12 heerlijke pompoenkoekjes

Koekjes van pompoen - dat is het antwoord waar je naar op zoek bent tijdens deze koude dagen. Precies, dit recept voor 12 heerlijke pompoenkoekjes zijn lekker zacht en zoet van smaak.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Koekjesfestijn

Pompoen is weer in het seizoen. Vanwege de mega pompoen die ik in Frankrijk kocht, was ik gedoemd om de komende tijd veel pompoen te eten. Helemaal niet erg, want van pompoen kun je wat mij betreft nooit genoeg krijgen.

Pompoen wordt vaak gebruikt voor hartige recepten (zoals soep, taco’s, salades), maar je kunt pompoen ook gebruiken voor zoete baksels. Een tijdje geleden maakte ik al dit recept voor een heerlijk pompoenbrood en vandaag staan deze pompoenkoekjes in de spotlights.

Dus hier gaan we. Alle ingrediënten en de bereidingswijze vind je hieronder.


Bestel Kom maar op via Bol.com

Ingrediënten voor 12 pompoenkoekjes

Voorbereiding: 10 minuten
Afkoeltijd: 20 minuten
Oventijd voor de puree: 30 minuten
Oventijd koekjes afbakken: 18-20 minuten

  • 500 gram pompoen om zelf pompoenpuree te maken
  • 50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel (plantaardige) melk
  • 225 gram bloem
  • 70 gram kristalsuiker
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • mespunt zout
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

  1. Pompoenpuree maken: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en snijd 500 gram pompoen in 3 grote stukken. Leg de stukken pompoen met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat en zet dit voor 30-35 minuten in de oven. Schraap na deze tijd de zachte pompoen van de schil en pureer de pompoen met een staafmixer of met een foodprocessor.
  2. Mix de roomboter in een keukenmachine voor ongeveer een minuut.
  3. Meng de kristalsuiker, basterdsuiker en pompoenpuree met de boter en mix het geheel voor zo’n 2 minuten.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe (bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel en koekkruiden) en een eetlepel (plantaardige) melk en roer met een spatel alle ingrediënten door elkaar.
  5. Zet het koekdeeg voor 20 minuten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven opnieuw voor op 180 graden Celsius.
  7. Verdeel het afgekoelde deeg in 12 bolletjes  op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes af in de voorverwarmde oven op zo’n 18-20 minuten. De koekjes zijn gaar als ze goudbruin van kleur zijn.

Tip: Wil je de pompoenkoekjes vegan maken? Je hoeft dan de roomboter alleen te vervangen voor een plantaardige variant.

Deze koekjes zijn heerlijk zoet, fluffy, makkelijk om te maken en heerlijk op een herfstachtige dag. Wanneer duik jij de keuken in om deze pompoenkoekjes te maken?

pompoenkoekjes

pompoenkoek recept

pompoenkoekjes recept

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Kim Overgaag

    Hmmm lekker!
    Past wel bij deze storm;-)

  2. 🐐 Anne

    Hoeveel pompoenpuree moet je uiteindelijk hebben? Want ik heb de puree al, dus geen idee hoeveel gram dat oorspronkelijk in pompoenvorm was 🙂

    In elk geval dank voor je recept!

  3. 🐐 Billy

    Hi Anne, dat zal om en nabij hetzelfde zijn. Ik zou zo’n 450-500 gram aanhouden. Ben benieuwd hoe de koekjes je zullen smaken!

  4. 🐐 Anne

    Ze zijn niet zo koekig als ik had verwacht, maar meer platte kleffe cakejes 😉 Ook prima te eten!

  5. 🐐 Stans

    Hallo geitjes ik eet paleo kan ik bloem vervangen door amandelmeel en wat kan ik ipv suiker gebruiken . Bedankt voor jullie recepten

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate