Cupcakes maken met witte chocolade en frambozen (+ video)

Billy van der GaagGeef mij een reep witte chocolade en verse frambozen en ik waan me op een tropisch eiland. En ik ben niet alleen. Het is druk op het tropisch eiland. Bekijk mijn recept om heerlijke cupcakes te maken, inclusief video!

Perfecte combinatie

Zoals ik al aangaf is de combinatie van witte chocolade en framboos onweerstaanbaar. Als je het internet afspeurt naar inspiratie kom je allerlei combinaties tegen.

Daarom ben ik aan de slag gegaan met deze heerlijke combinatie. Een tijd geleden had ik me al eens voorgenomen om cupcakes te gaan maken. Vandaag is het zover – ik heb een recept voor je klaarstaan om 12 cupcakes te maken met witte chocolade en frambozen, inclusief video.

Video – cupcakes maken

Bekijk hieronder mijn video waar ik je stap voor stap uitleg hoe ik de cupcakes maak én leg ik je uit hoe je mooie toeven kunt spuiten.

Vind je deze video leuk? Abonneer je dan zeker even op mijn YouTube kanaal. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video is verschenen. 🙂

witte chocolade en frambozen cupcakes recept

Wat heb je nodig?

Voor de cupcakes:

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 80 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 100 gram frambozen + extra om te garneren
  • 75 gram witte chocolade
  • 240 ml melk

Voor de frosting:

  • 180 gram zachte roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 50 gram witte chocolade

Bereidingswijze:

Het maken van de cupcakes:

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en verdeel alvast papiertjes over in cupcake bakvorm.
  2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en zet apart om later te gebruiken.
  3. Meng in een andere kom met een mixer de roomboter en suiker door elkaar tot het wat luchtig is geworden (duurt ca. 3 minuten). Voeg vervolgens één voor één de eieren toe aan het beslag.
  4. Smelt ondertussen de witte chocolade voor de cupcakes (nog niet de frosting – dat komt later).
  5. Voeg de inhoud van de kom met droge ingrediënten, melk, frambozen en gesmolten witte chocolade beetje bij beetje aan het natte beslag toe en meng goed door elkaar. Het beslag moet er lekker wat luchtig uitzien.
  6. Verdeel de cupcakes over de vormpjes en bak de cupcakes in het midden van de oven af in circa 20 minuten.

Het maken van de frosting:

  1. Smelt de witte chocolade voor de frosting.
  2. Klop de roomboter luchtig in een keukenmachine en voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker toe.
  3. Voeg zodra de botercrème klaar is de gesmolten witte chocolade toe en laat de mixer nog even doorkloppen op lage stand voor 2 minuten.
  4. Garneer de frosting en een framboos over de afgekoelde cupcakes.

Wees eens eerlijk – vind je de cupcakes er ook zo lekker uitzien? Ik ben eerlijk gezegd erg blij met het resultaat. Je kunt me dan ook zoals gezegd haast niet blijer maken dan met een cupcake met deze combinatie.

Ga jij ook aan de slag om de cupcakes te gaan maken?

cupcakes maken - witte chocolade cupcakes recept

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Rosa

    Ik ga de cupcakes morgen maken. Ze zien er heerlijk uit!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate