Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenuā€™s? Klik hier...

Vegan hartige taart – pompoen en tofu (+ video)

Zet je graag ergens je tanden in? Dan is het hoog tijd om deze vegan hartige taart te gaan maken. De korst van o.a. pompoen is lekker krokant en de vulling is heerlijk zacht van smaak. Bekijk dit heerlijke recept en de bijbehorende video die ik heb gemaakt.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiƫle vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Pompoen hier, pompoen daar, pompoen overal

Zoals je misschien wel weet ben ik dus echt gek op pompoen. De laatste tijd haal ik maar gewoon een paar pompoenen in huis en zie ik wel wat ik erĀ mee doe. Zo maakte ik laatst dus deze hartige taart met een korst van pompoen en een vulling van o.a. tofu, tahin & edelgist.

Niet alleen was ik erg blij met het resultaat. Het oog wil ook wat en dus versierde ik de bovenkant van de hartige taart met slierten gele courgette, rode ui en biet. Vind je het geen plaatje geworden? šŸ˜‰

Hartige taart – check mijn filmpje

OkĆ© – ik heb er zelfs een filmpje van gemaakt. Dat moet je haast wel triggeren om deze taart te gaan maken. Laat het zeker even weten als je het filmpje bekeken hebt (šŸ‘Ā = alleen maar liefde) of als je van plan bent om het ook te gaan maken.

Abonneren op mijn YouTube kanaal kan trouwens ook. Daar word ik helemaal blij van. šŸ™‚

IngrediĆ«nten – vegan hartige taart:

De hartige taart is een must make als je ook van pompoen houdt – het zit namelijk in de korst. De vulling is lekker smooth met als basis tofu, tahin en edelgistvlokken.

Taartvorm: ca. 24 cm
Voorbereiding:
20 minuten
Oventijd: 20 minuten + 40 minuten

Voor de pompoenkorst:

  • 300 gram pompoen, zonder schil en in grove stukken gesneden
  • 45 gram havermout
  • 1 eetlepelĀ chia zaadjes
  • 35 gram kikkererwtenmeel
  • 35 gram bloem
  • 2-3 eetlepels water
  • snufje zout
Voor de vulling:
  • 1 blok tofu
  • 100-120 ml amandelmelk
  • 1 eetlepelĀ tahin
  • 20 gram edelgistĀ (nutritional yeast)
  • Handje verse bladspinazie
  • Groenten om in de hartige taart te verwerken – ik hebĀ rode ui, biet en gele courgette gebruikt

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor opĀ 180 graden Celsius.Ā Verdeel de stukken pompoen op eenĀ bakplaat (met bakpapier) en de bak de pompoen gaar in de oven voor 20-30 minuten. Prik na 20 minuten met een vork in een stuk pompoen om te kijken of ze gaar zijn.
  2. Pureer ondertussen in een keukenmachine (of met een staafmixer) de havermout samen met de chia zaadjes totdat er een bloemig geheel ontstaat.Ā Meng dit in een kom samen met de overigeĀ bloem, zout enĀ het kikkererwtenmeel.
  3. Laat de stukken pompoen een beetje afkoelen nadat ze uit de oven komen en voeg zeĀ vervolgensĀ in een keukenmachine tot er een pompoenpuree ontstaat. Voeg de pompoenpureeĀ bij het droge mengsel samen met het water en meng dit tot er een consistente massa ontstaat.
  4. Verspreid het beslag over de bakvorm en bak dit alvast voor 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
  5. Voeg ondertussen voor de vulling de amandelmelk, spinazie, tofu, tahin en de edelgist in de keukenmachine fijn. De vulling krijgt door de spinazie een lekker groen kleurtje.
  6. Verdeel de vulling over deĀ afgebakken korst en bedek de hartige taart met watĀ gesneden groenten (in mijn geval rode ui, biet en gele courgette. Voor de gele courgetteĀ gebruikte ikĀ een Spirelli om mooie slierten te krijgen.
  7. Bak de hartige taart in de oven af voor zo’n 30 minuten.

hartige taart recept

vegan hartige taart

Leukegeit nieuwsbrief šŸ„‘

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! šŸ

Geen zorgen ā€“ je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. šŸ˜Š

2 leuke geiten šŸšŸ

  1. šŸ Fredriek

    Deze vegan hartige taart vandaag gemaakt met wat ik in huis had. Te weinig tofu, aangevuld met hangop. Verdraag geen gistvlokken maar had wel goede bouillonpoeder. Extra pit met Cayenne peper en nootmuskaat. Als groente: groene courgette, rode paprika, rode ui en restje pompoen. Leuk om te maken en lekker resultaat.

  2. šŸ Anita

    Hele fijne recepten op jouw website, je krijgt mijn liefde :-). Ik ben over op Whole Food Plant Based, S.O.S. free – uit de grond in de mond en geen suiker, olie of s/zout (een soort Vegan 2.0) en ook al is er best wat receptenaanbod daarin, een vetloze gebakken korst was ik nog niet tegengekomen. Een heleboel no-bake taarten, maar iets met een gebakken korst wil ik toch ook nog wel eens eten. Dus enorm bedankt voor dit recept!
    NB: de courgettesliertjes zijn lekker, maar ‘t werden wel een soort touwtjes, dus er was een scherp mes nodig om de taart netjes te snijden.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. šŸ

Navigate