Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Dit betekent financiële vrijheid voor mij

Financiële vrijheid staat voor mij gelijk aan me geen zorgen hoeven maken over mijn financiën. Dat klinkt natuurlijk fijn, en dat is het ook. Maar wat houdt financiële vrijheid nu precies in?

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Financiële vrijheid zonder zorgen

Diep van binnen denk ik dat iedereen financiële vrijheid wil ervaren. Je geen zorgen hoeven maken of er wel genoeg geld op je bankrekening staat, de rekeningen betaald kunnen worden en dat je zonder er bij na te hoeven denken een kop koffie op het terras kunt bestellen.

Hieronder vind je mijn tips wat financiële vrijheid voor mij betekent.

Mijn tips voor financiële vrijheid

  1. Stel duidelijke en haalbare doelen
  2. Weet hoe hoog je inkomsten en uitgaven zijn
  3. Geef minder geld uit dan je inkomsten
  4. Bespaar op je vaste lasten (en soms ook op luxe uitgaven – tenzij het je heel blij maakt)
  5. Zorg voor meer inkomen
  6. Wees voorbereid op een tegenslag (en zorg dat dit financieel op kunt vangen)

Financiële vrijheid creëren

Het geld dat je elke maand overhoudt door te snijden in je uitgaven en je inkomsten te verhogen kun je vervolgens weer slim investeren. Je geld wegzetten op een spaarrekening levert tegenwoordig maar weinig op.

Ik vind het dan ook goed om te kijken naar andere manieren om je geld te laten groeien, zodat je meer financiële vrijheid gaat ervaren. Dit kan op verschillende manieren – denk aan beleggen en vastgoed.

Op leukegeit.nl schrijf ik geregeld over hoe je meer financiële vrijheid kunt creëren. Hieronder heb ik een aantal van de best gelezen artikelen over dit onderwerp op een rij gezet.

Passief inkomen genereren (o.a. door blog opzetten)
Hoe kan ik passief inkomen genereren?

Inkomen opbouwen, zonder er actief mee bezig te zijn. Ontdek hoe een passief inkomen genereren je gaat helpen om meer geld te verdienen.

Vermogen opbouwen tips zonder torenhoog inkomen - deze tips gaan je helpen!

Vermogen opbouwen zonder torenhoog inkomen – deze tips gaan je helpen!

Wil je meer vermogen opbouwen, zodat je financiële vrijheid toeneemt? Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. De beste tips heb ik in dit artikel voor je uitgelicht.

Hoe word je rijk in 4 stappen (+ een bonusstap)

Hoe word je rijk in 4 stappen (+ een bonusstap)

Met de vraag hoe word je rijk bedoel ik niet persé dat je je focust om miljoenen op de bank te hebben. Nee, met rijk worden bedoel ik dat je voldoende geld hebt om het leven te leiden dat jij graag wil. Deze 4 stappen gaan je helpen.

Je inkomen verhogen tips
Mijn 8 manieren om je inkomen te verhogen

Wil je graag je inkomen verhogen, zodat je extra geld verdient? Er is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie dacht. In dit artikel deel ik dan ook graag mijn tips voor het verhogen van je inkomen.

Beginnen met beleggen - handig stappenplan voor dummies

Beginnen met beleggen

Nu je vrijwel geen rente ontvangt op je spaargeld wordt beginnen met beleggen steeds populairder. In dit artikel vertel ik je alle basics over beginnen met beleggen. Ideaal als je ook geïnteresseerd bent om meer financiële vrijheid ervaren.

Geld verdienen met bloggen
Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen is iets waar veel mensen van dromen. Van achter je computer bloggen en hier ook nog geld mee verdienen. In dit artikel deel ik mijn inkomstenbronnen met bloggen en welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate