Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Havermout blondies met witte bonen (+ video)

Billy van der GaagDit recept voor havermout blondies is heerlijk geworden en kent een special ingrediënt om een stuk zoetigheid nét iets minder ongezond te maken. Altijd fijn. Tijd voor een nieuw recept + nieuwe video!

Havermout blondies maken – check mijn video

Bekijk mijn video waar ik je stap voor stap uitleg hoe je deze havermout blondies met witte bonen maakt.

Vind je deze video leuk? Abonneer je dan zeker even op mijn YouTube kanaal. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video verschijnt. 🙂

Ingrediënten 12 blondies te maken:

Voor de blondies:

  • 125 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • half blikje witte bonen
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 80 gram rozijnen
  • 100 gram bloem
  • 100 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • mespunt zout

Voor de frosting:

  • 4 eetlepels slagroom
  • 60 gram poedersuiker
  • rasp van een halve limoen & 1 eetlepel limoensap

havermout blondies recept

blondies recept

& zo maak je deze havermout blondies:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Pureer de witte bonen in een foodprocessor.
  3. Meng de gesmolten roomboter, eieren en bruine basterdsuiker met een mixer op medium snelheid, zodat de ingrediënten goed door elkaar gemengd zijn.
  4. Voeg de havermout, gepureerde witte bonen, bloem, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout toe aan het beslag en laat de mixer nogmaals op medium snelheid draaien voor 5 minuten. Voeg als laatste de rozijnen toe.
  5. Verdeel het beslag van de blondies gelijkmatig in een ingevette vierkante ovenschaal. Bak de blondies af in de voorverwarmde oven voor circa 35 minuten. De blondies zijn klaar als het beslag lichtbruin is gekleurd en een satéprikker schoon uit het beslag komt.
  6. Laat het afkoelen en maak ondertussen de frosting door de slagroom, rasp van de halve limoen, het limoensap en de poedersuiker met elkaar te mixen.
  7. Verdeel de frosting over de blondies en snijd het in 12 gelijkmatige stukken.

In de video zeg ik al dat ik de blondies erg lekker vind geworden. Ze zijn wat minder machtig dan je misschien gewend bent, maar dat vind ik juist erg lekker. Ook de toevoeging van de witte bonen vind ik zelf erg geslaagd – je proeft er helemaal niks van.

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Sas

    Leuk blog heb je, de recepten die ik uit je blog heb gemaakt zijn echt heerlijk

    Deze koekjes zien er ook weer erg lekker uit, Maar nu heb ik wel een vraag over dit recept.
    Kan je ipv gewone bakpoeder ook wijnsteenbakpoeder gebruiken?

    Ik heb een noten, pinda en sesam allergie en in gewone bakpoeder zitten vaak sporen van noten, pinda’s of sesam in.
    Daarom gebruik ik altijd wijsteenbakpoeder of sparood om iets luchtig te maken.

    Groetjes Sas

  2. 🐐 Billy

    Hi Sas, dankjewel voor je bericht. Leuk om te horen, welke recepten heb je al gemaakt? 🙂

    Je kunt in plaats van bakpoeder ook wijnsteenbakpoeder gebruiken. Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar het is vergelijkbaar met elkaar (beide zijn een rijsmiddel, maar minder heftig dan baking soda). Je kunt dezelfde hoeveelheid wijnsteenbakpoeder gebruiken als de hoeveelheid bakpoeder dat er staat. Ik heb heel benieuwd wat je van dit recept gaat vinden.

    Goede tip trouwens wat betreft spa rood. Ga ik ook eens uitproberen!

  3. 🐐 Sas

    Bedankt voor je antwoord 🙂

    Ik heb de volgende recepten gemaakt :

    vegan mexicaanse taco’s gemaakt met granaatappel pitjes
    gevulde taco’s met pompoen, zwarte bonen en feta
    vegan ceviche
    Naanpizza

    Allemaal erg lekker, sommige recepten heb ik wat aan moeten passen omdat ik niet alle ingrediënten mag eten.

    Groetjes Sas

  4. 🐐 Billy

    Wauw, wat veel recepten heb je al gemaakt. Onwijs leuk! Fijn om te horen dat ze allemaal lekker waren. 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate