Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Wasmachine met een geheim luikje – Samsung AddWash

Wasjes draaien zonder dat je wasmachine er vandoor gaat vanwege de trillingen. Dat is niet meer nodig. Bekijk onze review van de Samsung AddWash - waarmee je heel handig was kunt toevoegen als de was al begonnen is.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Dág oude trilbak

Onze vorige wasmachine hebben we meer dan acht jaar gehad. We kochten hem toen we voor het eerst gingen samenwonen. Het budget was niet al te groot – ik denk dat we er 380 euro voor hebben betaald. Inclusief droger – die er voor zorgde dat de was niet droog werd. De was kreukelde voornamelijk en dus gebruikten we de droger dan ook zo goed als niet.

Maar goed – voor dat bedrag mag je dan misschien ook niet teveel verwachten. Soms rook onze kleding zuur en soms trilde hij zo erg dat de wasmachine door de keuken kwam wandelen.

Dus? Dus werd het tijd om afscheid van hem te nemen. Dag oude trilbak.

Hallo stille wasmachine!

Sinds twee weken zijn we in het bezit van een nieuwe wasmachine – de Samsung AddWash. Blijkbaar zijn er op televisie veel reclames te zien over deze wasmachine. We hoorden vrienden enthousiast praten over het fascinerende deurtje, waarmee je nog was toe kunt voegen terwijl de machine al draait.

Deze reclame heb ik gemist. Dus ik kan de wasmachine zonder verwachtingen uit proberen.

De AddWash werd gratis thuisbezorgd en aangezien het logistiek nogal onpraktisch is om grote dingen ons huis binnen te halen, moest het voorraam eruit. 😉

Zodra ons oude barrel plaatsgemaakt had voor de glimmende AddWash kon het testen beginnen.

Addwash Samsung

Wat vinden we van de AddWash wasmachine?

Met de gebruikshandleiding in de ene hand en de wasmand met vuile was in de andere hand hebben we de eerste was uitgeprobeerd. Het werkte allemaal nét even anders dan onze vorige wasmachine. Zo kun je betere kant-en-klare wasprogramma’s gebruiken, de wasmachine bedienen via een app en de wasmachine op een bepaalde tijd laten beginnen.

We hebben de AddWash nu twee weken in huis en inmiddels zijn we dikke vrienden geworden. Een wasmachine blijft een wasmachine en de instellingen zijn bijna overal hetzelfde – maar het zijn de kleine dingen die het hem doen.

Een paar fijne dingen die ons direct opvallen:

 • De wasmachine is echt veel stiller. Het geluidsniveau bij centrifugeren is 74 decibel – dat zegt me niet zoveel, maar hij lijkt nóg stiller te zijn dan onze stille vaatwasser. En dat is een enorm pluspunt.
 • We zijn van 5 kg naar 8 kg trommel inhoud gegaan. Dat betekent dat we minder wasjes hoeven te draaien. De was ophangen is nog steeds niet mijn favoriete bezigheid, maar dat terzijde. 😉
 • Onze vorige wasmachine was een trilbak en bij het centrifugeren hoefden we hem nog nét niet tegen te houden – ik meen het. De AddWash is een stuk robuuster en blijft fijn op zijn plek staan.
 • Bij de eerste was met deze wasmachine was ik al een t-shirt vergeten. Met een druk op de knop kun je een extra kledingstuk – via de AddWash functie – toevoegen aan de was die al lekker aan het draaien is.
 • De tijdsaanduiding op de wasmachine (en in de app) is hartstikke handig. Zo weet ik exact wanneer de was klaar is om opgehangen te worden – of dat ik juist tijd heb om even een boodschap te doen zodat ik het ophangen aan iemand anders kan over laten.

De AddWash van Samsung is een stuk zuiniger in gebruik (A+++) dan onze vorige wasmachine, dus dat gaan we vast terugzien op de energierekening. En aangezien we nog steeds ons eigen wasmiddel maken is het wassen bij ons thuis een stukje duurzamer geworden.

Samsung Addwash

Zijn er ook nadelen?

Je kunt de wasmachine via een gratis app van Samsung bedienen en de status van de wasmachine in de app bekijken. Op zich handig en leuk om dit te kunnen zien op je smartphone, maar een nadeel vind ik dat je iedere keer via de wasmachine zelf moet instellen dat je de machine via de app wilt bedienen.

Dat is natuurlijk wel veilig, maar als je toch in de buurt bent van je wasmachine kun je alles ook hierop instellen.

Wat erg leuk is om via IFTTT notificatie te krijgen als je wasmachine klaar is. Zo kun je automatisch alle wasjes die je draait bijhouden in je Google Calendar of – zoals wij doen – je Philips Hue lampen laten knipperen als de was (bijna) klaar is.

De oude wasmachine gaat trouwens naar een familielid die hem nog goed kan gebruiken en bij wie hij níet in de keuken hoeft te staan. Dus geen zorgen – hij mag nog wat jaartjes mee en zijn oude dag bij iemand anders uitzitten. 🙂

Vergeet jij ook nog weleens vuile was terwijl je de wasmachine nét hebt aangezet?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

8 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Hanneke

  Ik vergeet met enige regelmaat was in de machine te gooien en dat bezorgt een hoop ergernis bij mijn puberende kids. Ik heb er 3, kun je nagaan haha.

 2. 🐐 Nadina

  Ik heb die reclame echt al heel vaak voorbij zien komen op televisie. En het zet me wel aan het denken met zo’n warhoofd als ik die altijd maar dingen vergeet….

 3. 🐐 Billy

  Haha Nadina, hier ook hoor. Warhoofd is my middle name. 😉

 4. 🐐 Siene brandenburg

  Hebben we geleerd de machine zo vol mogelijk te vullen voor besparen, komt dit voorbij. Ik ben echter niet van plan deze aan te schaffen voor het luikje. De vraag is of je deze vul deur ook kan omruilen naar je huidige machine?.

 5. 🐐 Billy

  Goeie vraag Siene! Ik heb geen idee, maar dat zou ook een geniaal idee zijn. De wasmachine zit bij ons nog steeds vol hoor, we wachten gewoon totdat we voldoende was hebben om de machine ‘vol te proppen’. 😉

 6. 🐐 Iris

  Ook ik vind nog wel eens iets wat ook met de was mee moet, dan kan ik de klep gewoon nog openen, als de was bezig is, om op de knop te drukken zodat het deurtje zich opent.
  Als de wasmachine zo dentert dan kun je deze door de pootjes onder aan de wasmachine waterpas stellen. Het is ontzettend slecht voor de trommel en ophanging als deze telkens heen en weer schokt. Om de wasmachine een frissere geur te geven, linksonder zit een deurtje waar het pluizenfilter zit, en deze moet 1 x in het halfjaar eruit gehaald worden, en dan komt er ook meteen vies water mee wat in de wasmachine blijft staan, dus een bakje er onder houden is wel zo verstandig met absorberende dweilen of handdoeken die de was nog in moeten……
  Resultaat een frisse was! Soda is beter dan een afwasmachine blokje of azijn want daar kunnen je rubbers slecht tegen….
  Succes….

 7. 🐐 alex gerpot

  ik koop na deze wasmachine er geen meer, ik ga alles met de hand doen. ik ben alleen, ik heb 1 keer per 2 weken een volle wasmand, gewoon 2 emmers met water, in de 1 e emmer zeeppoeder en de ander om uit te spoelen.het is goed voor milieu en voor mijn geld, en na het wassen is mijn hoofd leeg met vriendelijke groeten alex gerpot

 8. 🐐 Tes

  Geweldig apparaat lijkt me dit. Alex ik zie het niet zitten om alles met de hand te gaan wassen. Gezin van 4 en ik ben hoofdzakelijk bezig in het huishouden. Geef mij maar gewoon mijn fijne wasmachine, daar geniet ik van.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate