vies is?
 7. Je hoeft niet overal een speciaal chemische spray voor te hebben. Poets je RVS bijvoorbeeld lekker op met een scheutje olijfolie. Pak een stuk keuken- of toiletpapier en poets de olijfolie over het RVS oppervlak (afzuigkap, vaatwasserfrontje, etc.). Ta-da, je keuken blinkt als nooit tevoren!
 8. Het spreekwoord ‘Het oog wil ook wat’ bestaat niet voor niets. Ligt er bovenop die hoge kast een laagje stof? Ligt er prima, sla dat dus lekker eens een keertje over.
 9. Hussel je taken lekker door de war en poets de badkamer eens op dinsdag in plaats van standaard op maandag.
 10. Heb je iedere dag een overhemd aan dat gestreken moet worden? Verlos jezelf van teveel regelmaat en ga op zoek naar kreukvrije overhemden of draag gewoon een polo. Scheelt je weer een hoop strijkwerk in de week.
 11. Maak je eigen wasmiddel en je eigen allesreiniger en bespaar tientallen euro’s (of misschien wel meer) per jaar.
 12. Het schoonmaken van het toilet hoeft geen eeuwigheid te duren. Ieder tegeltje poetsen, een emmer met bleek (sowieso not done) in je toilet en een kwartier poetsen? Dat kan anders, lees hoe je je toilet in 5 minuten schoon maakt.
 13. Pak een overgebleven fles vodka van een feestje en ontsmet je kleding. Ook kun je met wat vodka chroom weer laten shinen. Het is natuurlijk wel zonde, dat dan weer wel. Gebruik vodka dus met mate, dan kun je daarna een drankspelletje doen met je schoonmoeder.
 14. Skip koffietijd en begin de ochtend met een kop groene thee. Dankzij al die gezonde stofjes en anti-oxidanten krijg je een dosis energie en kun je vol goede moed aan de slag in huis.
 15. Het soppen van de rekken op het gasfornuis is heus niet iedere avond nodig. Een doekje met een fles allesreiniger is voldoende om je kookstel snel weer te laten blinken.
 16. Neem, terwijl je onder de douche stapt, een spuitfles met schoonmaakazijn en een schuurspons mee onder de douche. Kun je naast dat je jezelf schoon aan het schrobben bent, ook de wand even ontdoen van alle kalk.
 17. Stofzuigen en dweilen? Laat een apparaat het werk doen! Terwijl je schoonmoeder druk bezig is om de stofzuigerstekker in een nieuw stopcontact te steken, loopt te zeulen met dat apparaat en een emmer met sop laat vollopen om de vloer te boenen, zet jij je robotdweil en robotstofzuiger aan het werk en ga je ondertussen wat yoga doen op zolder. Welkom in de 21-ste eeuw, schoonmoeder!

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Tes

  Ik moet stiekem toch wel een beetje grinniken om samen met mijn schoonmoeder wodka te gaan drinken.

 2. 🐐 Lieke

  Geniale tips, ik zal mijn schoonmoeder er eens van op de hoogte brengen. Kijken of zij het ook zo leuk vindt haha.

 3. 🐐 MH Shylock

  Hmmmzzz deze schoonmoeder geeft bijna exact deze tips aan de schoondochters.. Alleen de robots niet. Die heb ik niet..

  1 die ik ook geef: als er visite komt terwijl je geen tijd/zin hebt om te poetsen… beetje spiritus in de hoeken van de kamer sprenkelen en de rommel in een doos onder de bank vegen… Iedereen zal denken dat je huis super schoon is (trouwens een tip van mijn oma :p).

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate