Het Seizoensfruit van Juni

Billy van der GaagIedere maand kent zijn eigen seizoensfruit. Dit zijn de vruchten die traditioneel groeien in ons land in die maand. Door de kassenbouw en de globalisatie is bijna al het fruit het gehele jaar te verkrijgen in de supermarkt. Als het in Europa niet groeit wordt het geïmporteerd uit het buitenland. Toch blijft fruit van het seizoen een lekkere en gezonde keuze!

Seizoensfruit is niet altijd hetzelfde

De ene keer hebben we een koude, en de andere keer een warme zomer. Het is dus niet altijd precies te zeggen welke vruchten op welk moment het best groeien. Door slecht weer kan een oogst verloren gaan of door gunstig weer kan een andere vrucht (geen seizoensfruit) het plotseling goed doen. Het seizoensfruit juni is deze maand aan de beurt. Aangezien de zomer in opkomst is, vind je voornamelijk zoet en sappig zoet fruit deze maand. Krijg je ook al zo’n zin in de zomer? Bekijk ook de seizoensgroenten van juni.

In dit overzicht vind je de traditionele seizoensfruit van juni. Je kunt dit overzicht gebruiken om heerlijke gezonde, seizoensgebonden smoothies of fruitsalades te bereiden met deze verse seizoensvruchten.

Seizoensfruit juni – overzicht

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate