Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

De makkelijkste (en meest lonende) bespaartip van het jaar!

Soms is het leven zo simpel. Afhankelijk van je situatie kun je namelijk een paar honderd euro besparen in het nieuwe jaar. En dat kun je regelen door wat zaken te vergelijken en een paar keer op je muis te klikken!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Check of je te veel gaat betalen voor je zorgverzekering

In 2021 gaan de zorgpremies voor de meeste mensen weer omhoog. Komend jaar met gemiddeld 60 euro per jaar, maar wist je dat je als je overstapt naar een andere zorgverzekeraar een hoop geld kunt besparen? Het kan zijn dat jouw premie flink omhoog gaat, terwijl je bij een andere aanbieder veel goedkoper uit kunt zijn.

Er zijn websites waarop je alle zorgverzekeraars kunt vergelijken. Je kunt dan precies invullen wat jouw situatie is, en welke dekking je wilt voor jou en je gezin. Via de onafhankelijke website Zorgkiezer krijg je naast de beste deal om over te stappen ook een gratis elektrische Oral-B tandenborstel cadeau.🥳

Vervolgens krijg je direct een overzicht van de beste zorgverzekeraars met de meest voordelige premies. Je kunt ze vergelijken op basis van prijs, dekking en beoordeling door klanten.

Een handige bespaartip voordat je gaat overstappen

Regel jij de zorgverzekering voor jezelf, je partner en eventueel ook voor je kinderen? Wees dan extra slim. Soms is het namelijk veel voordeliger als jij en je partner los van elkaar overstappen, dan wanneer jullie je als compleet gezin laten verzekeren.

Zo kan de persoon met de beste dekking kiezen om de kinderen mee te laten verzekeren. De kinderen krijgen dan gratis een uitgebreide dekking. Als de ander dan overstapt naar een verzekering met een lagere dekking kan dit enorm schelen.

Soms ben je oververzekerd simpelweg omdat je meeverzekerd bent in het pakket. Dat is niet nodig, want het kost nauwelijks extra moeite of administratie om bij aparte aanbieders verzekerd te zijn!

Je hebt nog t/m oudejaarsdag om te besparen!

Ben je van plan om te bekijken of jij geld kunt besparen? Wacht dan niet te lang. Je hebt namelijk tot en met oudejaarsdag om over te stappen. Na die tijd zit je opnieuw vast aan een jaarcontract bij je huidige aanbieder.

Wil je nu binnen twee minuten weten of je kunt besparen, en binnen een paar klikken overstappen? Volg dan dit simpele stappenplan:

 1. Bezoek deze onafhankelijke vergelijkingssite
 2. Vul jouw gegevens in, en kies de gewenste dekking
 3. Selecteer een voordelige zorgverzekering met een goede beoordeling
 4. Stap over via een paar klikken, en laat de rest voor je regelen.

Super eenvoudig en het kan je soms zomaar een paar honderd euro besparen in het nieuwe jaar. Dus wacht niet te lang, en check voor oud&nieuw of jij beter kunt overstappen (en krijg een elektrische tandenborstel van Oral-B cadeau! 🥳

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

17 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 bespaarmama

  Man en ik hebben ons ook apart laten verzekeren, want laten we eerlijk zijn: heeft hij echt een aanvullende verzekering nodig voor bijv. anticonceptie en kraamhulp e.d. Niet echt 🙂

  Hij is nu bij Anderzorg verzekerd (= onderdeel van Menzis) en heeft hier gekozen voor een aanvullende verzekering en een verhoogd eigen risico (tip: kijk wat je dit jaar aan eigen risico hebt verbruikt).

 2. 🐐 Simone Hopman

  Ik zou best over willen stappen maar omdat ik veel fysiotherapie nodig heb kan ik het wel vergeten. Je wordt niet snel geaccepteerd bij een andere verzekering wanneer iets mankeert. Ik heb de ziekte van Hashimoto en twee nieuwe heupen ivm een afwijking en fibrolyalgie. Dus medicatie en fysio zijn broodnodig. Dit artikel gaat helaas alleen op voor mensen die helemaal gezond zijn. Jammer dat chronisch zieken altijd achter het net vissen.

 3. 🐐 Christa

  In mijn geval ga ik veertien euro per maand besparen. Dat vind ik toch mooi meegenomen.

 4. 🐐 fidessa

  Wat ook leuk is, maar waar niemand naar kijkt, is de mogelijkheid om bij je verzekering te kiezen voor een jaarbetaling.Bij mijn verzekering levert dat 3% per jaar op aan korting. Bij de bank krijg ik alleen voor een deposito 3% rente. Als je het geld maandelijks opzij zet, bespaar je dus veel geld. Bij de huidige korte termijn rente 3%-/- 1.95(de maximale internetrente op een spaarrekening).

 5. 🐐 Danny

  Beste simone

  je kunt makkelijk overstappen, wij zijn overgestapt naar PMA onderdeel van menzis
  en hun accepteren iedereen voor alle verzekeringen, mischien toch even kijken

 6. 🐐 eknymor

  Het loont inderdaad om daar goed naar te kijken. Hetzelfde geldt voor de energieleverancier. Het is wat werk om er elk jaar weer naar te kijken en over te zetten, maar het bespaart zeker geld uit.

 7. 🐐 Jolanda

  Ik ga er vandaag maar eens voor zitten, maar moet net als Simone rekening houden wat er allemaal vergoed wordt.

 8. 🐐 Hanneke

  Overstappen levert mij 14,20 per maand op!!!! Verbaasd en ook mooi meegenomen in deze tijd nu mijn baan op het spel staat.

 9. 🐐 Jeanne

  Toch even gekeken hoe ik extra verzekerd was. Veel te “zwaar”dus andere en bespaar 15,50 per maand. Dank voor jullie tip

 10. 🐐 Ineke

  Lees hier veel fysio nodig. Wat ik weer is chronisch fysio nodig dat blijkt in de basisverzekering te zitten

 11. 🐐 Jeetje

  Ik heb de basisverzekering bij Anderzorg met het hoogste eigen risico (€875) en betaal die in januari meteen voor het hele jaar vooruit, wat extra korting oplevert. De tandartscontrole betaal ik uit eigen zak, goedkoper dan een aanvullende tandverzekering over het algemeen. Wel je gebit goed onderhouden uiteraard, goed poetsen en regelmatig met een tandenstoker aan de slag. Toen een aantal van mijn kinderen een beugel nodig hadden en ik gesteriliseerd wilde worden, heb ik een aantal jaren gelden tijdelijk een aanvullende verzekering gehad bij een andere verzekeraar (Univé) die dit wel in zijn aanvullend pakket had. Je hoeft namelijk niet een aanvullende verzekering bij dezelfde verzekeraar te hebben dan waar je de basisverzekering hebt! Univé sputterde eerst wel wat en aan de telefoon beweerde men eerst dat dit niet kon, maar ik heb ze toen op de wettelijke regeling gewezen. Ik heb de aanvullende verzekering opgezegd zodra het niet meer nodig was.

 12. 🐐 Nelleke

  Ik stap al jaren iedere keer over omdat ik kan besparen, maar gisteren heb ik dat voor het eerst om een andere reden gedaan en ik ben dus iets meer gaan betalen. Bij Independer stond ineens per verzekeraar erbij hoe duurzaam ze zijn. Mijn huidige verzekeraar en degene die ik dacht te gaan kiezen omdat die voordeliger was, kwamen daarbij allebei bar slecht uit. Ik ben het verder gaan onderzoeken via de eerlijke bank- en verzekeraarwijzer en heb besloten over te stappen naar de meest duurzame verzekeraar. Dat kost me per maand een paar euro meer, maar ik heb het ervoor over.

 13. 🐐 Miran

  Twee jaar geleden heb ik mij aanvullend verzekerd bij VGZ, ondertussen heb ik al 10jaar een basisverzekering bij Anderzorg. Ik kon mij toen niet helemaal vinden in de aanvullende pakketten van Anderzorg nl. Veel mensen weten niet dat dat kan. Dus dit kun je ook overwegen.

 14. 🐐 YvV

  We waren op zich al meer dan 10 jaar tevreden met onze zorgverzekering, tot we hun score zagen in de eerlijkgeldwijzer.nl daar schrokken we van. Investeren in wapenhandel, mensen- en dierenleed: niet uit mijn naam! Dus we zijn nu overgestapt naar Ditzo goede keus. Zelfde prijs, maar wel een top duurzame score qua investeringen en beleidskeuzes.

 15. 🐐 YvV

  Ah, en qua bank zijn we vorig jaar met die redenen ook overgestapt, na 35 jaar ING nu bij de ASN.

 16. 🐐 E

  YvV, super, je bent me net voor! Ik wilde dit ook net vermelden en ben ook al sinds jaren bij ASN, a.s.r. Inboedel en nu overgestapt naar Ditzo, om de redenen die je noemt.

 17. 🐐 Amanda

  Precies wat Fidessa zegt. Wij betalen al jaren lang jaarlijks onze premie in januari, en zetten gewoon elke maand (automatisch) een besdrag op een spaarrekening als soort van zorgpremie, waar we het jaar daarop weer de zorgverzekering van betalen. Dit jaar scheelt dat voor ons gezin € 64,80. Dat is snel verdiend.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate