Deze vegan ceviche maakte ik op een warme zomerdag. Dit recept is heerlijk fris geworden door het citroensap waar de groenten in gegaard zijn.
Ceviche – Peruaans gerecht
Ceviche at ik voor het eerstĀ bij mijn goede vriend Oliver (vanĀ Olilo). Dit was zĆ³ lekker dat ikĀ onlangs besloot om zelf ook eens ceviche te maken. Er was alleen Ć©Ć©n maar.Ā DitĀ Peruaanse gerecht heeft als hoofdingrediĆ«nt witvis.Ā En dat is nou net wat een vegan variant nĆet bevat.
In deze vegan ceviche gebruik ik voornamelijk courgette.Ā De courgette wordt gegaard – voor zover dit moet – in een pittige en zure marinade. En het is zoĀ eenvoudig om te maken – je hebt haast geen excuus meer om het niet te gaan maken.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Voorbereiding: 30 minuten
Koeltijd: 30 minuten
- 2 lichtgroene of gele courgettes – deze zijn milder van smaak dan donkergroene courgettes
- Sap van 2 citroenen
- 5 sjalotten – fijngesneden
- 2 tomaten – in blokjes
- Halve komkommer – in blokjes
- 1 Spaanse peper – fijngesneden zonder zaadlijst
- Flinke bos verse peterselie en koriander – fijngehakt
- 1 avocado – in blokjes
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- Cayennepeper, peper en zout
Bereidingswijze:
- Haal de courgettes door een spirelliĀ of gebruik een dunschiller om dunne slierten van de courgettes teĀ maken.
- Voeg het sap van de citroenen bij de courgette slierten en laat het even staan.
- Ga aan de slag met de resterende groenten. Is alles gesneden? Voeg hetĀ bij de courgettes – op de avocado na – en hussel het goed door elkaar.
- MixĀ de olijfolie, een snufje cayennepeper, peper en zout doorĀ de ceviche.
- Voeg de blokjes avocado toe en laatĀ de vegan ceviche afkoelen in de koelkast voor 30 minuten.
Het gerecht is klaar – de ceviche is heerlijkĀ om gewoon zo te eten. Of met wat brood of tortilla chips.
Leukegeit nieuwsbrief š„
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! š