Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

7 redenen om nú te beginnen met schoonmaken

Van uitstel, komt afstel - een bekende uitspraak die je vast en zeker bekend voorkomt. Toch kan het direct uitvoeren van een schoonmaakklus of taak wel degelijk voordelen hebben. Benieuwd welke dat zijn? Wij zetten ze op een rij!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Tijd is schaars

We zijn vaak druk en onze agenda is strak gepland. Daarom is het van belang om de klussen niet uit te stellen. De kans dat je er weer (op tijd!) tijd voor krijgt, is namelijk klein.

Calculeer een moment in ook daadwerkelijk schoon te maken. Zo voorkom je dat je verderop in de week in tijdnood komt en daardoor dagenlang in een vies, niet opgeruimd huis moet bivakkeren.

Stel je dit soort taken vaak uit? Lees dan zeker: 5 tips voor huishoudelijke uitstellers

2. Geen stress

Hoewel een klus uitstellen soms heel aantrekkelijk lijkt, kan het je behoorlijk wat stress bezorgen. Doordat je het schoonmaken nog niet van je takenlijstje hebt kunnen afstrepen blijft het door je hoofd spoken. Dat kan behoorlijk wat stress opleveren. Geef jezelf dus wat rust, door direct de dingen te doen die nog gedaan moeten worden.

3. Veel calorieën verbranden

Wist je dat schoonmaken niet één, maar twee grote voordelen heeft? De eerste is natuurlijk een schoon huis, maar de tweede is minstens even prettig: een goede schoonmaaksessie fungeert namelijk direct als work-out! Door een uur stevig te boenen, verbrand je een hoop calorieën en kun je na afloop zonder schuldgevoel aan een kop koffie mét koek beginnen.

4. Houd het eindresultaat in gedachten

Voor de meeste mensen geldt dat zij niet voor hun plezier het huis schoonmaken. Zo ook voor mij. Toch probeer ik mezelf aan het werk te zetten door aan het eindresultaat te denken. Een schoon huis is natuurlijk veel prettiger dan een stoffig huis. Door tijdens het schoonmaken te blijven denken aan het eindresultaat, zal je met minder tegenzin de klus te lijf gaan.

5. A votre santé

Niet alleen is het mentaal gezien prettiger om in een schoon huis te leven, ook fysiek kan een schoon huis veel voordelen hebben. Zo zal je een stuk minder hoeven niezen als al het stof uit je huis verdreven is.

Daarnaast is de lucht in een schoongemaakt huis veel beter om in te ademen. Aangezien je ’s nachts minimaal zeven uur doorbrengt in je huis, is het dus van groot belang om die stofdoek wat vaker tevoorschijn te halen.

6. Behoud van je huis

Naast het feit dat het voor jezelf prettig is om in een schoon huis te wonen, is het ook voor je huis en je inrichting verstandig om geregeld schoon te maken. Het zorgt voor behoud van je huis en meubels. Door bijvoorbeeld geregeld de badkamertegels te schrobben, voorkom je dat de voegen aangetast worden. Dat kan je een hoop geld en ergernis besparen.

7. Beetje bij beetje

Ben je na het lezen van bovenstaande redenen nog niet overtuigd? Dan is deze laatste reden zeker weten een goede. ⬇️

Door je over je tegenzin heen te zetten en toch gewoon te gaan schoonmaken, bespaar je jezelf de volgende keer veel werk. We zeggen het vaker, maar door het schoonmaken bij te houden stapelt het werk zich niet op en hoef je de volgende keer maar een beetje te doen. 🙂

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate