Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

6x Pasen vieren met een budget

Tijdens de feestdagen pakken we massaal uit, zo ook met Pasen. Een heerlijke Paasbrunch organiseren en we versieren ons huis met eieren, haasjes en andere Pasen accessoires. Maar hoe vier je Pasen met een klein budget?

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Hergebruik je oude decoratie

Het is ieder jaar Pasen en de decoraties blijven ieder jaar ook hetzelfde. Dat leuke tafelkleed met paaseitjes, servetten met de paashaas en vaasjes in de vorm van een half ei: hartstikke leuk en heel goed nogmaals te gebruiken.

Zet op zolder verschillende dozen waarin je artikelen met een bepaald thema stopt. Pasen, Sinterklaas, Kerstmis, Halloween: Je kunt het ieder jaar weer hergebruiken. Dit scheel veel tijd (je hoeft immers niet op zoek naar nieuwe hebbedingetjes) en geld. Het is ook nog eens goed voor het milieu. Hartstikke zonde toch om alles na één keer gebruiken weg te gooien?

2. Pasen vieren à la de Amerikanen

Vier je de Paasdagen dit jaar met een grote groep vrienden of familie? Organiseer dan een American party. Iedereen brengt iets lekkers of functioneels mee en de gastvrouw zorgt ervoor dat haar huis gebruikt kan worden om Pasen te vieren.

Een iemand zorgt voor servetten en servies, een voor het drinken, de ander voor zoete lekkernijen, de ander voor hartige hapjes en weer een ander zorgt voor de eieren. Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken met Pasen.

En de afwas en het opruimen van het huis dan? Dat doe je gezamenlijk – vele handen, maken licht werk.

3. Zelf eten maken tijdens Pasen

Als je met een grote groep bent, kun je vaak beter hapjes en drankjes zelf maken dan alles kant-en-klaar te kopen. Brood kun je zelf bakken, de kinderen vinden het leuk om de eieren zelf te beschilderen en zoete hapjes (van bijvoorbeeld bladerdeeg) maak je in een handomdraai zelf. Heel ingewikkelde dingen kun je kopen, het is net wat jij makkelijk vindt.

Ook accessoires en decoratie hoef je niet persé te kopen. Bij goedkope huishoudwinkels zijn er accessoires voor Pasen in overvloed en voor weinig geld te verkrijgen, maar dan heb jij de standaard artikelen.

Van karton kun je leuke decoraties maken en servetten geef je een Paas tintje door ze te bestempelen. Wie meer tijd heeft kan leuke figuren zagen uit hout, deze beschilderen en aan een Paastak hangen. Zo kom je zeker weten in de gezellige Paas sfeer.

4. Natures best

Onthoud dat de natuur je beste vriend is – de natuur is een bron van leuke (Paas) decoraties. Het is lente en alle bloemetjes bloeien volop. De blaadjes worden weer groen en alles krijgt meer kleur.

Een leuke Paastak vind je tijdens een fijne boswandeling en met de vrolijk gekleurde bloemen versier jij je Paastafel. Ook eieren kun je uit de natuur halen.

In plaats van een grote doos te kopen in de supermarkt ga je langs bij de lokale boer. Deze heeft veel eieren en zijn vaak een stuk goedkoper dan uit de winkel. Vergeet niet een (oude) eierdoos mee te namen: hier kun je de eieren van de boer in meenemen.

5. Paasbrunch – wat haal je in huis?

De Paasdagen zijn wat ons betreft echt compleet als je de volgende dingen in huis neemt. Zo kan de gezellige Paasbrunch niet mislukken.

  • Een boter-kipje
  • Brood-haantjes
  • Hardgekookte eieren
  • Iets lekkers van chocolade
  • Een Paas-stol
  • Verschillende soorten broodjes

6. Vier Pasen zoals jij het wil

Onthoud: niet elke feestdag hoef je heel uitgebreid te vieren. Zit je er financieel wat krapper bij of komt het gewoon niet goed uit dit jaar? Serveer dan een lekker ontbijtje, maar houd het klein. Het gaat immers om de gezelligheid, en niet om de overdaad van voedsel en decoraties.

Lees ook zeker dit artikel op soChicken eens om een gezellige Paasbrunch te organiseren. Maak er gezellige Paasdagen van!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate