Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Pindakaas cheesecake – no bake met topping van toblerone

Tradities zijn er om verbroken te worden. Cheesecake gaat normaal in de oven, bij dit recept komt er geen oven aan te pas. Een lik pindakaas in cheesecake? Niet iets waar je in eerste instantie aan zult denken, maar deze no-bake cheesecake is zó lekker dat je direct na de eerste hap alweer trek krijgt in een tweede stuk.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Geen liefde op het eerste gezicht

Billy & cheesecake? Geen liefde op het eerste gezicht. Ik moest zowel aan de smaak als aan de structuur wennen. Misschien iets te zuur, te machtig. Ik weet het niet meer, vele stukken cheesecake verder ben ik inmiddels overtuigd. Billy & cheesecake scheiden hun wegen niet meer.

Ook van deze no bake pindakaas cheesecake. Heerlijk – en het ideale is dat deze cheesecake binnen een mum van tijd is gemaakt. Dat is soms ook wel eens fijn.

cheesecake mengsel ingredienten

Ingrediënten:

Voorbereiding: 30 minuten

  • Een rol Oreo koekjes
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • 500 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 flinke eetlepels pindakaas
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 Toblerone reep van 100 gram
  • 200 ml slagroom

Bereidingswijze:

  1. Verkruimel de Oreo koekjes met een staafmixer en voeg de gesmolten boter toe.
  2. Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier (of vet de springvorm in) en giet hier het mengsel van Oreo in. Druk de kruimels hard aan op de bodem en zet dit vervolgens minimaal 10 minuten in de koelkast.
  3. Klop de roomkaas met een mixer wat luchtig en voeg de pindakaas en basterdsuiker toe en mix alles het geheel nog even goed door.
  4. Klop in een andere kom tweederde van de slagroom half op, zodat het nog wat lobbig bljft. Voeg de slagroom vervolgens toe aan het mengsel van roomkaas en verdeel dit over de Oreo bodem.
  5. Koel de cheesecake minimaal 3 uur in de koelkast voor gebruik.
  6. Smelt ondertussen de reep Toblerone au bain marie (of in de magnetron) en meng dit met de overgebleven slagroom. Laat het iets afkoelen en verdeel dan de topping over de cheesecake. Enjoy!

cheesecake

cheesecake recept

Bovenstaande foto doet je vast niet denken aan een cheesecake. Maar met een beetje artistieke vrijheid boetseren we de cheesecake tot een halfronde bol, waar we vervolgens de topping van de Toblerone overheen kunnen draperen.

no bake cheesecake met toblerone

no bake cheesecake

pindakaas cheesecake

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Ineke

    Ik heb een tijdje geleden in Engeland heerlijke pindakaas cheesecake gehad en wilde deze ook graag zelf maken. Ik heb dit recept gebruikt zonder de tobleronetopping maar met een paar toefjes slagroom. HEERLIJK! Ik waande me weer in Engeland!

  2. 🐐 Billy

    Hoi Ineke, oh wat heerlijk zeg! Fijn dat de cake bij jou ook zo in de smaak is gevallen. En geen toblerone gebruikt? Dat scheelt in ieder geval weer wat calorieën. 😉

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate