Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Thermo ondergoed – besparen op de stookkosten

Heb je vaak koude voeten of koude handen in de winter? Het warm houden van je lichaam op koude dagen is vaak het enige wat nodig is, zonder heel je huis te hoeven verwarmen. Door het dragen van thermokleding bereik je dit resultaat, waarmee je ook nog eens enorm veel bespaart op je stookkosten. Lees hieronder snel meer over de voordelen van thermokleding.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Thermokleding – niet alleen voor koude mensen

Thermo ondergoed wordt in veel gevallen geassocieerd met oudere mensen die het vaak koud hebben. Niet waar. Thermokleding wordt juist door heel veel mensen gedragen.

Ik draag zelf een thermo ondershirt als ik het koud heb. Meestal al ik op reis ben, maar soms ook thuis als ik het écht niet warm krijg. Denk ook eens aan sporters die buiten in de kou trainen of als je tijdens de wintersport met je skies op de piste staat. Dan is het natuurlijk nummer één prioriteit om het warm te hebben.

Je draagt de thermokleding meestal onder je normale kleding. Hierdoor blijft de thermokleding strak tegen je ligging aanzitten, waardoor je lichaam lekker warm blijft.

Je hoeft alleen maar een aantal thermokledingstukken aan te schaffen om het lekker warm te krijgen. Hiervoor kun je terecht bij diverse winkels (zoals bij de hema – vaak het goedkoopst en goede kwaliteit) en kom je erachter dat dit soort kleding helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Een thermo shirt is vaak al te koop vanaf 10 euro.

Naast het bekende ondergoed en t-shirts zijn er nog een aantal soorten thermokleding te verkrijgen, zoals sokken, muts en broeken (lijken eigenlijk meer op leggings). De kleding is voor diverse doeleinden geschikt, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. Een groot voordeel van het dragen van thermokleding is natuurlijk dat je het zelf lekker warm krijgt en hierdoor dus thuis ook op de stookkosten kunt besparen.

Alle voordelen van thermokleding op een rijtje:

 • Thermokleding houdt je lichaam warm – ook als je buiten in de kou staat.
 • Als thermokleding nat is, zal het je lichaam toch warm blijven houden.
 • Het heeft gunstige therapeutische effecten die helpt tegen rugklachten, artritis of andere gewrichtspijn.
 • Je lichaam voorzien van warmte vraagt slechts een klein beetje lucht in de ruimte te verwarmen (alleen jezelf en niet heel de ruimte) waar thermokleding goed geschikt voor is.
 • Thermokleding zit comfortabel en is lekker warm. Het is misschien niet zo fashionable, maar hé het belangrijk dat je het warm krijgt en je kunt er een normaal shirt boven trekken. Niemand die er ook maar iets van ziet. 😉
 • Polypropyleen of polyester thermokleding houdt meer warmte dan de meeste andere soorten thermokleding. Dit type stof is ontworpen voor de afvoer van vocht uit je lichaam.
 • Thermokleding van merino wol is geschoren van merino schapen die erg gewild zijn bij sporters en backpackers. Het merino wol ademt erg goed en heeft een hoge kwaliteit, omdat het fijnste en zachtste wol geschoren is van de schaap.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Marieke

  Ik lees je sites graag en steek er veel van op. Thermokleding werkt alleen als je zelf in beweging bent. Dus als je je huis aan het poetsen bent is het een prima idee. Maar als je op de bank ploft kun je beter een lekkere plaid pakken om je te verwarmen.

  Verder ben ik al enige tijd de verwarming lager aan het zetten. Je went daar ook behoorlijk aan.

 2. 🐐 Evelyn

  Hoi Jelle, ik wil het dragen van thermokleding wel eens uittesten. Ik heb alleen 1 probleempje: ik heb winterhanden. En met thermohandschoenen op de pc werken, lijkt me niet zo handig? 😉

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate