Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Vegan Mexicaanse taco’s – met een topping van granaatappelpitjes en guacamole

Billy van der GaagIn een wereld waar fastfood taco's steeds vaker opduiken ben ik de uitdaging aangegaan om zelf taco's te gaan maken. Vegan taco's wel te verstaan. En de taco's waren zo lekker, dat ik door bleef eten totdat ik echt niet meer kon. Dit recept voor vegan taco's is een must make.

Meer taco’s eten – nieuwe craving

Het maken van taco’s stond -tot ongeveer 3 weken geleden- niet echt hoog op mijn lijstje. Totdat ik bij een vriendin vegan taco’s at en ik niet meer kon stoppen met eten. Ik heb taco’s echt onderschat – dit is zo ontzettend lekker.

Dus ben ik aan de slag gegaan en heb ik heerlijke Mexicaanse taco’s gemaakt. Deze vegan taco’s zijn:

  • 100% vegan – dus zonder zure room
  • pittig – maar helemaal zelf in te delen hoe pittig je de taco’s wilt hebben
  • verfrissend met een verse klodder guacamole
  • perfect in balans door de wat zure topping van granaatappelpitjes

Ik heb er lekker de tijd voor genomen in de keuken, maar als je een beetje opschiet dan staan deze vegan taco’s binnen een uur op tafel. En die taco schelpen koop je gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. Wel zo makkelijk.

De guacamole is eenvoudig zelf te maken, zolang je maar avocado’s in huis hebt. Prak de avocado’s en volg dit recept om guacamole te maken en binnen 5 minuten staat er een kommetje met verse guacamole op tafel.

Ingrediënten voor 3 personen:

Voorbereiding: 30 minuten
Baktijd: 35 minuten
Oventijd: 5 minuten

Wat heb je nodig voor de topping van granaatappelpitjes:

  • pitjes van één granaatappel
  • Spaanse peper, fijngesneden – met of zonder zaadlijst
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • sap en rasp van één limoen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • peper en zout

marinade

Wat heb je nodig voor de taco vulling?

  • olijfolie
  • 4 tacoschelpen p.p. – in één doos zitten meestal 12 tacoschelpen 👍
  • 1 zoete aardappel met schil – in blokjes
  • 2 rode uien – fijngesneden
  • 1 blik zwarte bonen
  • 100 gram bulgur/rijst/quinoa
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Spaanse peper, fijngesneden – met of zonder zaadlijst
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • sap van één limoen
  • klein bosje verse koriander
  • peper en zout

taco vulling

Vegan taco ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Begin met het bereiden van de topping. Meng alle ingrediënten -op de granaatappelpitjes na- en bak dit in een steelpan op laag vuur. Blijf zachtjes roeren voor 5-7 minuten totdat de suikerkristallen opgelost zijn. Zet hierna het vuur uit en laat het afkoelen voor 10 minuten.
  2. Mix de granaatappelpitjes door de marinade en laat de smaken in elkaar opnemen. De topping van granaatappelpitjes is klaar voor gebruik.
  3. Kook de bulgur, couscous of rijst zoals op de verpakking is aangegeven.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  5. Om de vulling voor taco’s te maken – zet een grote wokpan op middelhoog vuur. Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak de zoete aardappel en ui voor zo’n 5 minuten. Bedek de pan met een grote deksel en zet het vuur op laag vuur voor 15 minuten om de zoete aardappel beetgaar te krijgen. Roer gedurende de 15 minuten een paar keer de blokjes ui en zoete aardappel door elkaar.
  6. Voeg de knoflook toe en roer dit door de aardappel en ui voor een halve minuut. Doe ditzelfde met de bulgur/couscous/rijst, maar dan voor 5 minuten – zodat het een beetje crispy wordt.
  7. Voeg 50 ml water, tomatenblokjes, Spaanse peper, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en cayennepeper toe. Roer door elkaar en laat het nog een kleine 10 minuten sudderen.
  8. Zet het vuur uit en voeg de zwarte bonen toe samen met de korianderblaadjes en het sap van de limoen. Proef en breng het geheel verder op smaak met peper en zout.
  9. Leg de taco schelpen voor 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Tijd om de vegan taco’s te vullen – pak een taco schelp en schep hier 3-4 eetlepels bonenvulling in. Vervolgens een flinke klodder guacamole en maak de taco’s af met de topping van granaatappelpitjes.

Aanvallen maar – 4 gevulde taco’s per persoon zouden voldoende moeten zijn. Wil je graag overeten, neem er dan net als ik gewoon twee meer. Gegarandeerd dat je hierna niet meer op zoek gaat naar koekjes. Eet smakelijk!

vegan taco recept

Vegan taco's - Mexicaans recept

9 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Iris

    Lekkere receptjes, Billy! Ik ben een vriendin van je buurvrouw en woon in Engeland, dus je hebt al followers in het buitenland!

    Voor een snellere versie, gooi ik mijn zoete aardappels altijd eerst in de magnetron. Eruit halen net voordat ze gaar zijn, even af laten koelen en daarna kan je ze in blokjes snijden voor dit gerecht. In plaats van rijst of quinoa te koken, kan je voor de snelheid ook een zakje voortgestoomde AH Bulgur en quinoa kopen. Zo wordt je bereidingstijd een beetje korter, dus makkelijk voor een door de weekse dag.

  2. 🐐 Suzanne

    Ziet er echt heerlijk uit!

  3. 🐐 Billy

    Hi Iris! Wat leuk, je bent vast mijn eerste follower uit het buitenland. Joehoe! 🙂

    Goeie tips, alhoewel ik zelf geen magnetron heb zijn dit zeker tips om de bereidingstijd korter te maken. Ik ga het onthouden!

  4. 🐐 Sissy

    Hoi Billy,
    nog niet gemaakt,maar het lijkt me heerlijk.
    en zo leuk dat ik naast Jelle zijn soChicken, nu jouw ei kan lezen.
    zo leuk vind ik jullie

    groet Sissy

  5. 🐐 Marsha

    Hallo dit is Marsha uit Vlaardingen. Je gerecht is gemaakt en genoten! Mijn man noemde het een heerlijkheid! Lieverd gaat a.u.b verder met je heerlijke recepten! Voorgoed fan van granaatappelpitjes
    Groetjes Marsha

  6. 🐐 Billy

    Hi Marsha! Wauw, superleuk om te horen dat je man het een heerlijkheid noemde. Ik ga zeker verder met het maken van recepten, ben alvast aan het bedenken voor een volgend recept met granaatappelpitjes. 😉

  7. 🐐 Jet van der Haar

    Hoi Billy,
    Gisteren vegan gekookt voor Mitch, Marleen, Jill en Marieke. De Taco’s met alles erop en eraan waren een groot succes! Ik was zelf ook helemaal weg van de granaatappel topping, heerlijk en origineel.
    We zijn de avond geëindigd met de vegan Brownie , heeeerlijk! Inderdaad supermakkelijk te maken, heerlijk crispy aan de buitenkant en sticky van binnen. Ik had m op tafel gezet, zodat iedereen ervan kon snoepen, nou we bleven gaan…..ik zal straks wel weer problemen hebben om in mijn uniformbroek te passen….
    Vraagje….ik ben op zoek naar een lekker vegan recept voor een pecan caramel taart, heb jij nog ideetjes daarover?
    Groetjes aan Jelle en de rest van de familie.
    Liefs, Jet

  8. 🐐 Billy

    Hi Jet,
    Wat leuk dat je deze taco’s en de brownie hebt gemaakt en dat alles in de smaak is gevallen! Heel leuk!
    Haha, ja dat passen in kleding herken ik inderdaad wel. 😉 Toevallig maakte ik laatst een appeltaart met gezouten karamel die je heel eenvoudig vegan kunt maken. De bodem en de korst is gemaakt van gemalen pecannoten en amandelen. Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt:
    https://leukegeit.nl/appeltaart-met-gezouten-karamel

    Groetjes terug!

  9. 🐐 Anna scheers

    Die taco’ s maken hetbexperimenteren zonder vlees wel makkelijk. Ik ga het maken. Dank je Billy!
    Echt leuk

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate