Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Groene tip #3 – uitwisbaar whiteboard notitieboek

Met pen en papier in een notitieboek schrijven is hoe ik het liefst te werk ga. In deze groene tip deel ik mijn ervaring met een Greenbook - een uitwisbaar en duurzaam notitieboek.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Greenstory.

Schrijven, krassen, volgende pagina

Voor zowel mijn werk als privé schrijf ik vrijwel iedere dag in een notitieboek. Ik maak voor mijn werk de nodige aantekeningen en to do lijstjes om zo lekker efficiënt aan de slag te kunnen. Als ik geen aantekeningen en to do lijsten zou maken, dan zou ik echt niks bereiken op een dag. Laten we het maar zo zeggen dat mijn geheugen me af en toe behoorlijk in de steek laat. 💁🏼‍♂️

Privé houd ik ook van alles bij. Zo heb ik onlangs de hal in de badkamer aangepakt en had ik een lijstje gemaakt met wat hier voor moest gebeuren. Verder maak ik regelmatig lijstjes van dingen waar ik achteraan moet gaan en schrijf ik recepten op die ik de komende tijd wil gaan maken.

Maar goed – zoals je kunt lezen kalk ik dus behoorlijk wat notitieboekjes vol en dat vind ik eerlijk gezegd best wel zonde van al het papier. Zeker omdat de meeste dingen die ik opschrijf (to do lijstjes, aantekeningen, etc.) alleen op dat moment belangrijk zijn en niet meer persé voor in de toekomst.

greenbook review greenback notitieboek

Al een tijd geleden hoorde ik dat er uitwisbare notitieboekjes bestaan. En toeval of niet: een paar weken geleden werd ik benaderd door Yagmur (één van de oprichters van Greenstory) of het me leuk lijkt om de duurzame en uitwisbare Greenbook uit te proberen. Graag!

Na een tijdje rondneuzen op hun website, heb ik uiteindelijk gekozen voor deze All-in-one donkergroene Greenbook. Naast de nodige gelijnde notitiebladen heb ik ook een aantal andere uitwisbare pagina’s gekregen, zoals vier verschillende to-do pagina’s, een week- en maandplanner, tijdsplanner en een habit tracker.

Wat is een Greenbook uitwisbaar notitieboek?

Een Greenbook is een uitwisbaar notitieboek waar de bladen zijn gemaakt van een soort whiteboard materiaal. Bij het notitieboek krijg je een speciale pen waarmee je op het papier kunt schrijven. Kleine fouten (zoals spel- of schrijffouten) kun je makkelijk wegvegen met een gum achterop de pen.

Handig: achterop de pen zit een gum om kleine fouten weg te vegen.

Grotere fouten, tekeningen of oude teksten (die je weg wilt hebben) zijn te verwijderen met de bijgevoegde microvezeldoek met een paar druppels water en wanneer nodig wat spray.

wat is een greenbook?

De bladen in het notitieboek worden bij elkaar gehouden door een ringband. Je kunt de bladen er makkelijk in of uit ‘klikken’.

Wat is Greenstory?

Greenstory is opgericht door Kaim en Yagmur (broer en zus) die een positieve impact willen maken op de wereld met duurzame, goede producten en persoonlijke service. Ze verkopen via Greenstory verschillende schrijfwaren, waaronder dus de Greenbook.

Die persoonlijke service is dan ook meteen zichtbaar op de website als je ergens een vraag over hebt: het nummer van Kaim vind je gewoon op de site om hem te bellen of te appen.

Wat betreft duurzaamheid ben ik erg onder de indruk van hun pagina over de impact die zij willen hebben. Hun missie? Het dagelijkse leven beetje bij beetje groener maken, zonder dat je daar hinder van ondervindt. En laat ik me daar nou helemaal in kunnen vinden.

Wat vind ik van het notitieboek?

De afgelopen weken heb ik de Greenbook veelvuldig gebruikt. Ik kwam erachter dat ik ‘m de afgelopen tijd zo goed als iedere werkdag er bij heb gepakt. Van het brainstormen over nieuwe onderwerpen, het plannen van mijn werkdag tot het maken van diverse lijstjes. Om er vervolgens weer een paar uit te vegen als ik weer eens teveel taken op mijn takenlijst heb gezet. 😉

notitie opslaan
Met de app notities of camscanner op je telefoon kun je pagina’s scannen (zoals dit boodschappenlijstje).

Wat ik erg handig vind: laatst maakte ik een lijstje met producten die ik nog even in de supermarkt wilde halen. Alleen ja, uitscheuren is een beetje gek in dit geval. En dus maakte ik met de notitie app op mijn iPhone een scan van het boodschappenlijstje (met Android kun je de app camscanner gebruiken). Ideaal – zo had ik makkelijk mijn boodschappenlijstje bij de hand in de supermarkt en was ik zo klaar.

Takenlijstjes schreef ik altijd al op in een papieren notitieboek, het maakte niet veel verschil om dit in mijn Greenbook op te schrijven. Het uitwisbare notitieboek bespaart veel ruimte – ik schrijf dan ook vaak redelijk onzinnige dingen op mijn takenlijst die ik op die dag niet moet vergeten. Handig voor die dag zelf, maar dit soort lijstjes mogen dan ook snel weer worden weggeveegd.

Aan de andere kant schrijf ik ook pagina’s vol met ideeën, plannen en lijstjes waar ik de komende tijd aan wil gaan werken. Deze pagina’s hoeven dan ook niet direct weggeveegd te worden, maar pas als ik alles heb uitgewerkt of afgevinkt.

Naast het brainstormen voor nieuwe ideeën en het opschrijven van mijn taken voor de dag, ben ik ook aan de slag gegaan met de habit tracker. Je kunt hier per maand nieuwe gewoontes opschrijven en bijhouden, de kolommen zijn alvast genummerd tot en met 31 voor alle dagen van de maand. Zo heb ik een aantal dingen opgeschreven waar ik deze maand aan wil werken – zoals meer sporten en minder suiker eten.

greenbook habit tracker
Nieuwe gewoontes aanleren met de Habit Tracker – om jezelf nét even dat extra duwtje in de goede richting te geven.

Wat ik verder zo fijn vind is dat ze écht met duurzaamheid bezig zijn. Een paar dingen waar ik heel blij van word:

 • De notitieboekjes worden CO2 neutraal verstuurd in een plasticvrije verpakking – er wordt gebruikt gemaakt van 100% gerecycled, ongebleekt papier.
 • De diverse bladen die je gewoon los kunt bestellen. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een weekschema die ik iedere week weer uit kan vegen en opnieuw kan gebruiken.
 • Op hun website vind je een roadmap wat ze allemaal al hebben gedaan om hun producten en bedrijf te verduurzamen én wat hun planning is voor de komende jaren. Tof!

Waar te verkrijgen?

Zowel de GreenBook als extra pagina’s zijn te verkrijgen via hun website Greenstory. Een Greenbook kun je al kopen vanaf 16,50 euro inclusief pen, penlus, doek en spray. De all-in-one GreenBook die ik heb mogen testen is een volledig pakket en kost 40 euro. Naast een basis van gelijnde pagina’s zitten hierin diverse to-do pagina’s, planpagina’s, een habit tracker en een set tabbladen om makkelijk een pagina terug te kunnen vinden.

Meer weten? Via hun website Greenstory kun je al hun producten bekijken.

Ben jij al bekend met de GreenBook? Zou een uitwisbaar notitieboek iets voor jou zijn?

uitwisbaar notitieboek

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

10 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Sab.

  Leuk dat je hier een artikel over schrijft Billy. Ik teken en schrijf veel notitieboekjes vol maar vind het moeilijk om afscheid te nemen. En dus ligt een hele kast er vol mee. Ik weet dat ik er niks meer mee doe, maar toch is wegdoen lastig. Herken je dat?

 2. 🐐 Deborah

  Lijkt me geweldig om te hebben.

 3. 🐐 Berry

  Leuk artikel, ik heb er net eentje besteld. Duurzaam en goed voor het milieu.

 4. 🐐 Yolanda

  Ik ken wel bambook, is het daarvan afgeleid?Ik gebruik mijn bambook al 3 a 4 jaar met plezier, Die to do bladenen zo lijken me een heel praktische toevoeging, nu heb ik alleen gelinieerd en blanco.

 5. 🐐 Velsen van Marga

  [email protected]
  Wat een fantastisch goed artikel; goede inspiratie. Ik krabbel mijn hele leven allerlei schriften met tabs vol…. en toch.
  Dit ga ik bestellen en mijn kinderen stimuleren. Dank je wel, Marga

 6. 🐐 Billy

  Hi Yolanda! Ik weet niet of het daar van afgeleid is (ben niet bekend met bambook), maar het is deels vergelijkbaar zie ik. Zelf ben ik erg blij met de Greenbook, onder meer vanwege de kwaliteit en verschillende soorten bladen. 🙂

 7. 🐐 Carin

  Hallo Billy, ik gebruik zelf al zo’n 5 jaar Correctbook. Dit is precies hetzelfde, alleen met een iets andere missie. Bij correctbook wordt een deel van de opbrengst gebruikt om kinderen in de Derde wereld te voorzien van correctbook schriften, zodat het analfabetisme wordt bestreden. Bij correctbook heb je ook de verschillende soorten bladen, zowel op A-4 als op A-5. En je kunt er ook een pocketformaat (A6) boekje kopen, met blanco vellen.
  Ik ben er erg blij mee: ik gebruik het voor school (als schrift) en op mijn werk voor notities, wat erg handig is omdat de gegevens niet bewaard blijven en ik met mensen werk (ivm privacywet).
  Groet,
  Carin

 8. 🐐 wilari

  Lijkt me heel handig.
  Enig idee of dit ook voor linkshandigen geschikt is? Of veeg ik dan direct de geschreven tekst weer uit met mijn hand?

 9. 🐐 Sandra

  Wow… Wat had ik dat 8 jaar geleden al graag willen hebben..! Spiegels, ontelbare whiteboards, overal werd door mij van alles op geschreven..
  Omdat je zo lastig een whiteboard meeneemt naar de supermarkt, en ik inmiddels natuurlijk een smartphone heb, ben ik overgestapt op een handige app (Keep, van google).
  Maar zo’n notitieboek.. Lijkt me heerlijk! Het gevoel van een stift op glad materiaal is niet te overtreffen ❤❤❤

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate