Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Recept – prei-geitenkaas-taart met quinoa

Billy van der GaagTijdens een bezoek aan een B&B in Frankrijk heb ik dit gerecht ontdekt en inmiddels heb ik het al vele malen thuis gemaakt. Waarom? Omdat het zo onwijs lekker, gezond en makkelijk te maken is. Lees snel het recept!

Wat heb je nodig voor dit recept (2 personen)?

  • Twee preien, in ringen gesneden
  • 3 vellen bladerdeeg (anderhalf velletje per persoon)
  • 100 gram Quinoa (gekookt)
  • Een flinke scheut sojasaus
  • Een ui, gesneden in halve ringen
  • Uitgeperst teentje knoflook
  • 100 gram verse geitenkaas
  • Vegetarische spekreepjes (zo’n 100 gram)
  • Scheutje olijfolie

Hoe maak je deze lekkere bladerdeegtaartjes?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet 2 ingevette ovenschaaltjes in met wat boter of olijfolie.
  • Doe in een wokpan de vegetarische spekreepjes en bak ze lekker krokant.
  • Voeg na een paar minuten de ui, de knoflook en de prei toe (en eventueel een scheutje olijfolie als het te droog wordt). De prei mag lekker ‘zwartgeblakerd’ worden, dus het vuur mag best wel een beetje hoog staan. Dit duurt ongeveer een minuut of 10.
  • Als de prei een donkere kleur begint aan te nemen, voeg dan de scheut sojasaus toe in de pan en laat het allemaal lekker even sudderen.
  • Bekleed ondertussen de ovenschaaltjes met de bladerdeeg en vul deze hierna met het prei mengsel. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en laat het circa 15 minuten hier staan.
  • Haal de schaaltjes na 15 minuten uit de oven (laat de oven nog even aan) en bekleed het mengsel van prei en spekjes met de gekookte quinoa en kruimel het geheel af met verse geitenkaas.
  • Zet de schaaltjes nog even terug in de oven voor zo’n 5 minuten en dit delicious gerecht is klaar.
  • Heerlijk in combinatie met een groene salade. Ben je trouwens niet zo’n prei liefhebber, dan kun je de prei ook vervangen voor witlof. Bon appétit!

prei-geitenkaas

geitenkaas-prei-taart

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Natasja

    Hallo Billy,

    Het lijkt me echt een ontzettend lekker recept, alleen houd ik absoluut niet van vis… Proef je de vissaus als zodanig, of kan ik die eventueel vervangen door iets anders? Alvast bedankt!

  2. 🐐 leukegeit

    Hoi Natasja,

    Ja, dit recept is écht heel erg lekker. De vissaus vind ik zelf niet erg overheersend, zeker niet omdat het een klein onderdeel is van het hele recept. Je kunt ook een halve eetlepel vissaus gebruiken in plaats van een hele. Hoop dat je het recept ook erg lekker vindt! 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate