Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Vegetarische pad thai

Billy van der GaagPad thai is een bekend Thais gerecht dat je écht overal in Thailand kunt eten. Het bekende gerecht bestaat in ieder geval altijd uit taugé, limoen, nootjes en noedels en wordt meestal aangevuld met ei, tofu, kip of varkensvlees. Mijn pad thai recept is vega én vegan met een vleugje koriander voor de liefhebber.

Pad thai op Khao San Road

Bij het maken van dit recept waande ik me even terug naar mijn Thailand reis. We waren op reis in onder meer Thailand waar we ons eerste verblijf hadden geboekt in een hostel vlakbij Khao San road.

Khao San road is hét walhalla voor backpackers. Je vindt er goedkoop bier, goedkope massages én goedkoop eten. Er staan talloze straattentjes waar ze voornamelijk pad thai verkopen. Voor één euro kun je hier genieten van een heerlijke pad thai met ei. Voor pad thai met kip of tofu betaal je zo’n 30 cent meer, ook niet echt iets om van wakker te liggen.

Gedurende onze reis door Thailand hebben we regelmatig pad thai gegeten, maar van alle pad thai’s die ik hier op heb, heb ik aan degene van Khao San road de beste herinneringen. Waarschijnlijk omdat we het hier voor het eerst hebben gegeten en je pad thai niet in een restaurant eet, maar gewoon met plastic bestek op de straat. Lekker authentiek.

Khao San Road - Thailand

Pad Thai billy style

Met deze zelfgemaakte vegetarische pad thai waan je je even helemaal in Thailand, waar dit recept vandaan komt. Binnen 30 minuten staat deze Pad thai variant op tafel, genoeg voor 4 porties.

Ingrediënten:

  • 1/3 blikje kokosmelk
  • 4 eetlepels sojasaus (ik heb de zoutarme variant gebruikt, maar mag gerust met meer zout)
  • 2 limoenen
  • 1 theelepel sambal
  • 2 rode uien, in kleine stukken gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3cm verse gember, geraspt
  • 300 gram noedels
  • 100 gram sugar snaps
  • 3 paprika’s, in dunne reepjes gesneden
  • 2 flinke handen taugé (zo’n 200 gram)
  • 1 Spaanse peper, fijn gesneden
  • Handje noten, grofgehakt (ik gebruikte ongezouten cashewnoten)
  • Verse koriander (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Begin bij het maken van de pad thai saus: meng de kokosmelk, samen met de sojasaus, sambal en het sap van één limoen. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel wat meer sojasaus (of zout) toe.
  2. Dompel de noedels onder in 1,5 liter kokend water – zet het vuur wel uit (de noedels zijn meestal in 5 minuten gaar).
  3. Verwarm ondertussen een wokpan op middelhoog vuur en voeg 4 eetlepels van de saus toe. Roerbak hier de Spaanse peper, gember, rode ui en knoflook in en voeg nogmaals 4 eetlepels saus toe.
  4. Na een paar minuten kun je de paprikareepjes en taugé toevoegen, blijf alles goed husselen.
  5. Voeg na 3 minuten de sugar snaps, noedels en de rest van de saus toe. Zorg dat de saus lekker in alle groenten en de noedels is ingetrokken.
  6. Verdeel de pad thai over 4 borden. Garneer met wat verse koriander, de nootjes en twee schijfjes limoen.

Ik vond de pad thai erg lekker. Het proberen waard dus, ik krijg alweer trek als ik er aan denk. Ga jij dit recept binnenkort ook maken?

pad thai receptvegetarische pad thai

vegan pad thai

7 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Guido Nieuwdorp

    Ik heb dit gerecht vanavond gemaakt voor mijn gezin en het was een groot succes! Wij vonden het allemaal erg lekker. Ik heb alleen de taugé als laatste toegevoegd, zodat die nog lekker knapperig blijft. Ook heb ik iets meer kokosmelk gebruikt zodat het iets smeuïger wordt. Eenvoudig, gezond en lekker!

  2. 🐐 Kim

    Heerlijk recept! Gisteravond voor mijn eetclubje gemaakt en iedereen heeft ervan genoten =)

  3. 🐐 Billy

    Leuk om te horen Kim, thanks! 🙂

  4. 🐐 Anne

    Lekker zeg. Blij met het recept. Niet eenvoudig om in het zuiden van Spanje aan de juiste ingrediënten te komen maar inmiddels weet ik waar ik moet zijn. Top! Gracias.

  5. 🐐 Christa

    Wat een supergoed smakend gerecht en dat zonder vlees, vis,kip! Het enige dat ik miste was een zoetje dus ik heb er een beetje chilisaus overheen gedaan. De volgende keer voeg ik een sappige mango toe.
    Ik hou heel veel van vlees maar vind dat ik dat veel minder moet eten i.v.m. milieu en dierenwelzijn. Gelukkig zijn er dan zulke heerlijke recepten waarbij je zelfs geen zuivel nodig hebt.

  6. 🐐 Remko

    Prima en lekker gerecht! Gecombineerd met een Thaise lentesalade van chicks love food. Met mango. Uitstekende combi

  7. 🐐 Linda

    Super lekker! Ik heb het laatst gemaakt met ‘scrambled’ tofu erbij :-).

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate