Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Groene tip #9 – uitwisbaar notitieboek van Bambook

In deze groene tip laat ik een fijn alternatief zien voor het ouderwetse notitieboek. Je leest mijn ervaring met het uitwisbare notitieboek van Bambook.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bambook.

Fan van notitieboekjes

Even een recept uitwerken, huiswerk uitwerken van een studie waar ik mee bezig ben of mijn to do’s van de dag opschrijven. Zomaar drie dingen waar ik graag een notitieboekje voor gebruik.

Laatst heb ik ook de nodige bladen volgeschreven om eens op te schrijven welke klusjes ik in huis nog af wilde maken. Het werd een flinke lijst, maar het voelde goed om alles eens overzichtelijk onder elkaar te hebben gezet. Het volgende is om al (of in ieder geval een deel van) deze klussen af te kunnen vinken.

Zoals je ziet gebruik ik notitieboekjes voor heel veel doeleinden. De meeste dingen die ik opschrijf zijn alleen op die dag belangrijk (denk aan to do’s of het uitwerken van een recept), maar niet noodzakelijk om later nog eens terug te kijken. En al dat volpennen in die notitieboekjes kost behoorlijk wat papier.

uitwisbaar notitieboek Bambook
Mijn to do’s voor vandaag. 🙂

Tegenwoordig bestaan er uitwisbare notitieboekjes en onlangs werd ik benaderd door het bedrijf Bambook of het me leuk lijkt om één van hun notitieboekjes uit te proberen. Heel graag!

De keuze is reuze bij Bambook als het om uitwisbare notitieboekjes gaat. Na enig speurwerk op hun site heb ik gekozen voor dit Bambook Classic notitieboek in A4 formaat. Lekker groot, zo heb ik voldoende ruimte om het boekje vol te schrijven. Ik heb gekozen voor de helft aan gelijnde notitiebladen en de andere helft aan blanco notitiebladen, zodat ik wat vrijer ben in het maken van aantekeningen of als ik in een meer creatieve bui ben en wat tekeningen wil maken.

Hoe werkt een uitwisbaar notitieboek van Bambook?

In een uitwisbaar notitieboek zijn de bladen gemaakt van een soort whiteboard materiaal. Bij het notitieboek krijg je een speciale pen waarmee je op het papier kunt schrijven. Heb je een kleine fout gemaakt, dan kun je dit gemakkelijk wegvegen met een gum achterop de pen.

Wil je grote delen van een pagina of hele pagina’s uitvegen? Dan kun je dit heel makkelijk weg poetsen met een los te bestellen eco doek en hervulbare bamboespray. Of je boent gewoon wat harder met de achterkant van de pen, dat kan natuurlijk ook. 😉

Bambook review
Teksten haal je makkelijk weg met de hervulbare bamboespray.

In het notitieboek zitten bladen die bij elkaar worden gehouden door middel van een ringband. Je kunt de pagina’s op deze manier volledig openklappen, zonder dat er vouwen in het blad komen.

Wat is Bambook?

Bambook is in 2014 begonnen als een schoolproject. Na een zoveelste brainstormsessie die eindigde in de papierbak kwam het ‘eureka-moment’. Wat als dit papier nou gelijk hergebruikt kon worden? Het idee van een uitwisbaar schrift was geboren.

Dit concept sloeg aan en inmiddels is Bambook uitgegroeid tot één van de grotere aanbieders van duurzame kantoorartikelen. De uitwisbare notitieboeken worden zoveel mogelijk in Nederland gemaakt en ingepakt. Dit wordt gedaan in hun werkplaats in Ede door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hun missie? Bambook streeft er naar om producten te maken die je niet hoeft weg te gooien. Simpelweg omdat dat voor iedereen beter is.💚

Ik vind het verder tof om te lezen dat ze voor ieder verkocht product een boom planten om zo ontbossing en papierverspilling tegen te gaan. En hun producten worden zoveel mogelijk per fiets bezorgd (binnen de fietskoeriers gebieden). Mijn bestelling werd ook per fiets bezorgd, leuk om te zien dat deze duurzame manier van verzenden steeds meer in opkomst is.

Mijn ervaring met het uitwisbare notitieboek

De afgelopen tijd heb ik het notitieboek erg vaak gebruikt. Vorige week was ik een midweek op Texel en heb ik een aantal huiswerkopdrachten in het notitieboek gemaakt. Zoals ik in het begin al aangaf ben ik op dit moment bezig met een thuisopleiding tot budgetcoach en moet ik hier het nodige huiswerk voor maken.

En laat ik nou soms net te fanatiek bezig zijn (en oké, soms ook iets te afwezig), waardoor ik ook goed de wegveeg-functie heb leren ontdekken. 😉

Wat ik erg handig vind, is dat je met de bijbehorende Bambook app ook alle volgeschreven pagina’s makkelijk kunt inscannen en op je telefoon kunt bewaren. Handig voor bijvoorbeeld de huiswerkopdrachten van mijn studie of als je een boodschappenlijstje hebt gemaakt. Even snel inscannen en hij staat opgeslagen op je telefoon. Zo heb je het lijstje altijd bij de hand in de winkel en ben je zo klaar met het halen van de boodschappen.

Met de Bambook app kun je makkelijk pagina’s scannen (zoals huiswerkopdrachten of boodschappenlijstjes).
Met de Bambook app kun je makkelijk pagina’s scannen (zoals huiswerkopdrachten of boodschappenlijstjes).

Ik ben gek op het maken van lijstjes. En helemaal op lijstjes die je door kunt strepen. Dit deed ik altijd al in een papieren notitieboek, maar het maakt geen verschil om dit in mijn Bambook op te schrijven. Het bespaart juist lekker veel ruimte.

Ook schrijf ik bladen vol met ideeën, taken en andere dingen die bij mij spelen. Sommige dingen zijn op korte termijn, maar het zijn juist ook veel dingen waar ik de komende tijd aan wil gaan werken. Deze pagina’s hoeven dan ook niet direct weggeveegd te worden.

Bambook ervaring

Waar te verkrijgen?

Zowel de verschillende uitwisbare notitieboeken, sticky-notes als de overige producten zijn te verkrijgen via de website van Bambook. Een uitwisbaar notitieboek is al verkrijgbaar vanaf 10,95 euro in A6 formaat, 14,95 euro in A5 formaat of voor 19,95 in A4 formaat. De set die ik heb mogen testen kost in totaal 35 euro. Naast een basis van gelijnde pagina’s heb ik ook gekozen voor een set van blanco pagina’s.

Meer weten? Via de website van Bambook kun je al hun producten bekijken.

Ben jij al bekend met uitwisbare notitieboekjes? Zou dit iets voor jou zijn?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. Leuk om hier bij jou over te lezen, wij hebben zelf ook zo’n uitwisbaar notitieboek in huis. En wat we helemaal tof vonden, was dat ze het per fietskoerier kwamen bezorgen. Dat past natuurlijk wel erg goed bij de sfeer van het merk;-)

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate