Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Maaltijdboxen vergelijken – alle maaltijdboxen in dit handige overzicht

Gemak dient de mens, in dit overzicht gaan we maaltijdboxen vergelijken met elkaar. Welke verschillende maaltijdboxen bestaan er, wat is de prijs van een maaltijdbox en hoe flexibel is het? In dit overzicht vind je alle maaltijdboxen op een rij!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Maaltijdboxen vergelijken van De Krat

De duurzame maaltijdbox van De krat is de eerste box in dit overzicht met maaltijdboxen vergelijken. De krat legt de nadruk op duurzaamheid en op de eerlijke totstandkoming van de producten in de box. Daarbij zijn de ingrediënten biologisch en zijn er diverse kratten te bestellen.

Een paar jaar geleden hebben we al eens een box van De Krat uit mogen proberen – hier lees je er alles over. In een maaltijdbox van de Krat vind je veel variatie met peulvruchten, vlees(vergangers(), (vega)burgers, eieren, kaas etc.

 • Voordeel: De bezorging van de maaltijdboxen is landelijk. Naast de gemakskrat (zowel vega als niet vega) is er een ook een snelle gezinskrat en een speciale Weekendkrat.
 • Nadeel: Hoewel er landelijke dekking is, bezorgen ze deze maaltijdbox (nog) niet op de Waddeneilanden.

Prijs voor maaltijdbox van De Krat: vanaf 42 euro voor 2 personen

2. Maaltijdbox van HelloFresh

Door de vele reclamecampagnes is HelloFresh misschien wel de meest bekende maaltijdbox. HelloFresh heeft verschillende boxen, zowel in de vorm van een abonnement als losse boxen. Ook biedt HelloFresh een geheel vegetarische box aan, waarmee ze een bredere doelgroep aanspreken.

 • Voordeel: Er zijn vaak leuke aanbiedingen om de box te bestellen (zoals nu 25 euro korting). Je hebt iedere week de keus uit maar liefst tien gerechten. Ook kan je de box bestellen voor een huishouden met meer dan twee volwassenen (tot maximaal zes).
 • Nadeel van HelloFresh: Het opzeggen van de HelloFresh box kon voorheen wat lastig zijn (dit is inmiddels aangepast). Bij aan het aantal personen word er geen onderscheid gemaakt tussen volwassenen en kinderen.

Prijs van HelloFresh: 35,96 euro (2 personen) of 56,86 euro (voor 4 personen) – bestel direct een box en krijg 25 euro korting

3. De maaltijdbox van Marley Spoon

De maaltijdbox van Marley Spoon richt zich op kwaliteitsproducten, veelal uit het seizoen. De uitstraling van de box is luxe en de vormgeving ziet er professioneel en aantrekkelijk uit. Ook bij deze service kun je kiezen uit een tweepersoons- of familiebox.

 • Voordeel: Je kunt tot 8 weken de maaltijdboxen vooruit plannen en het aantal gerechten per week kiezen.
 • Nadeel: Niet alle gerechten zijn heel toegankelijk voor kinderen.

Prijs Marley Spoon maaltijdbox: 41,95 euro (2 personen) of 62,95 euro (gezin). Bekijk hier de maaltijdbox van Marley Spoon.

4. Maaltijdboxen vergelijken van de Familiebox

Deze maaltijdbox van Familiebox bezorgt gratis in heel Nederland. Je zit nergens aan vast en je hebt elke week de keuze uit maar liefst 12 recepten. Zo kun je zelf recepten kiezen die jij lekker vindt.

Een paar dingen aan de Familiebox die mij opvallen:

 • goede balans tussen vega(n) en niet vega(n) recepten
 • gerechten die aangeduid worden met extra groenten
 • gerechten met de aanduiding ‘kids topper’ – favoriete gerechten onder kinderen

Voordeel van de Familiebox: je stelt zelf de gerechten samen die jij die week wilt eten en wil je even een weekje overslaag met deze maaltijdbox, dan is dit zo geregeld.
Nadeel: minimaal twee boxen bestellen om 25% korting te ontvangen.

Prijs: vanaf 42 euro (dit zijn 3 gerechten voor 2 personen) – je krijgt op de eerste twee maaltijdboxen nu 25% korting

5. Ekomenu van Ekoplaza met gezonde gerechten

Deze maaltijdboxservice van Ekoplaza (voorheen Willem en Drees) richt zich op een doelgroep die lekker en vooral gezond eten als uitgangspunt heeft. Daarbij bevatten alle boxen biologische producten en zijn er boxen die speciaal zijn afgestemd op diëten (bijvoorbeeld koolhydraatarm).

 • Voordeel van het Ekomenu: Ook voor een éénpersoonshuishouden heeft Beebox een geschikte maaltijdbox én alle producten zijn biologisch. Daarbij bevatten sommige boxen ook producten voor het ontbijt en/of de lunch.
 • Nadeel: Je moet minimaal twee boxen bestellen om het uit te proberen.

Prijs: vanaf 39 euro. Bekijk hier de maaltijdbox van Ekoplaza.

6. Uitgekookt maaltijdbox – dagverse maaltijden

De maaltijdbox van Uitgekookt is er één waar je zelf niet voor hoeft te koken. De maaltijden komen dagvers bij je binnen en hoef je alleen nog maar op te warmen.

Bij Uitgekookt kun je zelf kiezen welke maaltijden je wilt eten. Het uitgangspunt van de Uitgekookt maaltijden is dat ze lekker, gezond en gevarieerd zijn. Zo kun je iedere week kiezen uit maar liefst 25 gerechten – en jij kunt kiezen waar je trek in hebt.

Dingen die mij opvallen aan Uitgekookt:

 • je kunt nu 4 maaltijden uitproberen voor slechts 15 euro (3,75 euro per maaltijd)
 • de gerechten die ik heb geproefd bevatte minimaal 200 gram groenten per maaltijd
 • het vega(n) aanbod mag van mij wel iets ruimer, maar gelukkig wisselen de maaltijden wekelijks

Prijs: de eerste 4 maaltijden kun je nu uitproberen voor 15 euro.


Heb je interesse om een maaltijdbox te bestellen, klik dan op één van de aanbieders hierboven. Je ontvangt vrijwel ALTIJD een flinke korting op de eerste maaltijdbox.🥳

Ook interessant om te lezen: overzicht van alle supermarkten die boodschappen thuisbezorgen

Heb jij weleens een maaltijdbox besteld bij één van bovenstaande bedrijven? Of ben ik een bedrijf vergeten die ook een maaltijdbox aanbiedt? Wat zijn je ervaringen hiermee? Ik ben heel benieuwd!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

9 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Vroon

  Allemaal leuk en aardig. Maar kijk naar de prijzen. Gemiddeld rond de 18 euro voor 1 persoon. Als je trouwens als alleenstaande de alleenstaanden optie van deze boxen kiest zit je rond de 30 euro. Dat is alleen voor de avondmaaltijd. Als je het gemakkelijk wilt hebben kun je beter iets bestellen of afhalen. Dan ben je voor een euro of 10 per persoon wel klaar. Volgens het Nibud ligt het dagbudget voor voedsel (alle eten en drinken dus) per persoon op rond de 6 euro (volwassene). De minimale kosten voor een avondmaaltijd op 2 euro per persoon. Even terzijde; Ik geef aan alle voedsel en drinken per dag ongeveer 3,5 euro uit en eet keurig volgens de schijf van vijf. Het kan dus nog budgetvriendelijker zonder aan voedingswaarde in te boeten . Dat betekent dat eten met een maaltijdbox 6x tot 9 x zo duur is als een gemiddelde avondmaaltijd. En in mijn geval zelfs 13x zo duur. Je enige winst? Dat je niet even een menu moet plannen en de ingrediënten daarvoor in de winkel moet halen. Je moet nog steeds in de keuken staan, koken en afwassen. Bedenk eens wat een feestmaal je zelf zou kunnen koken voor die prijs! Vier gangen en een dure wijn minstens van de meest exclusieve en dure ingrediënten. En wie zelf niet zo’n goede kok is, tegenwoordig kan iedereen met een smartphone zelfs als je in de winkel staat recepten opzoeken, zelfs met video stap voor stap uitleg. Ieder recept heeft een ingrediëntenlijst. Even een rekensom tot slot. Wie dagelijks van deze boxen gebruik maakt is per persoon meer dan 500 euro kwijt per maand. Voor twee personen dus 1000 euro en dan heb je je overige maaltijden, je koffie, thee, en versnaperingen nog niet meergerekend. Dat zou je voedselbudget voor een tweepersoons huishouden naar richting de 1500 euro tillen per maand. Dat is ruim meer dan het minimumloon! Je zou ook een normaal voedselbudget kunnen hebben van rond de 350 euro per maand en die 1150 euro kunnen sparen, of er je hypotheek versneld mee aflossen. Of minder gaan werken.

 2. 🐐 Billy

  Hoi Vroon, je hebt gelijk als je zegt dat een maaltijdbox niet persé de goedkope optie is. Het kost meer geld en daar krijg je in ruil gemak voor terug. Dus voor ieder wat te zeggen. 🙂

  Een kleine kanttekening van mijn kant: een maaltijd kost geen 18 euro per persoon per maaltijd, maar ongeveer een derde hiervan. Een maaltijdbox kost gemiddeld 36 euro per week (3 maaltijden voor 2 personen) voor 6 maaltijden = 6 euro per maaltijd per persoon. Dat scheelt gelukkig een hele hoop.

  Al met al niet goedkoop, maar voor dat bedrag wordt het ook bij je thuisbezorgd.

 3. 🐐 Franca

  Regelmatig bij HelloFresh besteld, maar sinds kort overgestapt op de Allerhande box. Kan ik ook meteen alle boodschappen bestellen.

 4. 🐐 Chari

  ook Carrefour is gestart met een box. Hierin kan je ook kiezen tussen enkele gerechten. Ik heb hem nog niet getest.

 5. 🐐 Astrid

  Hoi hoi!

  ik mis hoeveel maaltijden je met de box kan bereiden. Dat verschilt nogal per box en maakt de prijs meer of minder aantrekkelijk. Een hele goede aanbieder is De Boerschappen, super kwaliteit, veel varieteit en een goede prijs. Een aanrader. Vooral ook omdat je via FB producten kan ruilen.

 6. 🐐 Kiran

  Ik maak al een paar jaar naar volle tevredenheid gebruik van de box van Willem en Drees (voorheen Beebox). Het financiële plaatje van Vroon klopt niet. Officieel heb ik de biologische ingrediënten voor 3 maaltijden, maar de porties zijn voor mij groot genoeg om er bijna een week van te eten of wat extra in te vriezen. Van sommige groenten heb ik in een recept maar de helft nodig, dus ik houd ook nog een restjesdag. Ik ben soms een week iets duurder uit als ik een bijbestelling doe, maar mijn ervaring is dat ik met eigen losse boodschappen meer geld kwijt ben en minder gevarieerd eet. Een pastinaak koop ik niet snel, maar als hij in de box zit, gaat ie op. 🙂

 7. 🐐 Jh

  Wij gebruiken al maanden de hello fresh box. Of met vis of vega. De box voor 2 personen is bij ons voldoende voor 4. (2 volw en 2 kinderen). Mijn voordelen: wij eten echt iets anders ( vooral vega koken vond ik lastig), er worden 3 dagen ingevuld, de 4 andere dagen kan ik goedkoop, simpel anders koken, alle ingrediënten zijn op maat, komen er meer mee eten breid ik het recept gewoon uit. Ik ben hierdoor zelf veel creatiever geworden.

 8. 🐐 Vera

  Ik mis Ekomenu in het rijtje. Heb ervaring met HelloFresh, Marley Spoon en Ekomenu. De laatste twee scoren wat mij betreft op gebied van versheid en hoeveelheid groente p.p. aanzienlijk beter dan de eerste. Wat ik, als alleenstaande werkende moeder, erg prettig vind is de tijd die het mij scheelt wat boodschappen doen betreft, de variëteit in de gerechten en de hoeveelheid afval! Je krijgt alles in afgemeten porties én er wordt gelet op verpakkingsmateriaal! Ik heb vaak na het koken praktisch geen afval! Ik vind de maaltijdboxen een uitkomst!!

 9. 🐐 Marcel

  Er is een nieuw bedrijf Maaltijdbox Groningen met een focus op lokale producten die ik veel liever gebruik in plaats van grote bedrijven zoals Hello Fresh en Marley Spoon. Ze proberen zo duurzaam mogelijk te zijn en bezorgen zelfs met een schattige bakfiets door de binnenstad. Ik zeg, support your locals!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate