Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Review Dyme – inzicht in je vaste lasten krijgen

Een app die je uitgaven bijhoudt, onnodige abonnementen voor je opzegt en die je helpt overstappen naar een andere energieleverancier. Te mooi om waar te zijn? In deze review lees je alles over de app Dyme.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dyme.

Wat is Dyme?

Laten we hier eens mee beginnen. Wat is Dyme? Dyme is een gratis app voor Android en iOS die je middels een veilige encryptie (TLS-256 bit encryptie) kunt koppelen aan je bankrekening. Net zo veilig als bij je bank. Jij bent de enige die er bij kan.

Door middel van slimme technologieën leest de app uit je bankafschriften welke vaste lasten je hebt en zet deze handig in een overzicht. De app helpt je om deze uitgaven makkelijk en snel te beheren door de koppeling met je bankrekening. Je krijgt een overzicht van je vaste lasten en abonnementen – denk aan de kosten voor gas, water, licht en je abonnementen voor bijvoorbeeld de sportschool, een loterij, tijdschriften en je Netflix abonnement (of andere streaming dienst).

Heb je een contract of lopend abonnement en wil je graag overstappen of dit opzeggen? Dan helpt de app je hiermee. Dat klinkt als een mooie en tijdsbesparende belofte, maar maakt Dyme dit ook waar? De afgelopen tijd heb ik de app regelmatig gebruikt en deel ik hieronder mijn bevindingen.

Hoe werkt de app?

Om inzicht te krijgen in je uitgaven is het van belang om de app op je telefoon te hebben staan. Hieronder heb ik een kort stappenplan om vervolgens direct grip te krijgen op je uitgaven en lopende abonnementenn of contracten op te zeggen (of over te sluiten).

Het korte stappenplan:

 1. Download de app.
 2. Meld je aan en geef aan bij welke bank je zit (let op: op dit moment alleen mogelijk als je bij ING, ABN AMRO, Rabobank of bij Bunq zit)
 3. Koppel je bankrekening aan de app.
 4. Je ziet nu een overzicht van alle inkomsten en uitgaven van de afgelopen tijd. Mis je vaste lasten? Dan kun je deze handmatig toevoegen.

Heb je het stappenplan doorlopen? Dan zie je meteen een overzicht van alle lopende abonnementen.  Zo kun je klikken op een lopend abonnement en deze in een handomdraai opzeggen.

Wat ook leuk is: Dyme heeft een functie dat ze met je huidige energieleverancier gaan onderhandelen als je al een tijdje klant bij hen bent. Bij succes ga je minder betalen voor exact hetzelfde energiepakket. De winst wordt gedeeld – Dyme krijgt 30% en ik als klant krijg 70% van de winst.✌🏻

Daarnaast kun je je inkomsten bekijken van de afgelopen maanden en je huidige balans bekijken op je rekening. Als je wilt kun je meerdere rekeningen met elkaar koppelen in de app.

Mijn review van Dyme

Op dit moment kun je Dyme dus alleen gebruiken als je een bankrekening hebt bij ING, ABN AMRO, Rabobank en bij Bunq. Laat ik nou precies bij de laatste bank mijn rekening hebben.

Nadat ik de app had geïnstalleerd op mijn telefoon werden alle uitgaven van de afgelopen tijd ingeladen. De app van Dyme is vrij simpel van opmaak en dat maakt het prettig om in de app te navigeren.

Het resultaat:

 • via de app heb ik mijn abonnement bij de Postcode Loterij opgezegd. Je betaalt éénmalig 3,99 euro en je bespaart jaarlijks 168 euro. Dit bedrag ga ik voortaan direct overmaken aan een goed doel, zonder tussenkomst van de loterij.
 • Dyme onderhandelt op dit moment met mijn huidige energieleverancier voor een beter tarief. Mocht het hen lukken om een scherper tarief te krijgen, dan betaal ik 30% van het verschil. De winst van 70% is voor mij.

Dyme review

In het begin vond ik het wel wat lastig om te zien waar je een abonnement door hen kunt laten opzeggen. Dat kwam waarschijnlijk ook, omdat niet direct alle uitgaven van mijn bank werden overgenomen in het overzicht. Zelf heb ik nog een aantal uitgaven toegevoegd – dit kun je eenvoudig zelf doen – en door op de uitgaven te klikken zie je vervolgens direct een knop om je abonnement op te zeggen. Fijn.

Voordelen:

 • De app is gratis te installeren en is eenvoudig in gebruik.
 • Veilige encryptie van je bankgegevens middels PSD2-wetgeving. Alle Europese banken zijn verplicht om een API open te stellen waarmee derde partijen (mét expliciete toestemming van de rekeninghouder) toegang kunnen krijgen tot je betaalrekening.
 • Dyme deelt mijn gegevens alleen met derden als het nodig is en met jouw toestemming – zoals nu zij mijn abonnement bij de Postcode Loterij hebben opgezegd.
 • Rekeningen zijn makkelijk te ontkoppelen en ben je klaar met de app, dan kun je je account verwijderen en daarmee ook je bijbehorende gegevens.
 • Binnenkort komt er een premium versie, waarmee je onder andere gratis abonnementen op kunt zeggen, spaardoelen kunt maken én betaalverzoeken kunt versturen (à la Tikkie).

Nadelen:

 • Er missen een aantal vaste lasten in het overzicht. Dit is dus nog niet helemaal compleet. Wel kun je handmatig vaste lasten toevoegen.
 • Je betaalt een vergoeding van 3,99 euro voor het opzeggen van een abonnement. Dat heb ik er voor over, omdat je er ook veel geld mee gaat besparen. Ik kan me voorstellen dat dit bedrag voor sommige mensen aan de hoge kant is.

Mijn conclusie is dat Dyme een fijne app is die je suggesties geeft voor de nodige besparingen – zoals het opzeggen van stille abonnementen. Zonder opdringerig over te komen of met allemaal irritante alerts. Ik verwacht dat de app de komende tijd verder wordt uitgebreid met allerlei extra features.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook meer grip op je financiën krijgen? Download dan de gratis Dyme app en zie direct waar al je uitgaven naartoe gaan.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate