Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Onderweg genieten van deze RVS isoleerproducten van Mepal

Of je nu een stuk gaat wandelen, met de bus gaat of op een bankje buiten gaat zitten - met de isoleerproducten van Mepal is het nog leuker om te genieten van een kop thee, koffie, warme soep of juist koud ontbijt.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is geschreven in samenwerking met Mepal.

Thermosproducten die in de vaatwasser kunnen

Soms is het zo makkelijk om het leven én de wereld ietsje beter te maken. Mepal stuurde me onlangs een aantal producten op van hun prachtige thermosproducten. We ontvingen een hele fijne isoleerfles met een rietje, een isoleerbeker en een isoleer lunchpot.

Kijk, soms als ik onderweg ben heb ik trek in koffie of thee. En vaak komt het dan toch neer op een dure take-away koffie uit een wegwerp beker. Niet iets waar ik trots op ben óf blij van word – maar soms is mijn drang naar cafeïne groter dan mijn goede bedoelingen.

Bovendien – ik héb wel een isoleerbeker, maar deze kan niet in de vaatwasser (bleh) én is behoorlijk zwaar. Hij heeft ook een losse deksel die ik dan in mijn andere hand moet houden. En wanneer hij leeg is loop ik de rest van de reis met die zware beker te zeulen.

Genieten van een lekkere pompoensoep in deze fijne isoleer lunchpot van Mepal.

Onderweg genieten van deze RVS isoleerproducten van Mepal

Dus in de praktijk neem ik hem niet zo vaak mee op pad als ik zou willen. En dat is zonde, want ik maak thuis juist hele lekkere koffie!

Of zwicht ik voor een snelle en dure snack als lunch bij de winkel, terwijl ik vaak toch te veel soep maak en ik net zo goed een kom soep kan lunchen. Nog gezonder ook. En laat die isoleer lunchpot van Mepal nu handig zijn om bijvoorbeeld warme soep in mee te nemen!

De isoleerbekers van Mepal

Heb je jouw koffie/thee op? Het deksel kan eenvoudig uit elkaar worden gehaald zodat je hem goed kunt reinigen. Alle onderdelen mogen in de vaatwasser. De roestvrijstalen beker kun je het beste met de hand afwassen.

En niet alleen dat, hij is lekker licht én heeft een handige draaidop.

Dat deze beker een design award won begrijp ik wel. De beker isoleert ontzettend goed vanwege een vacuüm geïsoleerde roestvrijstalen body. Hij houdt dranken tot wel 4 uur warm of 8 uur koud! De buitenkant blijft droog en koel en hij is 100% lekdicht.

Jake is bovendien helemaal in zijn nopjes met flip up campus isoleerfles. Deze houdt dranken maarliefst 9 uur warm of 12 uur koud! Hij bevat bovendien een ingebouwd rietje. Jake had meteen door hoe het werkt! Deze fles is perfect nu hij is begonnen met wennen op school. Zijn favoriete havermelk blijft lekker koud en er wordt niet gemorst!

De fles is beschikbaar in diverse kleuren en prints. Je kunt er zelfs een eigen print op laten drukken!

Op stap met een isoleer lunchpot

Maar waar ik nóg blijer van word is de isoleer lunchpot van Mepal. De pot houdt je lunch tot 6-8 uur warm (afhankelijk van de inhoud) én bevat twee compartimenten.

Nu kan ik dus op pad met mijn huisgemaakte pompoensoep (dit recept blijf ik heerlijk vinden) en kan ik eventueel wat toppings later toevoegen zodat ze fris en krokant blijven. En op pad met een ontbijt is ook mogelijk: de yoghurt blijft koud, en de granola blijft lekker knapperig. 

Geld besparen, afval verminderen én lekker warm blijven

We zijn al meerdere malen op stap geweest met de thermosbeker, -pot en -fles. Zo nam ik lekker thee mee in de bus toen ik naar mijn moeder ging met Jake.

Het is fijn dat alle onderdelen in de vaatwasser kunnen (de rvs beker kun je alleen beter met de hand reinigen), lekker lichtgewicht is én tegen een stootje kan. Alle producten van Mepal zijn bovendien 100% BPA vrij – ook een fijn idee.

Alles voelt degelijk in de hand en is duidelijk met zorg en aandacht ontworpen. Dit zijn producten waar we jaren plezier van gaan hebben. Zowel in de winter als in de zomer! En hoe fijner zo’n isoleerbeker in gebruik is, des te vaker ik hem meeneem als ik op stap ga. Zo bespaar ik niet alleen een berg afval – maar ook een berg geld.

Best fijn in deze tijd.

Wil je meer weten over de isoleer producten van Mepal? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate