Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Maaltijdbox vergelijken – alle maaltijdboxen in dit handige overzicht

Gemak dient de mens, en die uitspraak is vandaag de dag meer dan ooit van toepassing. Zo ook wat betreft het avondeten. Er zijn tegenwoordig tal van maaltijdboxen op de markt, maar wat zijn de onderlinge verschillen? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Allerhande maaltijdbox

De eerste box die we onder de loep nemen is de maaltijdbox van supermarkt Albert Heijn. Bij deze maaltijdbox heb je keuze uit twee soorten: een box voor een huishouden bestaande uit twee volwassenen of de maaltijdbox voor een gezin met twee volwassenen en twee tot drie kinderen. Iedere box bevat ingrediënten voor drie gerechten.

 • Voordeel van de Allerhande box: Je kan online iedere week kiezen uit een aantal gerechten.
 • Nadeel: In de week dat dit artikel geschreven is, is er geen optie voor een vegetarische maaltijdbox.

Prijs van de Allerhande box: 37,50 euro (2 personen) of 49 euro (gezin)

2. De maaltijdbox van Marley Spoon

De maaltijdbox van Marley Spoon richt zich op kwaliteitsproducten, veelal uit het seizoen. De uitstraling van de box is luxe en de vormgeving ziet er professioneel en aantrekkelijk uit. Ook bij deze service kun je kiezen uit een tweepersoons- of familiebox.

 • Voordeel: Je kunt tot 8 weken de maaltijdboxen vooruit plannen en het aantal gerechten per week kiezen.
 • Nadeel: Niet alle gerechten zijn heel toegankelijk voor kinderen.

Prijs Marley Spoon maaltijdbox: 41,95 euro (2 personen) of 62,95 euro (gezin)

3. Willem en Drees met gezonde gerechten

Deze maaltijdboxservice van Willem en Drees richt zich op een doelgroep die lekker en vooral gezond eten als uitgangspunt heeft. Daarbij bevatten alle boxen biologische producten en zijn er boxen die speciaal zijn afgestemd op diëten (bijvoorbeeld koolhydraatarm).

 • Voordeel van de Beebox: Ook voor een éénpersoonshuishouden heeft Beebox een geschikte maaltijdbox én alle producten zijn biologisch. Daarbij bevatten sommige boxen ook producten voor het ontbijt en/of de lunch.
 • Nadeel: Je moet minimaal twee boxen bestellen om het uit te proberen.

Prijs: vanaf 39 euro

4. Maaltijdbox van HelloFresh

Door het vele marketingwerk en de verkopers op straat is HelloFresh misschien wel de meest bekende maaltijdbox. HelloFresh heeft verschillende boxen, zowel in de vorm van een abonnement als losse boxen. Ook biedt HelloFresh een geheel vegetarische box aan, ze spreken hiermee een bredere doelgroep aan.

 • Voordeel: Er zijn vaak leuke aanbiedingen om de box te bestellen. Je hebt iedere week de keus uit maar liefst tien gerechten. Ook kan je de box bestellen voor een huishouden met meer dan twee volwassenen (tot maximaal zes)
 • Nadeel van HelloFresh: Het opzeggen van de HelloFresh box kans soms wat lastig zijn en bij de familiebox wordt er bij aan het aantal personen geen onderscheid gemaakt tussen volwassenen en kinderen.

Prijs van HelloFresh: 34 euro (2 personen) of 59 euro (voor een gezin) – hier lees je onze eerdere review van HelloFresh

5. Maaltijdbox van De Krat

De duurzame maaltijdbox van De krat legt de nadruk op duurzaamheid en op de eerlijke totstandkoming van de producten in de box. Daarbij zijn de ingrediënten biologisch en is er een speciale krat te bestellen om af te vallen – het kratje slank.

Een paar jaar geleden hebben we al eens een box van De Krat uit mogen proberen – hier lees je er alles over.

 • Voordeel: De bezorging van de boxen is landelijk. Ook zijn de producten van duurzame oorsprong en is er een eenpersoonskrat te bestellen.
 • Nadeel: Er is geen box speciaal voor een gezinssamenstelling.

Prijs voor maaltijdbox van De Krat: zowel 38 euro voor een GemaksKrat als de GemaksKrat Vega


Heb je interesse om een maaltijdbox te bestellen, dan krijg je meestal 20 euro korting op de eerste box. Kijk altijd even goed op de website zelf of er een kortingsactie gaande is.

Heb jij weleens een maaltijdbox besteld bij één van bovenstaande bedrijven? Of zijn we een bedrijf vergeten die ook een maaltijdbox aanbiedt? Wat zijn je ervaringen hiermee? We zijn heel benieuwd!

8 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Vroon

  Allemaal leuk en aardig. Maar kijk naar de prijzen. Gemiddeld rond de 18 euro voor 1 persoon. Als je trouwens als alleenstaande de alleenstaanden optie van deze boxen kiest zit je rond de 30 euro. Dat is alleen voor de avondmaaltijd. Als je het gemakkelijk wilt hebben kun je beter iets bestellen of afhalen. Dan ben je voor een euro of 10 per persoon wel klaar. Volgens het Nibud ligt het dagbudget voor voedsel (alle eten en drinken dus) per persoon op rond de 6 euro (volwassene). De minimale kosten voor een avondmaaltijd op 2 euro per persoon. Even terzijde; Ik geef aan alle voedsel en drinken per dag ongeveer 3,5 euro uit en eet keurig volgens de schijf van vijf. Het kan dus nog budgetvriendelijker zonder aan voedingswaarde in te boeten . Dat betekent dat eten met een maaltijdbox 6x tot 9 x zo duur is als een gemiddelde avondmaaltijd. En in mijn geval zelfs 13x zo duur. Je enige winst? Dat je niet even een menu moet plannen en de ingrediënten daarvoor in de winkel moet halen. Je moet nog steeds in de keuken staan, koken en afwassen. Bedenk eens wat een feestmaal je zelf zou kunnen koken voor die prijs! Vier gangen en een dure wijn minstens van de meest exclusieve en dure ingrediënten. En wie zelf niet zo’n goede kok is, tegenwoordig kan iedereen met een smartphone zelfs als je in de winkel staat recepten opzoeken, zelfs met video stap voor stap uitleg. Ieder recept heeft een ingrediëntenlijst. Even een rekensom tot slot. Wie dagelijks van deze boxen gebruik maakt is per persoon meer dan 500 euro kwijt per maand. Voor twee personen dus 1000 euro en dan heb je je overige maaltijden, je koffie, thee, en versnaperingen nog niet meergerekend. Dat zou je voedselbudget voor een tweepersoons huishouden naar richting de 1500 euro tillen per maand. Dat is ruim meer dan het minimumloon! Je zou ook een normaal voedselbudget kunnen hebben van rond de 350 euro per maand en die 1150 euro kunnen sparen, of er je hypotheek versneld mee aflossen. Of minder gaan werken.

 2. 🐐 Billy

  Hoi Vroon, je hebt gelijk als je zegt dat een maaltijdbox niet persé de goedkope optie is. Het kost meer geld en daar krijg je in ruil gemak voor terug. Dus voor ieder wat te zeggen. 🙂

  Een kleine kanttekening van mijn kant: een maaltijd kost geen 18 euro per persoon per maaltijd, maar ongeveer een derde hiervan. Een maaltijdbox kost gemiddeld 36 euro per week (3 maaltijden voor 2 personen) voor 6 maaltijden = 6 euro per maaltijd per persoon. Dat scheelt gelukkig een hele hoop.

  Al met al niet goedkoop, maar voor dat bedrag wordt het ook bij je thuisbezorgd.

 3. 🐐 Franca

  Regelmatig bij HelloFresh besteld, maar sinds kort overgestapt op de Allerhande box. Kan ik ook meteen alle boodschappen bestellen.

 4. 🐐 Chari

  ook Carrefour is gestart met een box. Hierin kan je ook kiezen tussen enkele gerechten. Ik heb hem nog niet getest.

 5. 🐐 Astrid

  Hoi hoi!

  ik mis hoeveel maaltijden je met de box kan bereiden. Dat verschilt nogal per box en maakt de prijs meer of minder aantrekkelijk. Een hele goede aanbieder is De Boerschappen, super kwaliteit, veel varieteit en een goede prijs. Een aanrader. Vooral ook omdat je via FB producten kan ruilen.

 6. 🐐 Kiran

  Ik maak al een paar jaar naar volle tevredenheid gebruik van de box van Willem en Drees (voorheen Beebox). Het financiële plaatje van Vroon klopt niet. Officieel heb ik de biologische ingrediënten voor 3 maaltijden, maar de porties zijn voor mij groot genoeg om er bijna een week van te eten of wat extra in te vriezen. Van sommige groenten heb ik in een recept maar de helft nodig, dus ik houd ook nog een restjesdag. Ik ben soms een week iets duurder uit als ik een bijbestelling doe, maar mijn ervaring is dat ik met eigen losse boodschappen meer geld kwijt ben en minder gevarieerd eet. Een pastinaak koop ik niet snel, maar als hij in de box zit, gaat ie op. 🙂

 7. 🐐 Jh

  Wij gebruiken al maanden de hello fresh box. Of met vis of vega. De box voor 2 personen is bij ons voldoende voor 4. (2 volw en 2 kinderen). Mijn voordelen: wij eten echt iets anders ( vooral vega koken vond ik lastig), er worden 3 dagen ingevuld, de 4 andere dagen kan ik goedkoop, simpel anders koken, alle ingrediënten zijn op maat, komen er meer mee eten breid ik het recept gewoon uit. Ik ben hierdoor zelf veel creatiever geworden.

 8. 🐐 Vera

  Ik mis Ekomenu in het rijtje. Heb ervaring met HelloFresh, Marley Spoon en Ekomenu. De laatste twee scoren wat mij betreft op gebied van versheid en hoeveelheid groente p.p. aanzienlijk beter dan de eerste. Wat ik, als alleenstaande werkende moeder, erg prettig vind is de tijd die het mij scheelt wat boodschappen doen betreft, de variëteit in de gerechten en de hoeveelheid afval! Je krijgt alles in afgemeten porties én er wordt gelet op verpakkingsmateriaal! Ik heb vaak na het koken praktisch geen afval! Ik vind de maaltijdboxen een uitkomst!!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate