Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Je kruidenplanten niet meer vroegtijdig laten sterven

Het is toch wat: koop je een kruidenplantje bij de supermarkt, is het plantje na een paar dagen op sterven na dood. Je wilt natuurlijk dat de plantjes langer blijven leven. Herb Heroes heeft de oplossing zeggen ze - is dat ook zo?

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Dode kruidenplantjes is het laatste wat ik wil

In de keuken gebruik ik vaak verse kruiden. Een grote achtertuin boordevol verse kruiden is natuurlijk ieders droom. Maar ja – dat gaat helaas niet altijd op en ook ik beland regelmatig bij de supermarkt met een basilicum plantje onder mijn arm.

Een aantal weken geleden werden we benaderd door Herb Heroes – een bedrijf dat zegt met het juiste licht en de perfecte hoeveelheid water je kruidenplanten langer te laten leven. Dat klinkt als muziek in de oren. En zo stuurde zij ons een set op om onze plantjes van een vroegtijdige dood te redden.

Wat kregen we opgestuurd?

 • Een Herb Booster – dit is een LED lamp waaronder je kruiden weer kunnen opbloeien (59,95 euro).
 • Hydro Herb Pots – twee leuke potjes waar de kruiden van de supermarkt inpassen. En ze krijgen altijd precies genoeg water doordat je onderin de potjes water giet en de plantjes zelf bepalen hoeveel water ze nodig hebben (14,95 euro).
 • Herb Power Grow Sticks – wat extra voeding om je kruidenplanten nieuw leven in te blazen (7,99 euro).

Hoe werkt het?

Je zet je kruidenplanten in één van de herb pots, steekt een plastic pin met een touwtje eraan aan de onderkant in je kruidenplantje. Vul het reservoir onder de potten met water en via het touwtje zullen de kruidenplantjes voldoende water binnen moet krijgen.

De potten zet je onder de Herb Booster LED lamp en je kunt de kruidenplanten gewoon binnen in je woonkamer neerzetten. De LED lamp verbruikt 7 watt (niet heel weinig), dus ik zet de lamp voornamelijk ‘s avonds aan als het donker wordt. De LED lamp verspreidt trouwens speciaal PAR rood licht waar planten goed van groeien en bloeien.

Is dat ook zo? Na twee weken de set uitgeprobeerd te hebben, blijft de aarde goed nat en de kruiden staan nog fier overeind. Zowel de basilicum als de bieslook doen het goed. De bieslook blijft vol met sprieten zitten en inmiddels zie ik ook aan het basilicum plantje nieuwe bladeren komen.

Conclusie – doen of niet doen?

Of je het er voor over hebt om een Herbbooster voor 59,95 euro aan te schaffen moet je natuurlijk helemaal zelf weten, zelf vind ik de prijs ietwat hoog. Voordeel is wel dat je na de aankoop van dit product minder vaak een nieuw plantje hoeft te halen in de supermarkt. De potjes waar de kruiden in staan daarentegen vind ik wel weer betaalbaar. Het geheel is een leuke eye-catcher in onze woonkamer.

De kruidenplanten lijken in ieder geval niet zo snel dood te gaan als voorheen. Toen stonden ze nog op het aanrecht en kregen ze om de dag een sloot water, omdat ze zo droog aanvoelde. Dat hoeft nu niet meer. Je hoeft alleen op te letten of er nog water zit in het bakje onder de kruiden.

Wat is jouw ultieme tip om je kruidenplanten binnen niet te laten verpieteren?

Deze blogpost is in samenwerking met Herb Heroes geschreven

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Hennie

  Veel te duur, daar kun je heel wat kruiden voor kopen!
  Zet de plantjes gewoon in een langwerpige bloembak (met goede potgrond) voor het raam of in de zomer buiten, natuurlijk af en toe water geven.
  Doordat de kruiden verse aarde en meer ruimte hebben blijven ze heel lang goed en groeien ze ook prima.

 2. 🐐 Therese

  Je kunt ook gewoon veel kruiden kweken in de zomer en deze drogen. Dan kun je ze het hele jaar door gebruiken. Kost geen extra energie en geen extra water.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate