Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

We kunnen stoppen met stofzuigen – de toekomst is hier

Stofzuigen is tijdrovend, dat moet anders kunnen. Vandaag bespreken we een echte tijdbespaarder in huis: een robotstofzuiger. Leun lekker achterover, neem nog een kop koffie en lees alles over onze robotstofzuiger!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Hallo daar toekomst!

Sinds enige tijd zijn we in het bezit van een robotstofzuiger. Ik wilde al een hele tijd een goede robotstofzuiger, maar ik was nog een beetje sceptisch of zo’n rondrijdend apparaat goed werk presteert. Maar eerlijk is eerlijk: tot nog toe ben ik er erg blij mee. Voornamelijk omdat een robotstofzuiger me een hoop tijd bespaart en het zo leuk is om naar te kijken – terwijl ik nog een slok koffie neem.

Ons model, een AEG RX9-1-SGM, heeft aan de zijkant een roterende zijspriet om zo de extra dotten stof in de hoeken mee te nemen. Zet de stofzuiger aan, de spriet gaat roteren en hij baant zich een weg door de kamer.

Toen we de robotstofzuiger voor de eerste keer aan hadden gezet, hadden we echt het idee alsof er een robothuisdier door de kamer aan het kwispelen was. Vol plezier volgden we de robot die zich charmant door de woonkamer bewoog. 🙂

robotstofzuiger

Voordelen van deze robotstofzuiger

 • De stofzuiger zoekt zelf zijn oplaadstation op als hij ‘moe’ wordt. Wanneer de accu opgeladen is, gaat de robotstofzuiger verder waar hij gebleven is.
 • De stofzuiger zuigt het meeste stof op, terwijl jij lekker kan relaxen op de bank.
  Ideaal om in te stellen als jij aan het werk bent en dus niet thuis bent. Zo kom je na je werk thuis in een gestofzuigd huis.
 • De robotstofzuiger is lekker compact, je geeft ‘m dus makkelijk een plekje ergens in een hoek waar niemand komt. Scheelt je een hoop ruimte in de trapkast (of achter het gordijn).
 • Het lukt deze robotstofzuiger om over drempels, kleden en snoeren tot 2 cm te gaan.
 • Geen stofzuigerzak nodig, filter er uit halen en direct legen in de prullenbak. Fluitje van een cent.
 • De draaiende borstel en zuigmond zorgen er voor dat ook dierenharen goed opgezogen worden.
 • Via de AEG app kun je eenvoudig programma’s instellen wanneer je de robotstofzuiger aan wilt zetten.
 • De slimme sensors in het apparaat voorkomen dat rolmops (zo noemen we ‘m) zichzelf van de trap of hoge drempels werpt.

Zijn er ook nadelen?

Hoewel deze robotstofzuiger goed werk aflevert, zijn er ook een aantal kleine dingen op aan te merken.

 • Het is heel handig om in de app programma’s in te stellen. Het is alleen jammer dat je geen pop up krijgt zodra de robotstofzuiger klaar is.
 • Het zou fijn zijn als de app aangeeft of het stofreservoir vol is. Nu is het stofreservoir best wel groot, dus je hoeft hem niet na iedere ronde te legen. Toch lijkt dit me wel een handige toevoeging.

Goede prijs of is het komkommer en kwel?

Op de website bol.com zijn er al robotstofzuigers te vinden tussen de 90 en 1000 euro. Ze zijn dus te verkrijgen in diverse prijscategorieën met daarbij behorende functies. Ons model, de AEG RX9-1-SGM zit dan ook in de hogere kant van het segment met 799 euro. Wij zijn er zelf ontzettend blij dat we het stofzuigen zo goed als uit handen hebben gegeven.

Het hangt verder helemaal af van wat je zelf belangrijk vindt. De goedkopere modellen kunnen vaak minder goed overweg met drempels en hoogpolig tapijt. Een duurder model heeft hier vaak veel minder moeite mee. Verder kun je los gaan met speciale borstels om de hoeken in de kamer mee te nemen en allerlei andere snufjes.

Een robotstofzuiger is in ieder geval dolle pret als je gek bent op gadgets. Heb jij een robotstofzuiger? Wat zijn jouw ervaringen ermee?

aeg robotstofzuiger

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

7 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Isilda

  Hoi, sinds kort 2 robots in huis. Een goedkopere voor boven waar laminaat ligt en een duurdere voor beneden met een harde ruwe vloer. Ik ben erg tevreden! Vooral voor mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met stofzuigen vanwege lichamelijke klachten is het een uitkomst. Jammer dat ze wat duur zijn, dit kan een bezwaar zijn voor mensen. Wij hebben wel gekeken naar de test van de Consumentenbond en een wat redelijke prijs. Voor beneden gekozen voor de robot roomba. Beide stofzuigers gaan zelf terug naar het laadstation als ze leeg zijn. Dit vonden wij ook belangrijk, zodat we niet steeds hoeven te zoeken waar hij is gebleven.
  Aanrader dus, een robot stofzuiger.

 2. 🐐 NG

  Yup ik heb er al jaren één 🙂 vanaf dat ik twee honden in huis had was het een must.. én nu heb ik een vriend die ook een hond heeft, dus 3 honden… onze oude roomba doet het nog steeds goed en is momenteel zelfs bezig terwijl ik dit artikel even gelezen heb 🙂
  Na 3 jaren overweeg ik (net zoals Isilda zei) een tweede robotstofzuiger in huis te halen, dan kan deze de boven doen en de nieuwe de beneden.. ik overweeg dan de duurdere roomba..

 3. 🐐 Nelleke

  Ja, heb ik ervaring mee, en meteen weer weg kunnen doen (lang leve Marktplaats). Mijn katten vlogen meteen in de gordijnen toen ik hem aanzette. Het geluid wat ik nu op het filmpje hoor klinkt ook weer alsof hij ieder moment op kan stijgen. Dat lijkt dus nog niet verbeterd te zijn met de huidige modellen. Met mijn beestenspul dus geen succes.

 4. 🐐 Elma

  Ik heb er ook ervaring mee. Die van mij slaat ook stukken over. Ik heb zelf twee katten, de jongste, nog een kitten,die vind het zelfs leuk om met de borstels te spelen als ze draaien. Ik haal wel het speelgoed van ze van de grond anders word dit ook op gezogen. De roomba zet z’n turbostand aan op de deurmat en verder ligt er alleen laminaat vloer. Ik heb zelf een appartement dus ik zet alle deuren open en dan doe hij alles in een keer. Deze roomba kan niet bij mij onder het bankstel door. Maar voor het eerste gezicht is het weer netjes en ondertussen kan ik weer iets anders doen.

 5. 🐐 Natascha

  Ik heb in een witgoedzaak gewerkt waar wij ook robotstofzuigers verkochten, wij waren helemaal gek van de Roomba omdat hij deed wat hij moest doen en de andere merken niet!! De vertegenwoordiger van lG vond dat hij de beste verkocht dus mijn chef kreeg er eentje mee naar huis om te proberen, dat was dus geen succes, die is van de trap gevallen in niet meer te herkennen aantal stukjes. Wij zijn dus bij de Roomba gebleven hahahaha. Trouwens, meerdere collega’s hadden een Roomba en iedereen was er tevreden over. Bij een test op TV kwam die er ook als beste uit, maar dit was wel 3 jaar geleden…..

 6. 🐐 Anna

  Mijn eerste aanschaf was de Roomba met zowel een stofzuiger als een dweil machine ( dus twee apparaten) ik rekende uit dat als de Roomba’s het een half jaar zouden volhouden ik daarmee ongeveer drie maal per week een hulp voor ongeveer twee uur per dag uitspaarde. Daarmee reken je uit Dat als je moet kiezen tussen een hulp of een robot die de vloer bij houdt het zeker uit kan. Het was bijna driekwart jaar toen begaf eerst de dweilrobot het. Jammer: ik moest weer zelf gaan dweilen…. Na enige tijd kwam er water op de stofzuiger: einde stofzuiger…

  Vervolgens kwam ik een heel goedkope stofzuigerrobot tegen. nog geen honderd euro en die werkt nog steeds, maar ik gebruik hem alleen boven zowel op het tapijt als op het zeil doet hij het. Ntuurlijk moet je hem wel regelmatig legen en weer aansluiten op het net om hem op te laden.

  Daarnaast ben ik over gestapt op de Roomba brava en de roomba jet. De roomba jet doet het fantastich. Voegd zelf water toe, hij is voor kleine ruimten dus moet je de woonkamer verdelen, maar hij maakt heel goed schoon beter dan de andere roomba ( die grote ronde dweilmachine van rond de 800 euro) Daarnaast heb ik de vierkante roomba, die maakt een prettig geluid als de ademhaling van iemand die aan yoga doet. langzaam in en uit ademend doet hij de vloer helaas is zijn levensduur minder. Ik heb een nieuwe gekocht…. Het is ideaal met huisdieren…. Ik heb nu ongeveer vier jaar deze apparaten en ik geniet er van.

 7. 🐐 Anita

  Superenthousiast over m”n roomba, maar ik zou de gewone stofzuiger niet wegdoen. Trappen, banken, auto uitzuigen, dat doet ie nog niet.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate