Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Hoe je door slimmer te verzekeren veel geld kunt besparen

Bij de meeste verzekeraars betaal je een hoge premie en krijg je hier in ruil een laag eigen risico voor terug. Bij verzekeringsplatform Deck pakken ze dit anders aan - hier betaal je alleen voor de zaken die je niet kunt betalen. En dat levert een superscherpe premie op. In deze review lees je er alles over.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is in samenwerking met Deck geschreven.

Maak kennis met Deck verzekeringen

Verzekeringen zijn voor de meeste van ons vaak een grote maandelijkse last. Denk aan een zorgverzekering, woonhuisverzekering en autoverzekering. Vaak goed voor een paar honderd euro per maand. Als er dus bespaard kan worden op een verzekering, dan is dit mooi meegenomen.

Deck is een onafhankelijk verzekeringsplatform en biedt verzekeringen aan waarmee je je alleen verzekert voor risico’s die je zelf niet kunt dragen. Bij Deck neem je zelf verantwoordelijkheid voor kleine schades en stap je alleen naar de verzekeraar als het om een serieuze schade gaat. Dit vertaalt zich dan in een hoger eigen risico en een lage premie.

Want waarom zou je meebetalen aan mensen die elke zomer hun zonnebril claimen of die hun mobiele telefoon toevallig in de wc laten vallen als er een nieuwe versie uitkomt?

Op deze manier bespaart Deck veel geld, en kunnen ze daardoor meer teruggeven aan hun klanten door middel van scherpere premies.

Is een hoog eigen risico niet nadelig?

Of een hoger eigen risico bij je past is natuurlijk aan jou. Als ik naar mezelf kijk dan vind ik een hoger eigen risico op de inboedelverzekering wat mij betreft niet erg. De kans dat ik aanspraak wil maken op deze verzekering is erg klein – en wanneer ik het nodig heb dan zal er serieus iets mis zijn. Dus dan wil ik vooral dat de hoge bedragen zijn gedekt.

Bij de reisverzekering geldt ook dat medische kosten gewoon 100% vergoed worden zijn, maar geldt bijvoorbeeld voor verloren bagage een eigen risico. Verlies jij dus regelmatig dure producten op vakantie (denk aan je telefoon, tablet of laptop) dan is het misschien verstandig om niet over te stappen. Of om beter op je spullen te laten – dat lijkt me nog beter. 😇

Kortom – ik denk dat een hoog eigen risico wel meevalt, tenzij je meerdere keren per jaar kleine claims indient. In essentie claimen mensen zelden een schade – meestal eens per 7-10 jaar.

Als je dan met een hoger eigen risico flink in de premie kunt besparen, kom je op de langere termijn altijd beter uit. Omdat je veel meer bespaart dan wat het extra eigen risico jou kost.

Hoe bereken je de premie bij Deck?

Mocht je graag eens kijken naar de scherpe premies van Deck, ga dan aan de slag met onderstaande simpele stappen.

 • Stap 1: Eerst vul je wat basisgegevens in, namelijk je naam, geboortedatum en gezinssamenstelling.
 • Stap 2: Daarna vul je informatie over je woning in.
 • Stap 3: In deze stap kun je kiezen om meerdere verzekeringen tegelijk af te sluiten en te kijken welk eigen risico bij je past: 500, 750 en 1000 euro. Je ziet vervolgens direct wat je per maand aan premie gaat betalen.
 • Stap 4: Ben je akkoord, dan druk je op ‘Nu afsluiten’. Vul vervolgens in bij welke verzekeraar je nu zit en Deck regelt de overstap.

Hoeveel goedkoper ben ik uit bij Deck?

De woonhuis- en aansprakelijkheidsverzekering hebben we nu afgesloten bij FBTO.
Onlangs heb ik deze verzekeringen onder de loep genomen en mijn huidige premies vergeleken met die van Deck en andere verzekeringsmaatschappijen.
Na een korte vragenlijst met drie vragen te hebben ingevuld, kun je bij Deck eenvoudig je premie berekenen.
Op basis van de samenstelling van je huishouden en het soort huis waar je in woont, wordt je premie berekend. Ik heb een partner met kinderen en woon in een koop rijtjeshuis.
Hieronder zie je hoeveel goedkoper ik uit zou zijn als ik mijn verzekeringen zo afsluiten bij Deck:

Huidige verzekeringen

 • Pakket van 134,31 euro
  • Woonhuisverzekering (eigen risico van 150 euro)
  • Aansprakelijkheidsverzekering (geen eigen risico)
  • Autoverzekering WA + volledig casco (geen eigen risico – mits ruitvervanging voor 75 euro)

Dezelfde verzekeringen bij Deck

 • Pakket van 92,69 euro
  • Woonhuisverzekering (eigen risico van 500 euro)
  • Aansprakelijkheidsverzekering (eigen risico van 500 euro)
  • Autoverzekering WA + volledig casco (eigen risico van 500 euro)

Als je kijkt naar bovenstaande vergelijking, dan ben ik bij Deck bijna 500 euro per jaar goedkoper uit. Een flinke besparing zoals je ziet.

Overstappen op Deck

Ben je al een tijdje niet meer bezig geweest met het bekijken van je verzekeringspakketten? Dan is de kans groot dat je bij Deck een stuk goedkoper uit bent!

Het is zeker de moeite waard om te overwegen of het voor jou interessant is om een lagere maandelijkse premie te betalen in ruil voor een hoger eigen risico.

Via deze link bereken je in een paar minuten je premie en kun je zien hoeveel goedkoper je uit bent.

✅ Deck biedt bovendien een gratis overstapservice aan – zonder extra kosten. Zo wordt het overstappen nog makkelijker gemaakt.

Was jij al bekend met Deck? En wanneer heb jij voor het laatst gecheckt of je kunt besparen op je verzekeringen?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate