Pompoensoep met groene spread

Het maken van pompoensoep is helemaal niet moeilijk. En nu het pompoenseizoen in volle gang is heb ik een lekkere variant voor je gemaakt. Pompoensoep met een groene spread - bekijk hieronder het hele recept!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Good old times

Als ik aan pompoen denk, dan denk ik regelmatig terug aan de tijd dat ik drie jaar geleden aan het reizen was door de VS. Ik was er rond deze periode en het barstte overal van de pompoenen. Zo maakten we onder andere deze carved pumpkins met CouchSurf vrienden, het was een heerlijke tijd.

Fijn.

Dus terwijl ik dacht aan de leuke tijd in Amerika, bedacht ik me dat het tijd werd voor een nieuw pompoensoep recept. En zo geschiedde.

Voor deze eenvoudig te maken pompoensoep gebruikte ik de normale oranje pompoen, maar je kunt ook een flespompoen gebruiken. Deze is net als de oranje pompoen lekker zoet van smaak.


Bestel Kom maar op via Bol.com

pompoensoep reept

Ingrediënten voor 4 volle kommen

Pompoen is meestal wat zoet van smaak, maar door de afwisseling van de groene spread (o.a. tahin, tuinerwten, koriander en feta) krijgt deze pompoensoep een aangename afwisseling tussen hartig en zoet.

Voorbereiding: 25 minuten
Kooktijd: 35 minuten

Voor de pompoensoep:

  • 1 kilo pompoen met schil, zonder zaadlijst – in blokjes van 2 bij 2 cm gesneden
  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • peper en zout

Voor de groene spread:

  • 1 eetlepel tahin
  • 1 teentje knoflook,
  • 50 gram feta
  • 80 gram tuinbonen
  • klein bosje koriander
  • peper en zout

pompoensoep

pompoensoep recept

Bereidingswijze:

  1. Verwarm in een soeppan een scheutje olijfolie en bak de ui glazig. Voeg na zo’n 3 minuten de knoflook, blokjes pompoen en komijnpoeder toe. Bak het geheel zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Giet vervolgens de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de pompoensoep 30 minuten pruttelen op laag vuur.
  3. Voor de groene spread: voeg alle ingrediënten in de foodprocessor (of met een staafmixer) en proef of de smaak goed is. Wil je het wat smeuïger hebben? Voeg dan wat extra feta toe. Of mag het wel wat pittiger? Dan is een extra teentje knoflook natuurlijk altijd een optie.
  4. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Serveer de pompoensoep in een kom en voeg een eetlepel van de groene spread toe.

Wedden dat jij net zo blij wordt van deze soep als ik? 🙂

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Sas

    Het recept lijkt me heerlijk, alleen kan ik tahin niet gebruiken vanwege sesam allergie. Wat voor een vervanging kan ik hiervoor gebruiken? Ik kan er zelf niet echt op komen welk ingrediënt ik daarvoor in de plaats kan nemen. Ik dacht zelf misschien aan knolselderij maar ben toch een beetje bang dat de smaak van de pompoensoep dan totaal anders wordt.

    Groetjes Sas

  2. 🐐 Billy

    Balen dat je allergisch bent voor sesam. Ik denk dat het dan lekker is om de topping te maken van dit recept: https://leukegeit.nl/pompoensoep/ en dan de sesamzaadjes weg te laten. Ben heel benieuwd wat je er van vindt! 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate