Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

15 slimme bespaartips (waar je waarschijnlijk zelf nog niet aan had gedacht)

Ontdek hoe je geld kunt besparen met deze 15 slimme bespaartips. Van maaltijdplanning tot energiebesparende oplossingen, leer hoe je slim kunt besparen op dagelijkse uitgaven.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Hand op de knip houden

Slimme bespaartips zijn voor mij een geweldige manier om geld te besparen zonder dat je veel inlevert op kwaliteit van leven. Het voelt voor mij vaak juist als het tegenovergestelde.

Of je nu op zoek bent naar manieren om geld te besparen op boodschappen of energiekosten, of je wilt leren hoe je meer inzicht krijgt in je uitgaven – er zijn tal van manieren om geld te besparen zonder dat je hoeft in te leveren op de dingen die je echt wilt doen.

Door slim te besparen, kun je de hand op de knip houden en geld overhouden voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Dit zijn mijn 15 bespaartips

 1. Maak een lijst van de dingen die je elke maand koopt en ontdek waar je de meeste uitgaven aan hebt. Dit geeft je inzicht op welke gebieden je het beste kunt besparen.
 2. Plan je maaltijden van tevoren en maak een boodschappenlijst (hallo handige weekmenu’s 🥳). Dit helpt je om geen onnodige aankopen te doen en te besparen op eten, terwijl je ook nog eens gezonder eet.
 3. Maak gebruik van cashback-apps. Deze apps geven je cashback op je aankopen bij specifieke winkels. Zelf gebruik ik Scoopy (gratis) en kan ik naast cashback bij sommige winkels af en toe ook gratis producten bij de supermarkt halen.
 4. Gebruik mijn gratis Excel sheet om je vaste lasten in de gaten te houden. Zo heb je altijd inzicht in waar je je geld aan uitgeeft en kun je gerichter besparen.
 5. Vergelijk prijzen voordat je iets koopt. Dit kan je veel geld besparen, vooral als je grotere aankopen doet.
 6. Maak gebruik van kortingscodes en aanbiedingen. Veel winkels geven kortingscodes voor online aankopen of hebben speciale aanbiedingen voor hun klanten (zoals op deze cursussen).
 7. Eet meer zelfgemaakte snacks en maaltijden in plaats van uit eten te gaan of veel te dure snacks te kopen.
 8. Pak de fiets, ga lopen of neem het OV in plaats van de auto te nemen – dit kan veel geld besparen op brandstofkosten.
 9. Kies voor energiezuinige verlichting en elektronische apparaten. Ook dit kan je veel geld besparen, zeker op de lange termijn.
 10. Zet je thermostaat een paar graden lager (zeker in deze dure tijden 🥶) – haast een no brainer om direct geld te besparen.
 11. Gebruik de droger niet te vaak, hang je kleding liever buiten op of in een kamer waar voldoende ventilatie is.
 12. Maak gebruik van gratis activiteiten in plaats van dure uitjes. Er zijn veel gratis activiteiten zoals parken, speeltuinen, musea (zeker voor kids), bibliotheken en meet ups met gelijkgestemden die je kunt bezoeken.
 13. Maak gebruik van kledingruil- of verkoopsites om kleding of meubels en accessoires te kopen (of huren) of verkopen die je niet meer nodig hebt. Denk naast Marktplaats en Vinted ook eens aan Reliving.nl, The Next Closet, en Tiny Library.
 14. Maak gebruik van herbruikbare producten in plaats van wegwerpproducten, zoals herbruikbare boodschappentassen, herbruikbare drinkflessen en herbruikbare rietjes.
 15. Gebruik een slimme thermostaat, dit helpt je om de temperatuur in huis automatisch aan te passen wanneer je er niet bent, waardoor je bespaart op energiekosten.

In deze dure tijden waar geld besparen belangrijker lijkt dan ooit, is het belangrijk om slim te zijn met je uitgaven.

Door deze 15 slimme bespaartips toe te passen, lukt het mij om veel geld besparen zonder dat ik het gevoel heb dat het als een verplichting voelt. Deze kleine aanpassing zorgt er uiteindelijk juist voor dat het een gewoonte wordt, waardoor de besparingen uiteindelijk alleen maar verder op zullen lopen.

Welke slimme bespaartips voer jij allemaal uit? Deel dit zeker in een reactie, zodat we van elkaar kunnen leren. Ik ben benieuwd!

Tips – nog meer goedwerkende bespaartips

Wil je nog meer goedwerkende tips die je gaan helpen om meer geld te besparen en over te houden? Bekijk dan zeker mijn praktische eBoek met slimme tips om geld te besparen en te verdienen.

Ontdekt hoe je veel geld kunt besparen, maar ook hoe je stap voor stap je levenskwaliteit verhoogt.

Lees meer…

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Ryanne

  Je kunt ook besparen op reiskosten door samen te rijden, als je weet dat iemand ook die kant op gaat.

  En als je toch met de auto erop uit gaat, voor bijv grote boodschappen, combineer dat met andere ritjes, zoals je kind bij de zwemles afzetten, pakjes naar de post of Oma van het station ophalen. Een grote ronde is goedkoper dan 3 kleintjes samen.

 2. 🐐 Hetty

  Om 7.00 uur fietsen met twee honden. Ramen open en wasmachine aan. Terug, ramen dicht, thermostaat iets hoger en was over de opwarmende radiatoren. Zo nu en dan was even keren. Opvouwen en om half 10 in de kast.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate