Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Vegan hartige taart – pompoen en tofu (+ video)

Billy van der GaagZet je graag ergens je tanden in? Dan is het hoog tijd om deze vegan hartige taart te gaan maken. De korst van o.a. pompoen is lekker krokant en de vulling is heerlijk zacht van smaak. Bekijk dit heerlijke recept en de bijbehorende video die ik heb gemaakt.

Pompoen hier, pompoen daar, pompoen overal

Zoals je misschien wel weet ben ik dus echt gek op pompoen. De laatste tijd haal ik maar gewoon een paar pompoenen in huis en zie ik wel wat ik er mee doe. Zo maakte ik laatst dus deze hartige taart met een korst van pompoen en een vulling van o.a. tofu, tahin & edelgist.

Niet alleen was ik erg blij met het resultaat. Het oog wil ook wat en dus versierde ik de bovenkant van de hartige taart met slierten gele courgette, rode ui en biet. Vind je het geen plaatje geworden? 😉

Hartige taart – check mijn filmpje

Oké – ik heb er zelfs een filmpje van gemaakt. Dat moet je haast wel triggeren om deze taart te gaan maken. Laat het zeker even weten als je het filmpje bekeken hebt (👍 = alleen maar liefde) of als je van plan bent om het ook te gaan maken.

Abonneren op mijn YouTube kanaal kan trouwens ook. Daar word ik helemaal blij van. 🙂

Ingrediënten – vegan hartige taart:

De hartige taart is een must make als je ook van pompoen houdt – het zit namelijk in de korst. De vulling is lekker smooth met als basis tofu, tahin en edelgistvlokken.

Taartvorm: ca. 24 cm
Voorbereiding:
20 minuten
Oventijd: 20 minuten + 40 minuten

Voor de pompoenkorst:

  • 300 gram pompoen, zonder schil en in grove stukken gesneden
  • 45 gram havermout
  • 1 eetlepel chia zaadjes
  • 35 gram kikkererwtenmeel
  • 35 gram bloem
  • 2-3 eetlepels water
  • snufje zout
Voor de vulling:
  • 1 blok tofu
  • 100-120 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel tahin
  • 20 gram edelgist (nutritional yeast)
  • Handje verse bladspinazie
  • Groenten om in de hartige taart te verwerken – ik heb rode ui, biet en gele courgette gebruikt

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel de stukken pompoen op een bakplaat (met bakpapier) en de bak de pompoen gaar in de oven voor 20-30 minuten. Prik na 20 minuten met een vork in een stuk pompoen om te kijken of ze gaar zijn.
  2. Pureer ondertussen in een keukenmachine (of met een staafmixer) de havermout samen met de chia zaadjes totdat er een bloemig geheel ontstaat. Meng dit in een kom samen met de overige bloem, zout en het kikkererwtenmeel.
  3. Laat de stukken pompoen een beetje afkoelen nadat ze uit de oven komen en voeg ze vervolgens in een keukenmachine tot er een pompoenpuree ontstaat. Voeg de pompoenpuree bij het droge mengsel samen met het water en meng dit tot er een consistente massa ontstaat.
  4. Verspreid het beslag over de bakvorm en bak dit alvast voor 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
  5. Voeg ondertussen voor de vulling de amandelmelk, spinazie, tofu, tahin en de edelgist in de keukenmachine fijn. De vulling krijgt door de spinazie een lekker groen kleurtje.
  6. Verdeel de vulling over de afgebakken korst en bedek de hartige taart met wat gesneden groenten (in mijn geval rode ui, biet en gele courgette. Voor de gele courgette gebruikte ik een Spirelli om mooie slierten te krijgen.
  7. Bak de hartige taart in de oven af voor zo’n 30 minuten.

hartige taart recept

vegan hartige taart

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate