Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

6x je huishouden beter organiseren

Ben je je nu al druk aan het maken wat je morgen allemaal in huis moet doen? Maak je toch niet zo druk. Wij hebben 6 tips om je huishouden beter te organiseren.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

1. Beter organiseren – ‘s avonds denken aan de volgende ochtend

Heb je altijd een druk ochtendritme, kom je tijd tekort en vergeet je te ontbijten? Bereid dan de avond ervoor alvast een aantal zaken in het huishouden voor. Leg je kleding klaar, pak je tas alvast in en zet die volle vuilniszak buiten.

De volgende ochtend kun je met een gerust hart je kop koffie opdrinken, een lekker ontbijtje maken en misschien nog wel even een paar minuten langer onder de douche te staan – zonder dat je te laat komt.

2. Help de avond een handje om je huishouden beter te organiseren

Bedenk wat je in de ochtend allemaal kunt doen voordat je de deur uitgaat. Dat scheelt je een hoop tijd in het huishouden als je later op de dag weer thuiskomt. Met een beetje hulp in de ochtend om je huishouden te organiseren, zoals de vaatwasser inruimen en de tafel leegruimen, kun je in de middag als je thuiskomst eerst even heerlijk ontspannen.

Zo hoef je niet van hot naar her te rennen en heb je nog wat quality time met jezelf voordat je de keuken induikt.

3. Niet uitstellen – zoek op tijd je bed op

Wil je toch nog even dat TV-programma zien dat tot 0.00 uur duurt? En dat terwijl je er iedere ochtend om 7.00 uur uit moet. Zorg dan goed voor jezelf en ga op tijd naar bed. Voldoende slaap is belangrijk. Het Bedenk dat je ook goed zonder dat programma kan, en dat je beter zult ontspannen door eerder naar bed te gaan.

4. Op tijd je bed uitgaan – zo kun je nog wat in huis doen

De meeste mensen raken in de ochtend gestrest doordat ze te weinig tijd hebben, waarschijnlijk heb je hier ook vaak last van. Stress kun je verminderen door ‘s avonds niet laat naar bed te gaan en er in de ochtend weer op tijd uit te gaan.

Zet de wekker net even een paar minuten eerder (begin bij 10 minuten eerder of snooze eens niet – dit scheelt je 9 minuten) en je zult merken dat je tijd over hebt die je goed kunt gebruiken om lekker te ontbijten of om nog even wat kleine klusjes in huis te doen (aanrecht leegruimen, doekje over de tafel, etc.). Organiseren van je huis wordt zo een piece of cake.

5. Ga op zoek naar een huishoudelijke hulp

Kun je je drukke baan echt niet combineren met het huishouden, ga dan op zoek naar een huishoudster, een glazenwasser of een lieve moeder die zo af en toe komt helpen. Het scheelt enorm veel tijd en stress als iemand je maar een paar uurtjes in de week komt helpen om je was weg te wassen en de badkamer een schoonmaakbeurt te geven.

6. Houd het huishouden leuk en martel jezelf niet

Het leven is leuk en maak het huishouden daarom dan ook niet te ingewikkeld. We zijn niet op de wereld om onze complete tijd en energie te verspillen aan het huishouden. Het huishouden laten versloffen is natuurlijk ook geen optie, vandaar onze tips om je huishouden beter te organiseren.

Gun jezelf genoeg vrije tijd na een drukke werkdag en in het weekend en ga eens heerlijk ontspannen, zodat je batterij weer opgeladen is.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Evelien

    Ik kan gelijk ‘s morgens gemakkelijker uit mijn bed dan dat ik om 9 uur op sta. Ik moet om 9 uur opstaan, omdat ik medicatie moet nemen voor 10 uur. Maar ik sta om 9 uur op als ik om 1 uur moet beginnen, maar dan blijf ik gelijk altijd liggen en heb ik gelijk geen zin om op te staan.

    als ik ‘s morgens moet opstaan om 6 u 30 gaat dat gelijk veel beter alleen veel beter weet ik niet maar dan kan ik niet blijven liggen in mijn bed want ik begin dan om 8 uur. Ik denk dat het is omdat ik dan samen kan ontbijten en zo en dat ik dan niet alleen rond loop thuis, alleen mijn broer is er ook wel maar die zit in zijn kamer.

  2. 🐐 Judith

    Ik heb geen baan, dus vroeg opstaan is gelukkig geen noodzaak voor mij. Ik ben namelijk een avondmens en absoluut geen ochtendmens (JA, dit is een echt ding en zo word je geboren, je kan het niet veranderen). Vroeger opstaan heeft voor mij dus geen nut, ik heb ‘s middags pas mijn energie en kan ‘s avonds lekker lang door gaan. Vroeger naar bed zorgt er bij mij voor dat ik ga liggen draaien en piekeren (ik ben een denker) en meer slaap zorgt er niet voor dat ik vrolijk en blij wakker word in de ochtend. Ik ben ‘s ochtends altijd moeier en heb minder energie dan wanneer ik ‘s avonds naar bed ga.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate