Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Mini quiches – 2 heerlijke recepten (+video)

Een lekker borrelhapje dat bij haast iedereen in de smaakt valt zijn mini quiches. Met een korst van bladerdeeg en een lekkere vulling heb je gegarandeerd een feestelijk hapje in handen. Bekijk het recept én de video om deze mini quiches zelf te maken.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

3x borrelhapjes maken – bekijk mijn video

Ben je op zoek naar lekkere borrelhapjes en wil je eens iets anders op tafel neerzetten dan een plateau met kaasjes, stokbrood en gevulde eieren? In deze video maak ik 3 borrelhapjes die snel te maken zijn.

Ik heb twee soorten mini quiches gemaakt:

  • zongedroogde tomaat, feta en basilicum
  • een recept van geitenkaas en kastanjechampignons

De mini quiches kun je trouwens al een paar uur van tevoren klaarmaken. Wil je de mini quiches graag warm serveren? Zet ze dan nog even een paar minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Hieronder kun je de video kijken om te zien hoe je de borrelhapjes zelf kunt maken. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan zeker even op mijn YouTube kanaal. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video is verschenen. 🙂

Ingrediënten voor 20 mini quiches

Tijdsduur: 20 minuten
Oventijd: 20-25 minuten

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 75 gram geitenkaas
  • handje (kastanje)champignons
  • 75 gram feta
  • 5 blaadjes basilicum
  • 10 zongedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden
  • 2 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 200 gram crème fraîche
  • zout

mini quiches recepten

Bereiden van de mini quiches

  1. Vet de muffinvormen in met wat olie en bestuif ze licht met wat bloem.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Klop de crème fraîche los met de melk, eieren en een snufje zout.
  4. Snijd een vel bladerdeeg in drieën (zie het filmpje) en leg dit in de muffinvormen.
  5. Maak de mini quiches door de helft van de vormen te bedekken met wat reepjes zongedroogde tomaat op de bodem te leggen, daarbovenop wat feta en een blaadje basilicum.
  6. Bedek andere helft van de vormen met wat plakjes kastanjechampignons en geitenkaas.
  7. Verdeel het natte mengsel over de muffinvormen. Bak de mini quiches af in 20-25 minuten op 200 graden Celsius.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate