Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Makkelijk eten – snel je gezin van eten voorzien

Zijn de boodschappen alweer op, terwijl je voor je gevoel gisteren nog boodschappen hebt gehaald? Ga dan aan de slag met onze tips en ga makkelijk eten - leer om je gezin snel en makkelijk van eten te voorzien.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jolanda.

1. Besteed het eten maken uit – je kinderen en je partner

Oké voor de allerkleinsten geldt dit natuurlijk niet, maar vanaf de pubertijd kunnen kinderen je echt wel een beetje helpen in het huishouden. Je kunt ze bijvoorbeeld leren hoe ze aardappelen kunnen schillen, de rijst moeten koken en hoe ze de groenten kunnen wassen en eventueel al kunnen fijnsnijden. Als jij na een lange dag werken thuiskomt, is het fijn dat fijn dat ze het eten voorbereid hebben. Op deze manier geef je je kind(eren) alvast een hoop kennis mee, voor als ze op zichzelf gaan wonen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook je partner betrekken in de voorbereidingen voor het eten. Vele handen maken licht werk en je hoeft er niet alleen voor te staan.

2. Bezoek maximaal 2x per week de supermarkt

Ga je dagelijks eventjes naar de supermarkt om verse groenten te halen of om lekker roze koeken te halen voor bij de koffie? Stop dan met het verspillen van tijd en beperk het boodschappen doen tot maximaal twee keer in de week. In de supermarkt word je altijd weer verleid door de ‘waanzinnige’ aanbiedingen, dus je komt altijd met meer terug dan je in gedachten had.

Heb je een wat groter gezin, dan adviseren we om twee keer in de week boodschappen te doen. Maak van tevoren een boodschappenlijst, zodat je je weg snel door de supermarktpaden kunt bewandelen. Hierdoor zul je snel alles in huis hebben en hoef je niet de volgende dag alweer terug naar de supermarkt of de buurtsuper, omdat je wat vergeten bent.

3. Makkelijk eten maken – kook extra porties

Heb je geen zin om 7 dagen in de week in de keuken te staan, dan is het een idee om extra porties tegelijk te koken. Maak dus steeds dubbele porties eten, stop de helft in een tupperware bak en vries dit in (als het afgekoeld is). Je kunt er voor kiezen om dezelfde maaltijd een week later zelf te gaan eten. Een ander leuk idee is om een diepvriesmaaltijden party te organiseren. Erg leuk om te doen – je maakt kennis met de keuken van een ander en zij van jou. Dat is pas makkelijk eten maken.

4. Bestel je boodschappen online

Zijn jullie een werkend gezin, dan is het een optie om boodschappen thuis te laten bezorgen. Je betaalt wel wat verzendkosten (bij de AH tussen de 4,95 en 9,95 per bezorging), maar het fijne is dat ze alle boodschappen tot in de keuken bezorgen. Alle producten worden op de juiste temperatuur vervoerd en je kunt meteen alle lege statiegeld flessen en kratten aan de bezorger mee geven.

Je merkt dat er steeds meer aanbieders bij komen waar je online boodschappen kunt bestellen en zij vervolgens de boodschappen bij je thuis bezorgen. Jumbo supermarkten is hier ook mee bezig en Plus supermarkten (tussen 6-7,50 euro bezorging) en Picnic (gratis – alleen nog in een klein aantal plaatsen) doen het al. Erg leuk om te zien dat er steeds meer supermarkten boodschappen gaan bezorgen.

Kook om de dag een dubbele portie (of driedubbele portie) aardappelen of rijst

Vind je het lekker om meerdere dagen achter elkaar aardappelen of rijst te eten bij je avondeten. Kook dan twee of drie keer zoveel rijst of aardappelen, zodat je dit voor de dagen erna kunt gebruiken. De rijst kun je de dag erna zo in de wok stoppen of even snel opwarmen. De voorgekookte aardappelen kun je lekker opbakken in een koekenpan. Hiermee bespaar je een hoop tijd en kun je de volgende dag lekker snel een maaltijd op tafel zetten.

Meer tips om snel een maaltijd voor te schotelen?

Jamie Oliver is natuurlijk wel de koning onder de koks en hij heeft een fantastisch boek uitgebracht met vele gerechten die je altijd binnen 15 of 30 minuten op tafel hebt staan (inclusief toetje!).

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Manja

  ik kook iederekeer een extra portie rijs in mijn rijstkoker. deze tweede portie vries ik in. wanneer ik eens weinig tijd heb warm ik hem in nog geen 5 minuten op in de magnetron. even stomen in het diepvries zakje. gaat prima.
  Even geen tijd om aardappels koken. Stop aardappels met ongeveer dezelfde grote schoongeschrobt met schil in een bakje in de magnetron. Na 5 minuten even controleren of ze al gaar zijn en anders iedere keer 2 minuten er bij op de hoogste stand. Mijn kinderen zijn dol op gepofte aardappelen!
  Tijdens mijn studenten tijd kookte ik in mijn rijstkoker. vaak had ik maar 20 minuten om te koken en te eten en dat gaat natuurlijk niet als je dingen vers wil bereiden. Men neme een rijst koker en een stopcontact klok. stel hem ongeveer een uur voordat je wil eten in. stop eest de rijst, dan de groente en dan eventueel vlees (in blokjes) en vervolgens een bouillonblokje of zo in de rijstkoker. wanneer je thuis komt staat het eten klaar en heb je een verse maaltijd. Het is even experimenteren maar het gaat vervolgens prima.
  Sterkte met ‘speed’ kooking.

 2. 🐐 grietje

  Ga minder vaak naar de supermarkt. Bij de supermarkt heb je inderdaad ook bio producten. Beetje promoten van natuurwinkels, de bio markten, kopen bij de bio boer. Deze sector heeft het moeilijk en ze staan voor eerlijkheid, weinig plastic. en goede service en ze kunnen je goed van informatie voorzien over de producten. vaak verkopen ze ook regio producten. en echte bio merken die al heel lang bestaan. Demeter, de groene weg, enz kom je niet tegen in de supermarkt.

  Leuk dat de ah thuisbezorgt, maar dit is mogelijk bij natuurwinkel ketens.
  ze hebben meer veel meer bio producten, goede wijnen, sappen, granen, goed brood, meer soorten, enz enz
  in deze tijd van bezuinigingen hebben ze het moeilijk. dus ik promoot hier even de natuurwinkels en de goede merken.

 3. 🐐 grietje

  Bespaart gas/stroom:

  De Hooikist
  In de jaren 80 was er ook een tijd van crisis en ook toen moest je zuinig zijn en het was leuk om te doen. In die tijd heb ik hooikist laten maken. Een houten kist met deksel en gevuld met oude dekens. Het is een hele goede energie bespaarde. Je hoeft het eten maar eenpaar minuten te koken en dan zet je de pan weg in de kist met de dekens er omheen. Slaapzak, dekbed alles kan. En je je laat het eten daar gewoon in klaar garen.Vroeger gebruikte men Hooi. Dus vandaar de naam hooikist. Gelukkig heb ik de kist altijd bewaard en heb de kist maar weer van zolder gehaald.
  hij heeft jaren dienst gedaan als speelgoed bak, deken kist,lapjes bak. Maar nu heb ik het weer in gebruik als Hooikist. Nog wel even een mooi kleurtje gegeven.

  Ook yoghurt maken in de kist gaat goed: je verwarmt de melk tot het kookpunt. Daarna laat je de melk afkoelen tot 40/42 graden. Dan roer je 1 a 2 eetlepel gewone, goedkope, magere yoghurt er door heen en je zet de melk warm weg in de hooikist. Je kunt een thermosfles gebruiken maar een weckpot met een krant er om heen gaat het ook prima.
  Na ongeveer 8 uur is de yoghurt klaar. Je hebt dan dikke yogurt . als je weer gaat maken kun je weer een beetje toevoegen van je eigen gemaakte yogurt.

  Tips voor de hooi kist
  http://www.zuinig.info/besparen.php?num=62
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hooikist
  http://www.landleven.nl/doe-het-zelf/zelf-bouwen/article/878/de-hooikist

 4. 🐐 Suzanne

  Jamie Oliver speelt wel vals met zijn 30 minute meals.
  Op tv althans. Als hij start is alles al gesneden/afgewogen en staan de pannen al met kokend water/gesmolten boter/hete olie klaar op het vuur.
  In het ‘echte leven’ komt er dus nog wel wat (voor)bereidingstijd bij.

 5. 🐐 Nelly

  De grote porties, ik probeer het elke keer weer maar met drie grote zoons in huis gaat alles elke dag op, ook als ik denk veel aardappels te hebben om de volgende dag op te bakken of zo. Het is hier altijd een geintje aan tafel : ach ons mam heeft weer voor 2 dagen gekookt en wij hebben veel honger.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate