Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Het Seizoensfruit van Juni

Iedere maand kent zijn eigen seizoensfruit. Dit zijn de vruchten die traditioneel groeien in ons land in die maand. Door de kassenbouw en de globalisatie is bijna al het fruit het gehele jaar te verkrijgen in de supermarkt. Als het in Europa niet groeit wordt het geïmporteerd uit het buitenland. Toch blijft fruit van het seizoen een lekkere en gezonde keuze!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Seizoensfruit is niet altijd hetzelfde

De ene keer hebben we een koude, en de andere keer een warme zomer. Het is dus niet altijd precies te zeggen welke vruchten op welk moment het best groeien. Door slecht weer kan een oogst verloren gaan of door gunstig weer kan een andere vrucht (geen seizoensfruit) het plotseling goed doen. Het seizoensfruit juni is deze maand aan de beurt. Aangezien de zomer in opkomst is, vind je voornamelijk zoet en sappig zoet fruit deze maand. Krijg je ook al zo’n zin in de zomer? Bekijk ook de seizoensgroenten van juni.

In dit overzicht vind je de traditionele seizoensfruit van juni. Je kunt dit overzicht gebruiken om heerlijke gezonde, seizoensgebonden smoothies of fruitsalades te bereiden met deze verse seizoensvruchten.

Seizoensfruit juni – overzicht

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate