Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Dweilortest: Wint de dweil van vieze (diksap)vlekken?

Als moeder van een bijna tweejarige peuter willen er nog weleens wat ‘ongelukjes’ gebeuren. Noem broccoli met rijst tegen een witgeverfde muur, chocoladevla tegen het plafond en flinke tuitbekers vol met diksap over de vloer. Vandaag testen we een dweil die alle wonden moet genezen! Aan de slag met deze groene dweil!

🐐 Dit artikel is geschreven door Sanne.

Diksap over de vloer, gadverdamme!

Vooral het diksap over de vloer, moet ik zeggen, vind ik verschrikkelijk. Want dat betekent altijd dat ik weer moet gaan dweilen. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel dweilen!

Ik kan je vertellen, daar is nu verandering in gekomen! Voor deze website mocht ik de Greenspeed dweil van Thuis Schoonmaken  testen en ik vind het erg leuk om met jullie te delen wat ik ervan vond. De ‘Vloeren Dweilen Set’ kost € 72,50. Dat vind ik nogal een prijs.

Dweil pakket

Bij Thuis Schoonmaken beloven ze het volgende:

 • Gedoseerd watergebruik en dus een korte droogtijd
 • Korte bewerkings- en droogtijd van het vloeroppervlak
 • Geen vuilversmering
 • Geen gesjouw met emmers meer
 • Grote mobiliteit
 • Snel inzetbaar
 • Makkelijk in gebruik

Wordt de belofte waargemaakt?

Wow! Wat een mooie beloftes, ze maakten me erg nieuwsgierig! Snel aan de slag!

Bij mijn set kreeg ik een persoonlijke brief meegestuurd met instructies. Het is heel simpel. Je klikt de Greenspeed Twistmop op de stok, vult de stok met water met behulp van de bijbehorende vulfles en je kunt gaan.

Dweil-foto

Ik besloot meteen aan de slag te gaan bij diksapvlekken in de woonkamer die al behoorlijk waren opgedroogd en behoorlijk plakten. Ik sprayde wat water op de vloer en ging er met de mop overheen. Zonder heel hard te boenen gingen de vlekken gewoon weg! Ik was verbaast en vooral verrast door hoe simpel het was.

Nu de vlekken in de keuken. In mijn keuken zijn vooral vaak vlekken onder de koelkast en bij de vaatwasser. Weer een keertje sprayen, de dweil erover heen en weg zijn de vlekken.

Ik merk dat het een beetje verschilt per vlek hoe vaak je er met de dweil overheen moet gaan. Maar dat maakt me niets uit, want ik hoef niet te boenen. Sterker nog, ik vind het fantastisch, want ik had maar een heel klein beetje koud water nodig om mijn hele woonkamer en keuken te dweilen. Je hebt inderdaad geen emmer nodig en de dweil is licht in gebruik. Je hoeft niet te bukken, niet te wringen en wanneer je staat te koken en je maakt een vlek, dan pak je gelijk de dweil en haal je hem over de vlek. Weg is ‘ie. Zie hieronder het resultaat!

weg-vlek

Daarnaast kun je de dweil gewoon in de wasmachine stoppen bij de bonte was, zodat je geen gehannes hebt met emmers sop om je dweil schoon te maken. Lekker makkelijk.

Hot or not?

De enige aanmerking die ik heb is dat ik de dweil, inclusief stok best groot vind. Je moet hem ook in zijn geheel en rechtop opbergen, anders loopt het water eruit wat in de stok zit. Gelukkig is er wel een handige klem te bestellen, zodat je ‘m makkelijk op kunt bergen onder bijvoorbeeld de trap. Op dit moment staat hij dus constant in de keuken, omdat ik niet echt een plek heb waar ik hem kan laten. Daarbij vind ik de prijs van € 72,50 aan de hoge kant. Het systeem werkt absoluut en ik denk dat je hele hoge kosten zult besparen op het gebied van water en schoonmaakmiddelen. Toch denk ik dat de prijs in eerste instantie zal afschrikken. Maar al met al vind ik de dweil geweldig en heb ik er veel plezier in om hem te gebruiken!

Iets voor jou als… Je op zoek bent naar een dweil die het dweilen écht makkelijker maakt en die ook nog eens goed is voor de natuur.

Skippen als… Je een dweil zoekt die minder ruimte in beslag neemt of geen € 72,50 over hebt voor een dweil.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Marja

  ik heb voor mijn werk jaren met deze spullen van greenspeed gewerkt en vind het super..
  ik ben ik het voordeel dat ik de stok mocht houden nadat de werkgever,geen werk meer voor mij(ons) in de thuiszorg had en ik ontslagen ben..
  nog steeds gebruik ik deze methode thuis en het is super..
  ik werk al minstends 5 jaar met de doekjes erbij, elke keer wassen als je het gebruikt hebt wel zonder wasverzachter anders verpest je de doekjes.. nu na zo’n 5 jaar worden mijn doeken wat minder maar doen nog steeds hun werk..

 2. 🐐 Marij van Dijk

  Het lijkt me een makkelijke manier om te dweilen.Als je er zo lang mee kunt doen als Marja aangeeft valt de prijs me wel mee, bij hara betaalde ik iets van € 30,00 voor de dweil zonder steel. Voor wat betreft het opbergen zou ik graag weten of de dweilstok zoveel groter dan een hara of leifheit dweilstok? Die past namelijk gewoon in de kast.

 3. 🐐 brigitte

  hoi hoi ik wil hem graag eens uitproberen. van wie mag ik ‘m lenen?
  groetjes

 4. 🐐 JP

  Greenspeed maakt gebruikt van de microvezeltechniek. Alleen schoonmaken met water, niet meer met emmer en sop. Tip: vaak zijn de stelen van de moppen aan te passen op hoogte. Pas de steel aan tot de hoogte van je schouder, zo kun je ook nog eens ergonomisch werken. Als je steel te kort is, ga je vaak voor overbuigen wat heel slecht is voor je rug. Als je steel te lang is, dan ga je je schouders overbelasten.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate