Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Samenwonen tips – je huis inrichten

Je gaat samenwonen en jullie willen het nieuwe huis gezellig inrichten. Wij hebben samenwonen tips om een leuk interieur samen te stellen.

🐐 Dit artikel is geschreven door Sanne.

Samen je huis inrichten

Het inrichten van jullie woning wordt vaak als leukste onderdeel gezien van het hele proces bij het samenwonen. Dit is het meestal ook. Samen gezellig alle spullen thuis uitzoeken die meegenomen worden naar het nieuwe huis. Shoppen in de woonboulevards en plannen maken waar de bank komt te staan.

Het inrichten van het huis kan ook tot meningsverschillen en zelfs stress leiden. Bekijk onderstaande drie scenario’s waar de meeste mensen mee te maken krijgen als ze samen gaan wonen.

  1. Twee inrichtingen (twee huizen) moeten in één huis worden ondergebracht.
    Probleem: Niet alles zal bij elkaar passen. Stem samen met elkaar af en begin de termen als jouw dressoir en mijn eettafel om te zetten in ‘onze …’. Uiteindelijk zullen het jullie spullen worden en zullen jullie inzien dat de spullen eigenlijk best wel leuk met elkaar kunnen matchen.
  2. Shoppen voor één huis.
    Probleem: Jullie hebben beide nog geen inrichting, dus dat wordt shoppen, shoppen en nog eens shoppen.. Wat willen jullie voor inrichting?
  3. Eén inrichting mee naar het nieuwe huis, omdat één van jullie al eens op zichzelf heeft gewoond.
    Probleem: Degene van wie de spullen zijn, vindt de spullen vaak mooi en goed voor het ‘gezamenlijke’ huis, terwijl de partner daar in veel gevallen anders over denkt.

Herkennen jullie jezelf in één van bovenstaande drie scenario’s? Dan gaan we nu aan de slag om jullie huis voor beiden leefbaar en gezellig te maken.

Samenwonen tips – waar ga je beginnen?

Loop samen iedere ruimte af in jullie nieuwe huis en schrijf met een kladblok alles op wat in jullie hoofd komt bij deze ruimte. De kleuren, spullen en andere ideeën die jullie graag in deze specifieke ruimte willen zien. En doe dit vervolgens ook voor alle overige ruimtes in het huis.

Zodra dit gedaan is, ga er samen voor zitten en bekijk wat jullie opgeschreven hebben. Bespreek de ideeën die jullie hebben en luister goed naar elkaar. Geef duidelijk aan of jullie het eens of oneens met elkaar zijn, want op deze manier zullen jullie er voor zorgen dat het huis voor beiden leuk, gezellig en vooral leefbaar wordt.

Natuurlijk zal het voorkomen dat jullie het soms, of zelfs vaak, niet met elkaar eens zullen zijn. In deze gevallen is het belangrijk dat jullie goed naar elkaar blijven luisteren en ervoor te zorgen dat jullie tot een compromis komen. Het belangrijkste is dat jullie je er thuis gaan voelen (relaxen, eten, slapen, vrienden ontvangen etc.).

Hebben jullie een korte tijd om te verhuizen of is het budget niet toereikend genoeg? Houd er dan rekening mee dat jullie niet alles in één keer kunnen doen. Begin zoals eerder gezegd ruimte per ruimte af te werken en begin bij de belangrijkste: jullie aanstaande slaapkamer. Dit is de plek waar jullie de meeste tijd gaan doorbrengen. Zorg dat deze kamer zo ingericht is dat jullie beiden er in kunnen ontspannen en ‘thuis’ voelen.

Vervolgens kunnen jullie daarna de rest van het huis in gaan richten. Iedere keer dat er een nieuwe ruimte is afgerond, zal dit een enorme boost van waardering en tevredenheid opleveren.

Extra tip: Als jullie klein gaan wonen, zorg dan voor veel opbergruimte. Bedenk naast een aantal kasten waar nog meer ruimte gewonnen kan worden om de spullen in op te bergen (zoals lades onder het bed, planken boven het bureau en opstapelsystemen in de keukenkastjes).

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate