Hangop recept met gedroogd fruit en noten

Vandaag deelt Oliver zijn recept voor hangop met gedroogd fruit en amandelen. Heerlijk als ontbijt met wat Libanees platbrood erbij (zoals de Libanezen het eten) of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.

🐐 Dit artikel is geschreven door Oliver.

Olilo goes Leukegeit

Mijn goede vriend Oliver is echt een ster in de keuken. Hij is het type persoon dat van iedere maaltijd een feestje maakt. Op zijn eigen website Olilo deelt hij regelmatig recepten van zijn culinaire avonturen, favoriete smaken en de meest heerlijke Libanese lekkernijen. De komende tijd deelt hij hier een aantal heerlijke recepten die hij speciaal voor Leukegeit heeft gemaakt.

Vorige keer deelde hij al een heerlijk recept voor hummus (met 3 toppings!) en een recept voor broccoli met yoghurtsaus. In dit recept laat hij zien hoe hij hangop maakt à la Oliver.

Hieronder laat hij zien hoe hij dit heerlijke recept van hangop met gedroogd fruit en noten maakt. Bedankt weer voor het delen van dit recept, Oliver! 🙏

Oliver Meskawi
Oliver, in de bergen in het noorden van Libanon.

Libanese hangop à la Oliver

Labneh is bij mijn ouders in Libanon iets wat nooit ontbreekt. Het is bijna net zoiets als zaatar en platbrood – die vind je altijd in een Libanees huis. Labneh is eigenlijk hangop van yoghurt met een snufje zout. Je laat het een nacht in de koelkast uitlekken en de volgende dag heb je een heerlijke romige labneh. Een beetje olijfolie erop, wat olijven, tomaatjes en Libanees platbrood en je hebt ontbijt.

Libanese yoghurt is vaak wat dikker en zuurder dan de Nederlandse, maar de Griekse versie is een prima vervanger. Dit recept is iets minder traditioneel als het om de topping gaat. De zoete en noterige smaken combineren heel mooi met het romige van de labneh.

Ingrediënten:

Voorbereiding: 15 minuten
Wachttijd: 12 uur
Moeilijkheid: eenvoudig

  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • 3 gedroogde abrikozen
  • 3 gedroogde pruimen
  • kleine handvol amandelen
  • extra virgin olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Roer het zout door de yoghurt. Bekleed een grote zeef met een kaasdoek of een schone theedoek en giet de yoghurt erin. Zet de zeef over een kom en laat de yoghurt in de koelkast zo’n 12 uur uitlekken.
  2. Snij de abrikozen en pruimen in dunne reepjes.
  3. Hak de amandelen in grove stukken en rooster ze, zonder olie, in een koekenpan goudbruin.
  4. Haal de labneh uit de koelkast, doe hem in een schone kom en roer hem even goed door.
  5. Met twee lepels maak je quenelles van de labneh en deze doe je op een serveerschaal. Garneer met de amandelen, gedroogd fruit en olijfolie en eventueel een snufje versgemalen zwarte peper.

En de hangop is klaar! Aanvallen maar!

recept voor hangop

Is dit hangop recept van Oliver iets voor jou? Ik ben heel benieuwd! Ga je met dit recept of één van de andere recepten op mijn website aan de slag? Laat het dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate