Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

6 tips voor het verlagen van de vaste lasten

Besparen op kleine huishoudelijke zaken werkt, maar structureel je vaste lasten verlagen is vaak toch meer effectief. Maar hoe doe je dat?

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Vaste lasten verlagen = samen sterk staan

Zaken als gas, water en licht zal je toch moeten afnemen, maar waarom veel betalen als dit ook voor minder kan? Hier kun je checken of je teveel betaalt.

Steeds vaker kiezen we voor zonnepanelen (het rendement wordt steeds beter) of een collectief waarmee bij een leverancier een grote hoeveelheid stroom of gas in een keer wordt ingekocht. Hierdoor kun je per huishouden minder geld kwijt zijn aan deze vaste lasten. Is er in jouw omgeving nog geen collectief? Begin er dan zelf één.

2. Slimme thermostaat

Zie je weinig in een collectief, maar wil je toch besparen of de hoeveelheid gas die je gebruikt, dan kan een slimme thermostaat interessant zijn. Je betaalt slechts éénmalig een bedrag.

Zeker als je voor een langere tijd in een huis blijft wonen, heb je er hier op de lange termijn veel profijt van. Door een app op je telefoon te installeren kun je de verwarming aan, uit, hoger of lager zetten, waardoor jij nooit de kachel per ongeluk aan laat staan.

3. Overstappen op prijs per artikel

Een abonnement op een krant of tijdschrift is prima als je hier plezier aan beleeft, maar als je toch al je nieuws via de TV of internet vergaart, dan zou ik het abonnement toch opzeggen of kiezen voor de online versie.

Wil jij af en toe eens een artikel lezen? Dan is Blendle echt een uitkomst. Dagelijks worden hier de nieuwste artikelen van tientallen kranten en tijdschriften gepubliceerd, waarbij je enkel betaalt voor het artikel wat je wil lezen. Update: tegenwoordig betaal je bij Blende een vast bedrag per maand en krijg je de eerste maand gratis.

4. Risico’s nemen

Een zorgverzekering is verplicht, maar naast een aantal andere essentiële verzekeringen heb je de overige verzekeringen niet altijd nodig. Door een verzekering af te sluiten, koop je een bepaalde onzekerheid of risico af, maar waarom veel betalen als je zelf ook geld apart kunt zetten voor dit soort risico’s? Zeker verzekeringen die kapotte of gestolen apparaten verzekeren kunnen behoorlijk oplopen.

5. De vaste lasten verlagen op complete pakketten

Een duur smartphone abonnement, internet en televisie voor thuis. De kosten voor al dit soort kosten in jouw huishouden kunnen al snel oplopen tot 100 euro per maand. Een hoog bedrag waar vast en zeker de nodige kosten bespaard kunnen worden.

Veel providers bieden complete pakketten aan. Daarin wordt een gereduceerde prijs gegeven als je tv, internet en bellen van dezelfde provider neemt. Ook krijg je vaak maandelijkse kortingen of meer data als je op één huisadres meerdere abonnement afsluit.

6. Vaste lasten delen met andere huishoudens

Abonnementen op streaming diensten als Netflix, Disney+ of Spotify hebben een optie om door meerdere mensen tegelijkertijd gebruikt te worden. Je kunt bijvoorbeeld bij Spotify een familie abonnement afsluiten tot 6 mensen voor 15 euro, dat kost je slechts 2,50 euro per maand.

En in het verlengde daarvan: er komen steeds meer bedrijven die elektrische auto’s of scooters te huur aanbieden (zoals Felix & car2go). Door lid te worden van zo’n organisatie kun jij met een app de scooter of auto pakken als je het nodig hebt en betaal je per kilometer of per minuut die je ook daadwerkelijk verbruikt. Geen hoge kosten voor de wegenbelasting of het onderhoud, maar alleen betalen voor een enkel ritje.

Het is uiteindelijk een artikel geworden met uiteenlopende tips. 😉 Toch denk ik dat deze tips je zullen hebben je vaste lasten een stuk naar beneden te brengen. Wat denk jij? Heb jij nog tips om te besparen op je vaste lasten?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Yasmina

    Wij gaan binnenkort verhuizen en zullen dan een dreambox (voor Iptv) aanschaffen waardoor we alleen maar internet hoeven af te nemen. Met zo’n box ontvang je qua NL zenders die je hier in een duur pakket moet afnemen (bv Film1, sportkanalen, kinderzenders, regionale tv zenders, HBO). Daarnaast heb je ook films die je on demand kan kijken, YouTube, muziek en ontelbare kanalen van veel andere landen. Veel meer dan je zelfs met een deluxe Ziggo pakket kan ontvangen. De aanschaf van de box is eenmalig, de kosten voor het Iptv abonnement bedragen rond de € 80,- a € 90,- per jaar. Goede internet only abonnementen van bv Telfort of Vodafone kosten € 24,95.
    Familie en vrienden van ons zijn allang overgestapt op zo’n box en zijn een voor een zeer tevreden en veel goedkoper uit.

  2. 🐐 Edmond

    Sinds ik een slimme thermostaat heb bespaar ik 20% gas.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate