Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Naan pizza met pesto en mozzarella

Heb je trek in pizza? Maak dan zeker eens deze naan pizza. Boordevol groenten en heerlijk op smaak door pesto en de mozzarella. Deze naan pizza staat binnen 30 minuten op tafel.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Naan pizza is altijd een goed idee

Pizza eten is altijd een goed idee. Pizza is namelijk heerlijk comfort food. Het nadeel alleen aan pizza is dat ik het vaak te ongezond vind. Als ik in een restaurant bijvoorbeeld een pizza funghi bestel, dan is de champignon altijd sporadisch aanwezig.

Dat is op zijn tijd natuurlijk helemaal niet erg. Maar wat als je pizza een stuk gezonder kunt maken en het hierdoor vaker kunt eten? Dat lijkt mij een prima idee. 🙂

Sinds vorige week zijn we op Leukegeit.nl begonnen met de makkelijke maaltijden rubriek – de snelle lasagne viel volgens mij al goed in de smaak. Makkelijke recepten die bestaan uit maximaal 8 ingrediënten en binnen 30 minuten op tafel staan. Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn.

Deze naan pizza is heel eenvoudig om te maken. De groenten wordt gegrild en gehusseld door een kruidenbox en de nodige pesto – zelfgemaakt of zelf gekocht. Wat jij wil.

Ingrediënten

Voor 2 goed gevulde naan pizza’s heb je het volgende nodig:

  • 1 courgette, in lange plakken
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • een bakje kastanje champignons, gehalveerd
  • 1 paprika, in grove stukken gesneden
  • 1 bolletje goede mozzarella. Ga voor een iets duurdere buffelmozzarella (zo’n twee euro). Die allergoedkoopste mozzarella in de schappen van de supermarkt is namelijk net een stuiterbal.
  • 2 eetlepels kruidenmix – ik gebruikte de kruidenmix Al-Andalus van Jonnie Boer (gewoon te koop in de supermarkt)
  • 3 theelepels pesto – uit een potje of zelfgemaakt
  • 2 naanbroden

& zo maak je de naan pizza

  1. Grill de groenten in een grillpan of op een grillplaat.
  2. Bak de naan broden ondertussen af in de oven.
  3. Snijd de gegrilde courgette wat kleiner en meng alle gegrilde groenten in de kom samen met de pesto en de kruidenmix.
  4. Verdeel de gegrilde groenten over de afgebakken naan broden en beleg het met de mozzarella.
  5. Zet de naan pizza’s nog voor zo’n 3-5 minuten in de oven (op 200 graden) om de mozzarella licht te laten smelten.

Ik ben dus echt gek op dit soort recepten. Deze naan pizza is gezond, onwijs lekker en zo eenvoudig om te maken. Laat zeker in een reactie weten of jij dit binnenkort ook gaat maken. Ik ben heel benieuwd! 🙂

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Tessa

    Super simpel daar hou ik van. Ik neem aan dat dit lekker is met bijna iedere soort groente?

  2. 🐐 Janne

    Dit klinkt zo lekker! Ik ga het zeker maken. Makkelijke recepten zijn voor mij altijd ideaal want ik ben niet zo’n goede kok.

  3. 🐐 Marjan

    Dit recept vind ik wel leuk als tussendoortje. Gisteren een vegetarische goulash gemaakt naar een 15 minuten recept van Jamie Oliver. Ik heb er bewust langer over gedaan door o.a. de groenten zelf te snijden en ze wat meer tijd te geven. Voor een lekkere smaak is dat volgens mij nou eenmaal essentieel. Maar van de left-overs is deze naanpizza heel makkelijk te maken. Hier in Finland , heb ik niet de beschikking over naan-brood. Maar de dubbele, vrij platte roggebroodjes die hier heel populair zijn, lenen zich er uitstekend voor. Dank voor het idee; eigenlijk te eenvoudig voor woorden.

  4. 🐐 Billy

    Hi Marjan, een vegetarische goulash is een kwartier maken? Wauw, dat is snel! 🙂 Helemaal mee eens, het is een simpel recept die weinig tijd in beslag neemt en erg lekker is, alleen maar voordelen vind ik. Je kunt naanbrood trouwens best eenvoudig zelf maken (zelfrijzend bakmeel, yoghurt en wat zout is al voldoende).

  5. 🐐 Marjan

    OK, dat ga ik eens proberen: zelf naanbrood maken. Het recept voor de vegetarische goulash: Jamie gooide het allemaal in de foodprocessor, maar ik snijd alles zelf; dat duurt wel wat langer. Ingrediënten: 1 rode ui, 1 venkel- loof en harde delen eraf-loof gebruik je om later mee te garneren,1 stevige frisse appel, 1 of meer oranje wortels, paprika (‘s) , tomaten- uit blik of vers, laurierblad, zout,peper. eventueel kikkererwten of andere bonen. en ik gebruik ook nog gerookte paprika en saffraan en karwijzaad en mosterdzaad om mee te starten. Knoflook niet vergeten!. Paar laurierbladeren. Pan met stevige dikke bodem op het vuur. Olijfolie erin en als die heet is, het karwijzaad, mosterdzaad (venkelzaad, ook lekker!) er in en wachten tot dat ‘popt. alle gesneden ingrediënten, behalve de tomaat, toevoegen en een poosje goed roeren zodat alle groenten gelijkmatig met de olie in contact komen en ook gelijkmatig warm worden. zout (of een half verkruimeld vegetarisch bouillonblokje er over strooien: dat bevordert het ‘zweten’ van de groenten. Het roeren zorgt er voor dat de smaken alvast mengen. Als de groenten zachter beginnen te worden, de gerookte paprika, peper en laurier toevoegen (eventueel een beetje verse gember voor de hitte en spijsvertering, lekker!) en als de pan wat droog wordt de tomaten toevoegen. Afhankelijk van de consistentie van het mengsel en van wat je zelf lekker vindt, een hoeveelheid water of bouillon erbij. (ik maak altijd zelf groentenbouillon van niet mooie maar nog goede afsnijdsels van mijn eco groenten, zaden en kruiden en een stuk kombu wat je er later uit kunt halen; je kunt dat laatste gebruiken tot het totaal is opgelost). Dan pas de saffraan erbij en het vuur temperen…de tijd en de warmte doen de rest. Gebruik je neus om te weten of het niet te gaar wordt. De (gare!) kikkererwten kun je eventueel toevoegen of er apart bij geven. Jamie doet er , vlak voor opdienen, een flinke hand verse rucola bij. Hier in Finland is er een niet stugge maar wel knapperige koolsoort die er , op die manier ook heerlijk in smaakt. Omdat ik alleen ben, doe ik de kool alleen in de portie die ik die dag nuttig. Eén dag met bijv. rijst. Een redelijk uitgelekt restje voor jouw recept, een dag later en een deel om te verdunnen tot een maaltijdsoep. ….daar kunnen dan ook weer wat andere ingrediënten bij. Wist je dat dit heel lekker is met de rasp en een beetje sap van een sinaasappel en een flinke schep van een pesto van zwarte olijven? je kunt dan ook wat vis in de soep laten garen, of schelpdieren. Nou ja, gelukkig is er lekkers genoeg als je de tijd neemt om het te maken. Het klinkt en oogt allemaal chic, maar duur hoeft het echt niet te zijn. Hartelijke groet en vooral: geniet met waardering! Geweldig recept tegen depressie en ongenoegen; zowel de bereiding als het nuttigen.

  6. 🐐 YvV

    Ook makkelijk om dit te variëren tussen 2 wraps of Italiaanse piadina!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate