Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Zomertaco’s met frisse guacamole

Billy van der GaagYes! Er staat weer een lekker taco recept voor je klaar. Dit keer maakte ik deze heerlijke zomertaco's met kidneybonen, mais en een heerlijke frisse guacamole. Perfect om te eten op een zomeravond!

Summervibes met deze taco’s 🌮🌮🌮

Om een beetje in een zomerse stemming te komen, maakte ik deze week heerlijke vegan taco’s. Het recept is verrassend simpel en ontzettend lekker – deze taco’s staan binnen 30 minuten op tafel. Het is heerlijk vegan comfort food geworden.

De taco’s zijn vooral gevuld met kidneybonen en maïs, en wordt afgetopt met een frisse guacamole. Wat deze guacamole zo fris maakt? Ongezoete (soja)yogurt. Het maakt de guacamole lekker fris, maar behoudt de smaak wat je van guacamole mag verwachten. Met de nodige verse koriander uiteraard. 🥑

Zoals je weet ben ik gek op taco’s – bekijk hier al mijn eerdere taco recepten – en voor dit recept heb ik eens een keer soft shell taco’s gebruikt. Oftewel kleine tortilla wraps.

Ingrediënten voor dit taco recept

Dit taco recept is genoeg voor 2-3 personen (3 tot 4 taco’s per persoon is meer dan voldoende) – een beetje afhankelijk hoe groot je trek is. Vul deze zomertaco’s lekker vol met de bonen, maïs en de nodige frisse guacamole en je taco feestje is compleet. 🌮

Voorbereiding: 5 minuten
Baktijd: 10 minuten

Voor de taco vulling:

  • scheutje olijfolie
  • 2 blikken kidneybonen (a 400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 klein blikje maïs, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 potje kant-en-klare tomatensalsa – ik gebruikte een 220ml potje salsa van het merk Santa Maria
  • 1-2 theelepels chilipoeder (het is maar net hoe pittig je het wilt hebben 🌶😉)
  • 1 theelepel komijn
  • peper en zout
  • 8 kleine tortilla wraps
  • als topping: cherrytomaatjes, geraspte biet of rode kool of garneer de taco’s met wat je nog meer in huis hebt.

Voor de guacamole:

  • 1 avocado
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • klein bosje koriander
  • 3 flinke eetlepels ongezoete (soja)yoghurt
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Begin met het bereiden van de vulling. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak hier de kidneybonen, maïs, salsa, chilipoeder en komijn. Laat de vulling zo’n 5-10 minuten sudderen en roer af en toe door elkaar.
  2. Om de guacamole te maken: voeg alle ingrediënten in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en proef of de guacamole op smaak is. Je kunt ook heel eenvoudig dit guacamole recept volgen – binnen 5 minuten gemaakt.
  3. Het vullen van de taco’s: bak in een pan (of boven open vuur) eerst de wraps kort aan beide kanten en vul de tortilla wraps met een paar eetlepels vulling. Vervolgens een flinke klodder frisse guacamole en garneer de taco’s met wat geraspte biet en stukjes cherrytomaat.

Tijd om aan te gaan vallen – ik eet meestal 3 of 4 taco’s, alhoewel ik taco’s altijd wel zou kunnen blijven eten. Gegarandeerd dat je voor de rest van de avond genoeg hebt gegeten.

Taco's met een vulling van kidneybonen, mais en een frisse guacamole

Lekkere zomertaco's

Zoals je ziet is het echt een makkelijk recept geworden. De vulling en de guacamole is in een paar minuten gemaakt. Vervolgens kun je lekker in de tuin met deze zomertaco’s genieten van het avondzonnetje. Good life.☀️

Ga jij deze zomertaco’s binnenkort ook maken? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept. 🌮

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Jolanda

    Hoi Billy
    Ik probeer graag je tacorecept uit, maar vindt het dan handig om het uit te printen. Is het mogelijk dat je een print-button onder de recepten zet?
    Groetjes
    Jolanda

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate