Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Natuurlijk schone lucht met een Air Purifier

We brengen dagelijks veel tijd binnen door. Op je werk en thuis. Wist je dat de luchtkwaliteit binnen al snel slechter is dan die van frisse buitenlucht? Met een air purifier maak je je leefomgeving gezonder!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Een stukje natuurlijke zuivering in huis

Zoals je weet zijn mensen niet ontworpen om te leven in kantoren en geïsoleerde woningen. We zijn gemaakt om te leven in de natuur, waar de lucht zichzelf automatisch reinigt. In onze huizen en kantoren is de luchtkwaliteit doorgaans een heel stuk slechter dan de gezonde buitenlucht. We schreven al over het belang van goede ventilatie, en nu gaan we een stapje verder.

Wat doet een air purifier?

Er zijn verschillende air purifiers op de markt. Je hebt purifiers die daadwerkelijk te lucht filteren via een HEPA filter of waterfilter. De stofdeeltjes in de lucht worden dan opgevangen en de schone lucht wordt uitgeblazen.

Er zijn ook purifiers die de lucht ionizeren. Deze systemen laden de lucht met negatief geladen ionen, net zoals de natuur dit doet na een onweersbui. Stofdeeltjes, pollen en huidschilfers worden door deze lading aangetrokken naar de dichstbijzijnde oppervlakken (zoals vloeren en muren) en worden zodoende uit de lucht gehaald.

Een purifier met een filter kan nooit alle stof vangen omdat niet alle lucht in een ruimte goed circuleert. Daarom zijn er purifiers met filter en ionizer. Deze systemen vangen zoveel mogelijk stof op, en zorgen dat de overige stof neerdaalt zodat het niet langer kan worden ingeademd.

Waarom is een air purifier gezond?

Zoals gezegd beschikken gebouwen niet over het luchtzuiveringsysteem van moeder natuur. Buiten wordt de lucht constant gefilterd door planten, wind, regen, onweer, de zee en ga zo maar door. Binnen hebben we weinig planten, en is eigenlijk alleen ventilatie onze manier van zuiveren.

Met een air purifier haal je losse deeltjes uit de lucht die je anders zou inademen. Ook schadelijke gassen worden verwijderd. Hiermee wordt de lucht dus gezonder en loop je minder kans op aandoeningen als allergie en astma. Bovendien kunnen mensen die al astma hebben beter ademhalen in gezuiverde lucht.

Op zoek naar een luchtreiniger?

Bekijk dan op Coolblue de best verkochte air purifiers en bestel het makkelijk en zonder verzendkosten online. Zo kun je rustig uitzoeken welke air purifier het beste bij jou past, door de vele recensies en de vele mogelijkheden.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Jannie

    Als zware rokers vinden mijn man en ik het niet aangenaam dat iedereen dat ruikt, zodra hij binnenkomt en wij hebben al jaren mechanische luchtreinigers. Ik heb er al wat versleten. Ons bevalt die van Venta – de Venta Airwasher – nog het best. Die kost alleen bij de aanschaf geld, er hoeven geen dure filters in. Alleen dagelijks vers water.

  2. 🐐 Sebas

    Ikzelf heb al jaren last van hooikoorts en ben sinds kort in de wereld van de luchtreinigers gedoken. het valt me op dat er veel producten op de markt zijn en dat er bij veel producten geen vetschil is op de prijs na. stond op het punt een airbutler te kopen met UV lamp en HEPA filter maar kwam er achter dat ze bij http://www.ionizer.nl stukken goedkoper zijn terwijl er alleen een andere merk stikker op zit :S. sinds ik de luchtreiniger heb staan heb ik eigelijk (binnenshuis) bijna geen last meer.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate