In verband met coronacrisis: tijdelijk ruim 40% korting op mijn populaire online tempeh workshop. 🌱 Lees meer

Over Billy & Leukegeit.nl

Hoi – ik ben Billy van der Gaag (33). Leuk dat je een kijkje neemt op leukegeit.nl – een feel good website met maandelijks meer dan 250.000 bezoekers waar ik schrijf over onderwerpen als groen leven, eten, financiën, wonen, reizen en persoonlijke verhalen zoals het vaderschap. Ik vind het leuk om je te inspireren met mijn artikelen.

Leukegeit is niet van de één op de andere dag ontstaan. De afgelopen jaren runde ik mijn foodblog billybilly.nl én stofzuigerzen.nl, een website om je huishouden leuker (en vooral wat makkelijker) te maken. Nadat de website haar negende jaar inging, besloot ik dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. In dit artikel kun je lezen waarom ik deze stap heb gezet.


Bekijk mijn online producten:

  • In oktober is mijn online tempeh workshop gelanceerd! In deze video workshop leer ik je onmisbare basistechnieken waarmee je tempeh kunt gebruiken in al je gerechten. Van tempeh recepten als gehakt en tempeh ribs tot burgers en borrelhapjes. Allemaal simpel te maken, vol eiwitten en met een heerlijke bite.
  • Daarnaast kun je ook aan de slag met mijn eBoek Bespaargeit. In het eBoek vind je slimme tips die je gaan helpen om meer geld over te houden. Het eBoek is inmiddels al een paar honderd keer aangeschaft. Is het ook iets voor jou? Meer informatie over mijn eBoek Bespaargeit vind je hier,

Over Billy

Ik ben dus Billy en leukegeit.nl is mijn persoonlijke site. Samen met mijn partner Jelle en onze zoon Jake woon ik aan de rand van het centrum in Delft. Vlakbij het centrum, zodat ik altijd een verse kop koffie binnen handbereik heb. 🙂 Ik ben gek op eten (wie niet?) en ben regelmatig in de keuken te vinden of in een lekker restaurant.

Verder stretch ik me rot bij mijn wekelijkse yogales, hou ik van reizen, loop ik regelmatig hard, ben ik geïnteresseerd in een groene vooruitgang, dip ik wortels in hummus en ben ik vooral druk in de weer met het opvoeden van onze zoon. 💚

Billy van der Gaag

Waar komt de naam leukegeit.nl vandaan?

Hierboven vertelde ik je al waar ik op leukegeit.nl over schrijf. Misschien nog wel belangrijker is om te beginnen met de vraag hoe de naam leukegeit.nl is ontstaan. Ik denk dat iedereen het erover eens is dat geiten leuk en schattig zijn, maar ik ontdekte dat ik verrassend veel overeenkomsten heb met geiten. Want, geiten:

  • eten plantaardig – ik meestal ook (sowieso vegetarisch)
  • zijn nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek uit – dit doen ze door ergens aan te knabbelen of er aan te eten. 🐐
  • zijn lenig – doe de powerpose 🤸‍♂️
  • klimmen soms in bomen – dit zou ik vaker moeten doen
  • en een mannetjesgeit is in het Engels een Billy goat.

En ja – door deze kenmerken besloot ik dat het tijd is om het roer om te gooien. Tot vorig jaar januari ging deze website dus schuil onder de naam Stofzuigerzen, maar aangezien iedereen dacht ik alleen maar over stofzuigers praatte, vond ik het hoog tijd voor een naamswijziging. 😉

Sinds halverwege januari 2018 is leukegeit.nl losgelaten op het web. Je kunt in het archief op de website nog steeds alle artikelen lezen die op billybilly.nl én stofzuigerzen stonden, maar voortaan zul je meer artikelen gaan lezen over dingen waar ik gepassioneerd over ben: een groen leven, financiële tips, lekkere recepten, uitdagingen, persoonlijke verhalen (& die van anderen) en schrijf ik over de nodige dingen die ik in mijn leven meemaak.

En als ik zo af en toe een leuke geitenselfie met je mag delen, dan kan mijn dag niet meer stuk.

Volg me ook gezellig hier

Wil je nooit meer iets missen? Volg leukegeit.nl dan via de populaire nieuwsbrief, Pinterest en Instagram. Abonneer je daarnaast natuurlijk ook op mijn YouTube kanaal voor de nodige kookvideo’s. 🎥😄

Navigate