Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenuā€™s? Klik hier...

Blog opzetten? Met deze tips heb je je blog snel in de lucht!

Als geen ander weet ik hoe een blog opzetten werkt. Mijn blog trekt maandelijks inmiddels ruim 200.000 bezoekers en het opzetten van een blog hoeft niet moeilijk te zijn. Hieronder laat ik zien hoe je snel een blog in de lucht hebt.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiƫle vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Interesse in een blog opzetten?

Online ondernemen zoals een blog opzetten over een onderwerp waar je veel over weet. Het is een droom van veel mensen om te beginnen met een eigen blog.

Sinds 2010 ben ik ondernemer. Het begon bij mij niet met het opzetten van een blog. De eerste paar jaar als ondernemer runde ik namelijk een website met vakantie adresjes in Frankrijk.

In 2017 vond ik het tijd voor een nieuwe stap en heb ik dit bedrijf verkocht. Na de verkoop ben ik mijn huidige blog Leukegeit.nl opgezet. Met als doel:

  • er meer mijn ei in kwijt te kunnen en te praten of schrijven over onderwerpen die me interesseren;
  • ik wilde mijn vrijheid behouden;
  • ik wilde er een inkomen uit halen, zodat ik er fulltime aan kon werken.

Het bleek de juiste beslissing ooit te zijn! Op Leukegeit schrijf ik veel over financiƫle vrijheid, vegan recepten, groen leven en minimalisme. Onderwerpen die me heel erg interesseren.

In de afgelopen jaren is mijn blog gegroeid van 0 naar meer dan 200.000 bezoekers per maand. Iets waar ik iedere keer nog steeds dankbaar voor ben dat zoveel mensen mijn blog bezoeken.

Het opzetten van een blog is iets anders dan simpelweg bloggen. Bij een blog opzetten komt vooral kijken hoe je je blog in de lucht krijgt. Oftewel – hoe ga je van een onderwerp bedenken naar het bereiken van mensen via de blogs die je schrijft?

Heb je ook interesse om een blog op te zetten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg dan onderstaande stappen, dan komt het helemaal goed.

Je blognaam registeren

Het begint allemaal met een goed idee.Ā En een goede naam natuurlijk. Je kunt nog zo’n goed idee hebben, zonder een goede naam is je blog nergens.

Hieronder heb ik een kort stappenplan voor hetĀ opzetten vanĀ een blog:

  1. Bedenk waar je over wilt gaan bloggen en registreer een domeinnaam.
  2. Kies zodra je een domeinnaam hebt gekozen, welk hostingpakket je wilt. Mijn advies is om voor een klein tot middelgroot pakket te kiezen. Je kunt later altijd nog opschalen als je blog een steeds groter publiek trekt.
  3. Installeer een gratis dienst als WordPress op je blog (gebruik ik zelf ook). WordPress is een programma waarmee je je blog kunt bouwen en onderhouden. Het isĀ erg populair en best wel eenvoudig om te leren. Veel hosting providers (waar je je hosting afneemt) bieden ook pakketten mĆ©t WordPress installatie aan. Zoals bij het bekende Xel. Fijn, scheelt jou weer tijd en een hoop uitzoekwerk. Kun jij je focussen op het schrijven van artikelen.šŸ„³
  4. En je kunt beginnen met bloggen. In het artikel over het beginnen van een blog lees je wat uitgebreider hoe je vanaf hier verder kunt gaan.

De kosten voor het opzetten van een blog lopen uiteen van een paar euro tot een paar tientjes per maand. Dit zijn vaak de kosten die je moet maken om je domeinnaam te registeren en voor de hosting van je blog. De rest hoeft praktisch weinig tot geen geld te kosten.

Zo kun je al voor twee euro per maand je blog hosten bij YourHosting (heb ik ook domeinnamen geregisteerd). Wil je gaan voor iets meer service en ondersteuning? Dan is Xel waarschijnlijk voor jou weggelegd. Je betaalt net iets meer, maar je kunt dan wel meteen aan de telefoon hangen als je iets niet snapt. Ook heel prettig.


Meer lezen? Lees dan mijn eerdere artikelen over beginnen met bloggen, geld verdienen met bloggen en een handig artikel over het genereren van passief inkomen.

Blog beginnen - hoe begin je een blog?
Blog beginnen? Mijn tips hoe je een succesvol blog begint!

Met een beetje kennis en tips kan iedereen een blog beginnen. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke tips en stappenplan hoe mijn blog nu ruim 200.000 bezoekers per maand ontvangt.

Geld verdienen met bloggen
Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen is iets waar veel mensen van dromen. Van achter je computer bloggen en hier ook nog geld mee verdienen. In dit artikel deel ik mijn inkomstenbronnen met bloggen en welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Geld verdienen van uit mijn - mijn tips en ideeƫn
Geld verdienen vanuit huis ā€“ mijn tips, ideeĆ«n en valkuilen

Vanuit je eigen huis geld verdienen klinkt als muziek in de oren. Je bepaalt je eigen werktijden, waar je geld mee wilt verdienen en je creƫert je eigen werkplek. In dit artikel lees je hoe je geld kunt verdienen vanuit huis, inclusief de nodige tips, ideeƫn en valkuilen.

Passief inkomen genereren (o.a. door blog opzetten)
Hoe kan ik passief inkomen genereren?

Inkomen opbouwen, zonder er actief mee bezig te zijn. Ontdek hoe een passief inkomen genereren je gaat helpen om meer geld te verdienen.

Leukegeit nieuwsbrief šŸ„‘

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! šŸ

Geen zorgen ā€“ je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. šŸ˜Š

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. šŸ

Navigate