Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Schoonmaakchecklist – dit is ons schema (gratis!)

Een schoonmaakchecklist is handig, bespaart veel tijd en laat je huis weer stralen. Geen woorden, maar daden zullen we maar zeggen. Download onze gratis schoonmaakchecklist en je huis is schoon in een mum van tijd!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Je huis schoonmaken zonder poe(t)spas

Dat is toch waar je naar streeft? Door middel van een handige schoonmaakchecklist weten welke taken schoongemaakt moeten worden. Handig als je een checklist wilt opstellen voor de huishoudelijke hulp, voor jezelf of voor je partner.

Het gebeurt bij mij regelmatig dat ik dingen vergeet schoon te maken. Wat chaotisch en ik wil vaak veel dingen tegelijk doen. Niet handig.

Je weet vast en zeker hoe je je badkamer moet schoonmaken (zo niet – hier vind je handige tips). En ook hoe je een stofzuiger door huis moet halen (echt waar – je wilt het). Het wordt lastiger als je alle huishoudelijke taken wilt combineren en je wilt je hele huis in niet al te lange tijd efficiënt schoon wilt maken.

De checklist is opgesteld voor alle algemene zaken die tijdens een schoonmaaksessie in huis dienen te gebeuren. Niet alles staat op de checklist, dus gebruik de lijst als voorbeeld en pas je eigen situatie aan op de checklist.

Voordelen van een schoonmaakchecklist

Waarom is een schoonmaakchecklist handig? Een paar voordelen:

 • het bespaart aanzienlijk veel tijd – het kost mij zo’n 1,5 uur om de checklist af te werken.
 • schoonmaken wordt makkelijker
 • je huis wordt schoner – aangezien je niks meer vergeet
 • taken afvinken van een checklist geeft een voldaan gevoel

Hieronder kun je de schoonmaakchecklist gratis downloaden. Laat het zeker weten wat je er van vindt en of de checklist jou helpt om je huis schoon te krijgen. 🙂

Download de gratis schoonmaakchecklist

Wil je ons makkelijke en overzichtelijke schoonmaakrooster hebben? Download dan hieronder ons schoonmaakrooster document om je op weg te helpen. Print het rooster gerust uit en hang het op een overzichtelijke plek in huis.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Vroon

  Goede checklist. Naast clean as you go heel bruikbaar. Wel zal de tijd die je ervoor nodig hebt ook liggen aan hoeveel huisgenoten je hebt, hoewel die natuurlijk ook voor een deel van de lijst inzetbaar zijn, en de maat van je huis. Bij echt grote huizen ben je wel een ochtendje bezig, vrees ik.

 2. 🐐 mormeltje

  Wie dat allemaal in een ochtendje kan mag bij mij komen poetsen……pffffft

 3. 🐐 DeeWee

  Ik dacht ook dat het nooit zou lukken binnen die anderhalf uur. Maar toch geprobeerd (voornamelijk omdat ik echt een gruwelijke hekel aan het huishouden heb en meestal na een uur stop)
  Duurde nog geen anderhalf uur, en dat Is inclusief zoeken naar emmer, plumeau en dweil. In een appartement van 80 m2. Zonder vaatwasser dus de afwas ook gedaan in die tijd.
  Voor mij werkt het geweldig!

 4. 🐐 leukegeit

  Way to go DeeWee! Wat goed zeg – en wat geeft het een heerlijk voldaan gevoel hè als je binnen 1,5 uur klaar bent met de checklist? 🙂

 5. 🐐 Wendy

  Ik kan de checklist niet downloaden… 🙁

 6. 🐐 Diana

  Nou het hangt wel af van met hoeveel personen je bent en hoe groot je huis is. Voor mij wonend in groot huis met gezin op boerderij zou dit verre van haalbaar zijn. Zuigen, dweilen, afstoffen, ragen en de ramen nemen met een groot huis veel tijd in beslag. De taken van maandag en woensdag zijn dan ook totaal uit verhouding. Met een gezin is wassen op 1 dag ook zeker niet haalbaar al is het alleen al omdat je dan wel 6 wasrekken kunt gaan neerzetten. Dit is een goed schema voor een klein 1 of 2 persoons huishouden in een appartement. Je zou als je van het gemiddelde uitgaat beter een schema kunnen nemen voor een meerpersoonshuishouden in rijtjeswoning.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate