Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

6 tips om te relaxen in je badkamer

De laatste tijd is de badkamer een plek in huis geworden waar je heerlijk tot rust wilt komen. Heb jij nog een oude, vergrijsde en saaie badkamer? Lees dan onze ideeën om je badkamer een lekkere opfrisbeurt te geven!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Vervang je oude douchekop voor een regendouche

Nee, niet meteen denken dat dit onmogelijk is in jouw kleine badkamer. Een regendouche heeft niet zoveel ruimte nodig en is er in allerlei soorten en maten. Je kunt je oude douchekop eenvoudig vervangen voor een regendouche (zo duur is een regendouche nou ook weer niet). Het geeft je badkamer direct al wat meer luxe en het is echt heerlijk om eronder te staan.

Kijk wel of de regendouche een beetje zuinig in water- en energieverbruik is. Je hebt o.a. deze hippe douchekop die je laat zien hoe warm je doucht. Daarnaast is een waterbesparende douchekop altijd fijn,  je merkt hier tijdens het douchen niks van.

2. Grote tegels zijn in

Het is wel even een rotklus, maar haal die kleine tegels eruit en vervang ze in de badkamer voor grote tegels. Je ziet steeds vaker dat mensen kleine tegels in hun badkamer vervangen voor grote tegels. Ze creëren rust en ze laten je badkamer groter lijken.

3. Houd je badkamer eenvoudig en clean

Houd je badkamer zo ruim mogelijk. Dus geen poespas in je badkamer met allerlei tierelantijntjes, maar houd het gewoon basic. Richt je badkamer zo in, dat je er gemakkelijk een dansje kunt maken. Zo houd je je lichaam ook nog een beetje in shape.

4. Geef je badkamer een speelse indeling

Heb je een badkamer waar je wel wat dingen kunt verplaatsen? Verschuif dan ook eens wat door elkaar en kijk je of je een leuke nieuwe indeling kunt maken.

Kijk of je je badkamer wat gezelliger kunt maken qua verlichting. Spotjes die je kunt dimmen zijn erg fijn, want ‘s ochtends kun je in fel licht jezelf oplappen voor de komende dag en tijdens je relax moment kun je de spots in sfeerstand zetten.

Hoe lekker is het om na een lange werkdag in bad of onder de douche te stappen met wat gezellige sfeerverlichting aan?

5. Een frisse uitstraling

Zorg voor frisse kit zonder schimmel in je badkamer. Haal regelmatig een doekje door je badkamer om het schoon te houden (lees hier hoe) en kies voor frisse, lichte kleuren.

Zorg daarnaast voor voldoende ventilatie in je badkamer, om schimmel en muffe geuren buiten de deur te houden. Dus:

 • zet iedere dag minimaal een uur het badkamerraam open;
 • laat de badkamer altijd luchten na iedere douchebeurt.

6. Extra momentje voor jezelf

Zet een speaker in je badkamer en sluit deze aan op je smartphone. Je kunt nu ongestoord heerlijk in bad gaan en je favoriete muziek aanzetten. Lekker gevoel om even een half uurtje te ontspannen, zonder dat iemand iets van je nodig hebt.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Jensie

  Een regendouche is echt heerlijk. Sinds een paar weken hebben we onze kleine douchekop vervangen voor zo’n regendouche en onze badkamer is direct al meer een plek geworden voor mij om te ontspannen.

 2. 🐐 Paula

  Jammer dat er bij ons geen ruimte is voor een bad, maar het douchen op zich zorgt al voor de nodige ontspanning en relax momenten. 🙂

 3. 🐐 David

  Zo’n besparende douchekop is een mooie badkamer innovatie, maar met een regendouche kun je vrijwel dezelfde besparing berijken, door simpelweg de hoofdkraan een slag dicht te draaien: Draai ‘m dicht tot je merkt dat de waterstraal uit je kraan minder wordt. Draai ‘m nu een piepklein stukje verder open, en je hebt genoeg, maar niet teveel waterdruk.
  Mvg. David.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate