Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5 tips om nooit meer rood te staan

Gaat er iedere maand meer geld uit dan dat er binnenkomt? Is de verhouding zoek en betaal je maandelijks rente aan de bank, omdat je rood staat? Tijd om in actie te komen - met onze 5 tips hoef je nooit meer rood te staan op je bankrekening.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Eerst geld sparen – daarna pas kopen

Besef goed dat deze tip van essentiële waarde is om uit het rood te blijven. Gaat de koelkast kapot en je hebt niets gespaard, dan zal er toch even een paar honderd euro extra van je rekening afgeschreven worden. Dit geldt ook voor andere inkopen als een weekendje weg of het zomaar kopen van kleding, omdat je even niets te doen hebt.

2. Krijg een goed beeld van je financiën

Eerder schreven we al een artikel hoe je makkelijk je inkomsten en uitgaven bij kunt houden met een handig gratis Excel document. Krijg een overzichtelijk beeld van de financiën en bekijk waar nog ruimte is voor verbetering in de uitgaven. Hiermee zorg je ervoor dat je het roodstaan op je rekening onder controle hebt en direct kan aanpakken waar nodig is.

3. Makkelijke tip om je uitgaven te verminderen

Bekijk eens hoeveel geld je maandelijks uitgeeft aan de boodschappen. Een grote kans dat dit hier nog wel een grote besparing gevonden kan worden (toetjes, snacks etc.).

Een andere belangrijke uitgaven zijn de impulsaankopen. Hoe vaak komt het niet voor dat je in een winkel loopt en zonder goede reden iets in je winkelmandje stopt? Maak jezelf eigen om altijd een reden te hebben voordat je een aankoop doet. Dit zal je maandelijks een hoop geld besparen.

4. Sparen op je bankrekening én in een spaarpot

Zodra je kleingeld in je portemonnee hebt, stop dit dan direct in de spaarpot. Na een verloop van tijd zal dit bedrag in de spaarpot enorm toegenomen zijn. Dit geld kun je vervolgens uitgaven voor het huishouden of op de bank zetten om te sparen (of het rood staan af te lossen).

5. Rood staan blokkeren bij de bank

Bij alle banken is het mogelijk om het roodstaan te blokkeren. We adviseren je dan zeker ook om dit te doen, want als rood staan niet (meer) mogelijk is zul je je uitgaven beter in de hand houden. Je bestedingsruimte zal minder worden, maar dit zorgt er wel voor dat je niet laks met het geld omgaat en dat de banken nog rente ontvangen over het negatieve saldo.

Tips die écht werken om geld over te houden

Wil je tips die je echt gaan helpen om maandelijks meer geld over te houden? Bekijk dan zeker mijn praktische eBoek met slimme tips om geld te besparen en te verdienen.

Ontdekt hoe je veel geld kunt besparen, maar ook hoe je stap voor stap je levenskwaliteit verhoogt.

Lees meer…

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate