Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5x Aan de slag gaan – Meer doen in minder tijd

We willen allemaal veel doen, maar tijd is helaas beperkt. Hoe zorg je ervoor dat je meer dingen gedaan kunt krijgen, in dezelfde -of zelfs minder- tijd?

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Tijd besparen door goed te plannen

Een goede planning is de basis van meer doen in minder tijd. Probeer bijvoorbeeld geen onnodige tijd te verspillen door al je afspraken op verschillende plekken te plannen. Spreek je ‘s middags met een vriend af en ga je in de avond een hapje eten bij je ouders, plan dan je afspraak met je vriend in de buurt van ouders. Wel zo handig.

Ook is het verstandig om alle spullen die je nodig hebt voor je werk, studie, opdracht of afspraak alvast klaar te leggen. Dit soort onnodige klusjes kosten veel tijd, waardoor je juist minder kan doen in dezelfde tijd.

2. Mixen, husselen en shaken

Probeer zo veel mogelijk klusjes, opdrachten of afspraken met elkaar te combineren. Ga uit je werk bijvoorbeeld meteen langs de supermarkt, dat scheelt weer een extra ritje. Moet je in een stad zijn wat op een uur afstand rijden ligt? Ga meteen eens langs bij die oudtante of een schoolvriendin die je al een hele tijd niet hebt gezien.

Nodig verschillende vrienden op hetzelfde moment uit. Valt het je op dat twee vrienden altijd gezellig met elkaar kletsen op je verjaardag? Nodig ze dan eens tegelijk uit en kijk of dit bevalt.

Door afspraken te combineren, heb je daar later profijt van. Nog een voordeel: door afspraken te combineren bespaar je een hoop geld wat je anders aan benzine kwijt zou zijn.

3. Stop met uitstellen

Ga niet treuzelen als je ergens eigenlijk geen zin in hebt. Moet je bijvoorbeeld écht de badkamer een grote schoonmaakbeurt geven? Doe het dan meteen op het moment dat je hiervoor hebt ingepland.

Door minuten -of soms wel urenlang- te denken ‘ik heb er geen zin in’ of het uit te stellen, ‘eerst nog een kop koffie‘ verspil je onnodige tijd. Tijdens die twee koppen koffie had jij de douchecabine allang schoon kunnen hebben. Probeer je zinnen te verzetten en ga gewoon lekker aan de slag.

4. Oud collega vs. huisarts

Iedereen heeft een drukke planning en je wil alles goed en snel doen. Helaas is dat niet mogelijk. Soms moet je dingen laten schieten om aan de écht belangrijke dingen toe te komen. Stel daarom prioriteiten. Een lunchafspraak met een oud-collega om gezellig bij te praten is minder belangrijk dan een bezoek aan de huisarts. Een boodschap doen gaat voor een halfuurtje tv te kijken.

Als je alles kan doen is dat mooi (en moet je dat natuurlijk vooral doen), maar heb je beperkte tijd dan zul je moeten proberen om de hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Door bij iedere activiteit te bedenken of dat op dit moment echt het belangrijkste is, leer je jezelf prioriteiten te stellen.

5. Zet je (biologische) knop om

Heb je echt grote problemen met de tijdsplanning? Probeer dan eens kritisch te kijken naar de invulling van je dagelijkse bestaan. Kun je misschien je werktijden anders indelen, of misschien wel iets minder werken? Zijn drie hobby’s echt nodig, of zou ik misschien ook aan een leuke activiteit per week genoeg hebben?

Wie zichzelf voorbij loopt heeft de kans om een burn-out op te lopen. En dan ben je pas echt ver van huis. Door alle drukte in het leven wordt dit vaak als normaal gezien, maar juist quality time met jezelf, partner of gezin is het belangrijkste.

Benieuwd hoe je meer tijd kunt besparen terwijl je het huishouden doet? Lees dan dit artikel met handige timemanagement tips nog eens door.

Laat die kop koffie staan en ga aan de slag

Wil je voor eens en voor altijd afrekenen met je uitstelgedrag? Dan hebben wij iets heel leuks voor je. Op de website van onze big sister soChicken kun je voor eens voor altijd afrekenen met je uitstelgedrag. De cursus Kies Eieren voor je Tijd helpt je je uitstelgedrag om te zetten in discipline. De tips en opdrachten in deze cursus werken zowel op je werk als thuis.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Anne

    Helaas werkt de link naar ‘kies eieren voor je tijd’ niet meer…

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate