Kom je me ook volgen op Instagram? πŸ™†πŸΌβ€β™‚οΈ Volg me hier!

Zo voorkom je spinnen in huis

Spinnen in huis. Kun je je iets verschrikkelijkers voorstellen dan een dikke, zwarte, harige spin die door je slaapkamer rent? Waarschijnlijk niet, want veel mensen zijn ontzettend bang voor spinnen. Wij hebben de gouden tip om spinnen buiten je huis te houden!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Stap 1: Acceptatie van de spinnen in huis

Wat we je nu gaan vertellen voelt misschien eerst wat onprettig aan: Een gemiddeld hygiΓ«nisch huis bevat op ieder moment ongeveer 1.500 spinnen. Sorry, maar het is echt waar. En het is in principe ook niet zo’n probleem. Deze spinnen houden zich namelijk schuil op plekken waar jij zelf niet komt: de (kruip)kelder, de zolder, de garage of schuur, achter de gootsteen, achter plintjes, tussen spouwmuren, boven valse plafonds en ga zo maar door.

Spinnen verjagen uit je huis is dus nagenoeg onmogelijk. Spinnen uit je eigen leefruimte weren is gelukkig wel een stuk eenvoudiger.

Stap 2: Begrijp het doel van de spin

Je moet weten dat jij en de spin een gemeenschappelijk doel hebben: het verwijderen van insecten. Als je niet van spinnen houdt hou je ook niet van insecten. En dat komt goed uit, want spinnen zijn de meest effectieve insectenvangers die je je kunt wensen.

Als een spin insecten wil vangen moet hij zich nestelen op plekken waar regelmatig insecten voorbij komen. En daar zit hem de frats. Want daar waar insecten komen, komen dus ook spinnen! Voorkom insecten, voorkom spinnen.

We schreven eerder een uitgebreid artikel over het voorkomen van insecten in huis, gebruik dat als leidraad. Geen insecten, geen spinnen. Zo simpel is het.

Stap 3: Spinnen in huis – Pak hem dan, als je kan

Als je een spin wilt vangen is dat een druppel op een gloeiende plaat. Maar het kan je een stuk meer gemoedsrust geven. Er zijn speciale spinnenvangers te koop. Ook zijn er middelen te koop waarmee je spinnen uit de buurt kunt houden, zoals SpiderFree.

Het makkelijkste is natuurlijk om een glas met een papier te pakken om de spin te vangen. Zet het glas om de spin en schuif langzaam het blaadje eronder. Loop met het glas naar buiten en zet de spin ergens in het gras. Easy is dat – maar dat is best eng. Dat begrijp ik best.

De beste methode is altijd even op zoek gaan naar een stoere partner of vriend(in) die het klusje even voor je wil klaren. Bedenk dat de spinnen die in Nederland voorkomen je eigenlijk geen kwaad kunnen doen en dat je angst eigenlijk best wel ongegrond is.

Stelt dat je niet gerust? Ga dan snel aan de slag en hou je huis schoon. Want in een schoon huis komen zo goed als geen insecten en dus geen spinnen!

48 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Jannie

  Weet er ook iemand WAAROM wij (ik, iig) zo bang zijn van spinnen?
  Slangen, ok, dat snap ik nog maar ik vind het raadselachtig dat die beestjes mij ZO bang kunnen krijgen.

 2. 🐐 Jelle

  Volgens mij is het een combinatie van oerangst (er zijn namelijk wel spinnen die kunnen doden) en opvoeding. Als je bang bent voor spinnen is iemand in je naaste omgeving (zoals je moeder) dat waarschijnlijk ook!

  Ik ben zelf ook als de dood voor spinnen en heb het 100% van mijn moeder meegekregen. Die raakt altijd in paniek als het om spinnen gaat. Als kind is dat een duidelijk signaal. Als m’n moeder in paniek raakt vanwege een spin moet ik er ook bang voor zijn. πŸ˜€

 3. 🐐 Jannie

  Nee, mijn moeder zaaide paniek als het onweerde, en daar ben ik weer niet bang voor en mijn kinderen (volwassen inmiddels) lachen mij al jaren uit, van kleins af aan, om mijn zotte angst voor spinnen. Toch oerangst, dus? Mijn man is bang van slangen maar daar heb je in Nederland niet zo’n last van.

 4. 🐐 Margarita

  In een schoon huis geen spinnen? was dat maar waar!
  Onze moeder heeft een superschoon huis, maar ook daar vind je af en toe spinnewebben. …

 5. 🐐 kim vd linden

  Ik ben niet bang dat ze bijten ofzo maar juist als ze op me kruipen en m’n mond in kruipen in m’n slaap… Per jaar eet je gemiddeld 6 spinnen ofzo in je slaap… Toen ik dat las begon m’n spinnen fobie pas.. Daar voor had ik er nog niet zo’n last van. Maar nu?! En die informatie over die 1500 spinnen in huis?!…. Nou krijg ik dus echt geen oog meer dicht… Was beetje overbodige informatie wat mij betreft… Moet je vooral hier neerzetten terwijl je de tekst “zo voorkom je spinnen in huis” als titel geeft…. dan verwacht je niet dat je zulke informatie krijgt…

 6. 🐐 Burak

  Ik heb gisteren nog een flinke spin moeten opzuigen met een stofzuiger. Ik heb nog nooit zo een grote spin meegemaakt. Ik wist echt niet wat ik binnen zag. Bah! Ik vind het een vieze/enge beest!

 7. 🐐 Bianca

  De laatste 2 weken stikt het hier in huizen van de spinnen. En dan bedoel ik niet die kleintjes. Nee ik bedoel dat ik in 2 weken tijd al 9!!!! van die vieze, grote, harige, diameter 10 cm, joekels van spinnen op heb moeten ruimen. Het heeft ook een voordeel want die kleintjes ruim ik nu zonder pardon op.. nu nog iets voor die joekels verzinnen .. en dan bedoel ik iets anders dan weer eens in paniek men vader opbellen.

 8. 🐐 Bianca

  Sinds een tijd woon ik in een rijtjeswoning. Heb al een paar van die grote spinnen in huis gezien en gekilled. Vanochtend nog 1, op de nuchtere maag… Bleh! Maar ja, je moet toch iets he, ik laat ze vast niet rondlopen.

 9. 🐐 bronsink

  wie weet hoe oud die grote griezellige spinnen worden ,de stofzuiger staat klaar voor de volgende die zich laat zien,heb alleen de laatste paar weken al wel 10 spinnen in huis gehad

 10. 🐐 Jootje

  Bah ja spinnen echt niet leuk. Wij denk dat we een spinnenplaag hebben wonen in een vrijstaand huis. Elke dag moeten we er al 1 weg halen. Mijn stoere vriend is er niet bang voor, maar ik ben doodsbang als ik ze zie en verstijf helemaal.

  En dan kan ik ook niet slapen want die gedachte van hij nog in mijn huis loopt, zoals vannacht zit er een spin in de woonkamer en mijn stoere vriend heeft nu nachtdienst dus ben nu verplicht van mezelf om op de bank te blijven zitten, want dan kan ik hem in de gaten blijven houden brrrrrr kon ik maar wat doen aan die angst doen.

  Groetjes, wens me succes πŸ™

 11. 🐐 regina

  nu spinnen binnen ,ja logisch omdat het Β΄s avonds en Β΄s nachts kouder wordt kruipen ze dieper in een spouwmuur of gat of onder het zolder beslag, en dan gaan ze op warmte af en komen ze binnen, iekkk vind het niet leuk , durf ze wel te killen, heb een tiener dochter die nu na een mega spin op haar zolder kamer , niet meer op zolder wil slapen, en dan moet ik heel stoer zeggen ach ze doen niks, maar ik vind het ook maar niets maar mag dat niet laten blijken natuurlijk pfff lastig. mijn man is ook niet zoΒ΄n held als die er één ziet, roept hij het liefst mij erbij, ja bedankt hoor stoere vent van bijna 2 mtr !!!nee toch maar eens kijken of ik een cursusje kan vinden tegen die angst van die vieze,.,,,,, nou ja jullie weten wat ik bedoel……..ben blij dat ik niet in een heel warm land woon waar ze van die hele grote hebben, nee dit lukt nog net, sterkte allemaal….
  Regina

 12. 🐐 Sophie

  Nog een goede tip om een spin te vangen voor de bangerikken onder ons:
  Zet er een groot (bier) glas overheen, en schuif en een kaart of stukje stevig papier onder. Zo kan je de spin netjes buiten zetten. (in de stofzuiger gaat ie echt niet dood, dus komt ie er weer uit, ‘s nachts!!) Je raakt de spin niet aan, en hij is echt weg!
  Mocht ie niet onder een groot glas passen, dan roep ik toch ehct mijn stoere vriend!

  Succes!!

 13. 🐐 Samarinde

  Tip: koop een stofzuiger met opvangbak, zonder stofzuigzak. Als je de spin hebt opgezogen, laat dan de stofzuiger nog een tijdje draaien (kun je meteen de woonkamer even doen πŸ™‚ Vervolgens kun je hem misschien zien zitten in de plastic opvangbak. Als ie 15 minuten niet heeft bewogen na het uitzetten van de stofzuiger, leeg de inhoud dan in de container buiten.
  Klusje geklaard.

  (p.s let op, want waar er 1 zit, zitten er 2. Niet om je bang te maken, maar dat heb ik meermalen moeten ervaren :S :S :S)

 14. 🐐 Fab

  Angst voor spinnen is een evolutionaire angst.
  Heel lang geleden (oertijd) was de angst voor spinnen gegrond, omdat ze giftig waren en de mens geen kennis had van deze beesten.
  Waar iedereen dus denkt dat het een irrationele angst is, is het dus eigenlijk normaal, maar nog steeds onnodig.
  Als iemand een middel heeft gevonden om van de angst af te komen, mail me dan πŸ˜›
  Ik vond er gister 3 in de kast van ongeveer 5 cm doorsnee! Ik denk dat ik maar ga verhuizen..

 15. 🐐 Arno

  De spinnen kruipen gewoon na een week of dagen je stofzuiger uit. Ze zijn zeer hardnekkig. Mocht je ze willen doden in je stofzuiger? Zuig dan even wat wasmiddel op (poeder) ongeveer en espresso kopje vol. Ik wil de eerste Terminator spider dan er nog wel eens zien uitkruipen πŸ˜‰

 16. 🐐 Henok

  Ik hou van spinnen, alle soorten spinnen ook giftige spinnen.

  In je slaapkamer bevinden zich meer dan 50 spinnen waarvan grotendeels verstopt onder het tapijt, tussen de verwarming, in bed, kast, kleding enzovoort.
  Er is niks aan te doen het hoort, spinnen zijn geweldig, je hebt van die langzame maar ook van die hele snelle.
  Als je van je spinnen fobie af wilt moet je een aquarium kopen met allerlei spinnen en dan proberen je hand erin te steken en steeds vaker totdat je eraan gewend raakt.

 17. 🐐 aliene

  ik heb er net binnen het uur 3 buiten moeten zetten. Maar ik heb zo’n speciale spinnenvanger. Je drukt op de knop en dan gaat voor aan de stok van die haren uitstaan.
  Die zet je over de spin en dan laat je de knop los. De spin zit nu gevangen en ver van je af.
  En dan zet ik ze buiten neer, kunnen ze daar muggen e.d. vangen. En mochten ze weer binnenkomen? Dan doe ik het gewoon nog een keer. Sinds mijn dochter haar spreekbeurt over spinnen heeft gehouden ben ik er niet meer bang voor, en dan te denken dat we 2 jaar geleden een tijgerspin in de tuin hadden. Die had ik niet binnen willen hebben hoor.
  Het voordeel is wel dat de kinderen ook niet bang zijn voor die joekels.

 18. 🐐 Eric

  Nou.. vanacht naar de wc, kom ik boven zit er zo’n joekel van een huis spin op de muur naast de deur, en echt groot z’n of haar.. lijf was zeker 2.5 tot 3 cm daar kwamen de poten ook nog bij, dus in mijn ogen was deze spin gigantisch.. dit was om kwart voor 4 snachts.. om 5 uur ongeveer ging ik naar bed waar zonder slapen heb gelegen in staat van bijna autistische aard.. eerst heb ik zo’n 10 minuten gewoon gestaan daar, niet van oo kijk eens wat leuk een bedreigd insect.. nee meer zo van verstijfd van angst.. zweet brak me uit, toen had ik een stuk hout gepakt, van ongeveer 40 centimeter.. maar A. Ik vondt het te kort.. en B. Hij zat op het gegranolde muurtje, dus dood meppen was niet zo’n smakelijk idee dat ik later weer de resten van de muur moest gaan schrobben.. Dus daar liep ik dan als een soort ijsbeer heen en weer op de overloop en die achtpotige sluipschurk zat daar maar.. uit eindelijk werdt het de stofzuiger, die nu een prop wc papier uit de stang heeft steken.. en daar zal die voorlopig blijven ook..

  Ik vindt het maar niks..

 19. 🐐 Hazel

  Wat fijn om jullie ervaringen te lezen, zooo herkenbaar! Dikke bruine huisspinnen maken mij sinds een paar dagen neurotisch. Ze zijn zo groot dat ik ze hoor ritselen, heb er net weer eentje gekild bij mijn bed! Sorry maar t kon niet anders, die beesten zitten op de onhandigste plekken. Zojuist ,02.40u, de plinten met ducktape bekleed. Wijntje ingeschonken voor de schrik. Zal ik nu op de bank gaan slapen is nu mijn vraagstuk….

 20. 🐐 Katrien

  Ik word zelfs helemaal paranoia rond spinnentijd! Altijd vanaf begin september tot zeker oktober vangen we hier op 1 avond tijd minimum 3 spinnen. Vanaf het moment dat de eerste monsterspinnen zijn gesignaleerd, kijk ik eerst de kamer in voor ik er ook maar een voet binnen zet. Als ik dan rustig TV zit te kijken of een boek lees, zie ik in mijn ooghoeken telkens iets bewegen. Zo’n grote angst. Ik heb al heel vaak voorgehad dat het geen verbeelding is maar dat er wel degelijk een joekel van een spin langs men bed loopt! En SNEL dat ze zijn.. ongelofelijk! Er staan 2 schoenen naast men bed, klaar om in de aanslag te nemen voor het geval er weer eentje opduikt. Slapeloze nachten gegarandeerd.
  Dat september en oktober maar heel snel voorbij zijn!

 21. 🐐 Daan

  Middel tegen spinnen:
  Ik woon zelf op een woonboot en ben tijden op zoek geweest naar een middel om spinnen te verjagen/doden omdat ik gewoon niet meer naar buiten kon kijken. Heb uiteindelijk alle huishoudtips die ik tegen ben gekomen vorig jaar gecombineerd en heb sindsdien geen spin meer gezien! In een 5 liter verstuiver: 1 flesje bayer “insect-weg” (te koop bij de tuincentra), een halve liter azijn, 3 flesjes citroensap van de appie en een goeie scheut spiritus. Voor de rest afvullen met water of gewoon meer van een van de ingredienten toevoegen. Hiermee heb ik mijn boot ingespoten en ze vielen bij bosjes… Doe wel even een mondkap en of bril op.
  Hopelijk heeft iemand er iets aan.

 22. 🐐 SpiderWillem

  Elk jaar in de herfst komen de spinnen bij ons binnen. Grote bruine en zwarte.
  Het valt mij op dat ze altijd ‘s avonds (in de woonkamer) rond een uur of 10 komen, als het buiten donker is. Dan rennen ze door de kamer.
  Zouden ze juist het licht opzoeken om te paren?
  Die groters zijn de vrouwtjes en de mannetjes zijn veel kleiner en worden vaak na de paring opgegeten door het vrouwtje.

  Ik spuit meestal alle plinten in de woonkamer in met “anti-vlooien” spray. Daar houden ze duidelijk niet van want het bezoek van die rakkers neemt dan behoorlijk af.

 23. 🐐 Appelmoes

  Ik ben ook als de dood voor spinnen, maar die krengen vangen met een glas.. mij niet gezien! Moet ik veel te dichtbij komen. Ik ga echt gillen, en dan horen ze mij een straat verderop nog. Wij hebben een grote tuin achter met veel gras en zo… en aan het eind van de zomer zitten ze geheid binnen!! Daar heb je dus geen last van op een flat… Ik heb een jaar in een flat gewoond, en geen spin gezien, behalve op de galerij. Onze vroegere kat vrat die dikke huisspinnen altijd op, maar onze huidige katten gaan ervoor op de loop. Held op kussentjes!

 24. 🐐 Appelmoes

  Maar het gekke is dat ik wel een vogelspin op mijn hand heb gehad. Ik was doodsbang, maar het heeft me ook niet van mijn angst afgehouden. Afgelopen week zat er een midden in het pad. Ik moest boodschappen doen, maar ik durfde er niet doorheen te fietsen. Ik heb moeten wachten tot mijn man ‘s avond thuis was om het web met spin weg te halen uit mijn doorgang.

 25. 🐐 jorai

  ik heb ook een tip/manier om spinnen te vangen zet je schoen/voet op de poot van de spin pak eerst een stukje wc papier of keukenrol ga daarna pas op de poot staan als je op de poot staat van de spin pak dan het
  stukje papier en leg het op de spin daarna pak je het stukje papier met de spin daaronder en gooit de spin in de prullenbak of buiten of je gooit de spin in de kliko en zo kom je van spinnen af.

 26. 🐐 Marc

  Vanmorgen om half zeven sprong mijn vrouw drie meter hoog bij de wasbak en vroeg me even te komen. Ik heb werkelijk nog nooit zo’n grote gezien, ik moest even een aanloopje nemen. Lees hier eens wat meer over onze prettige vriendjes, dan weet je waar je mee te maken hebt: http://www.gardensafari.net/dutch/huisspinnen.htm. Iemand vertelde me dat mierengif in een spuitbus (sprayen op het mierenpad) ook spinnen doodt maar dat dat niet op de verpakking mag staan omdat de spin een nuttig dier is. Ik ga denk ik maar een bus of 4 kopen en elke kier even inspuiten, dan blijven ze misschien buiten waar ze horen!

 27. 🐐 josien

  de oplossing voor het verwijderen van spinnen is zo simpel gewoon haarlak op de spin spuite n dan verstijfd het rot beest en valt en dan kun je het beest met een doekje oppakken en in de klikko gooien. wij wonen ook op een boerderij en treffen ook een paar keer in de week grote spinnen aan maar sinds ik en mijn dochters de haarlak gebruiken om ze te bestrijden boeien ze mij niet meer:-)

 28. 🐐 Rebekka

  Ik heb 9 katten, waarvan er 3 nog erg jong. Die vinden het spelen met de grote huisspinnen helemaal geweldig! Regelmatig vind ik overal in huis een opgekruld, platgedruk, half opgekauwde spin en ik ben blij dat mijn kleine rakkers ze voor me vangen.
  Ik moet ze gewoon niet (levend) zien, want dan gaan ze echt de stofzuiger in met een opgerold paar sokken in het uiteinde van de buis.
  Vanaf half augustus tot en met de eerste vorst schud ik mijn kleding die ik uit de inbouw kast haal ook altijd even goed uit. Ik ben één keer met het aantrekken van een tuniek (had al 1 arm door een mauw en wilde net mijn hoofd door de opening steken) een grote huisspin in mijn kleding tegen gekomen. Ik heb zeker een minuut lang (nadat ik eerst heel spastisch dat tuniek van me afgegooid had)kei hard staan gillen en shaken. Ik heb wel 200 keer op het kledingstuk gesprongen en toen met een lange stok uit het raam gemieterd. 2 dagen later eerst weer voorzichtig met een stok opgepakt, flink uitgeschud en daarna in de was gegooid. Brrr… nee, doe mij maar katten, sinds mijn kattengroep wat groter is geworden vind ik ze in ieder geval niet meer op in de ruimtes waar de katten veel komen.

 29. 🐐 blackwidow

  Heerlijk deze verhalen, moet er om lachen. Ben echt niet bang voor spinnen. Woon in buitengebied, dus ze zullen ook wel in mijn huis zitten. maar ze blijven gewoon in huis. liever een spin dan zo’n irritante steekmug.
  (sorry)

 30. 🐐 Anna

  Ik ben doodsbang voor spinnen. Als ik er één zie, sta ik verstijfd en kan ik niets meer doen. Ik durf ze ook niet weg te halen, want dan moet ik dichterbij komen en dat vind ik al helemaal eng. Mijn vader haalt hem niet voor me weg, want die vind dat ik me aanstel en verder vind iedereen het eng. Ik kan gewoon niet slapen met het gevoel dat er een spin in de buurt is, dus meestal sleep ik dan mijn matras naar mijn broertje. Heeft iemand alsjeblieft een paar tips hoe die rot spinnen weggaan en ook andere insecten trouwens? En weghalen met een doekje of glas erop vind ik te eng, want dan moet ik dichtbij komen…. Ik hoop echt dat iemand goede tips heeft!!

 31. 🐐 antoon

  ik was huiverig voor spinnen totdat een vriend mij er op wees hoe nuttig deze zijn. Hij stelde mij voor om ze te gaan bekijken en ben begonnen met ervoor te gaan zitten en te bekijken, wel op mijn gepaste afstand.Ik ben dit blijven doen todat ik ze zelfs mooi begon te vinden. Natuur en iets moois in huis en nog nuttig ook,wat wil je nog meer.Ga ze niet uit de weg leef met ze,doen ze met jou ook dat geeft rust.

 32. 🐐 Matthew

  Ik heb afgelopen paar dagen een aantal huisspinnen in me keuken gespot. Normaal gesproken is begin januari geen goede tijd voor dit soort beesten, de temperatuur ligt regelmatig net boven of onder nul en er is ook nauwelijks tot geen ‘spinnenvoedsel’ in het huis. De reden waarom er spinnen rond die tijd aanwezig zijn in ons huis is echter duidelijk: tijdens de Kerstvakantie waren we allebei bij onze ouders en voor het vertrek hebben we ook de verwarming uit gedaan [gierige Nederlanders!]. Toen we terugkwamen een paar dagen geleden was het rond 8 graden binnen. We hebben dus de verwarming automatisch weer aangezet. In de optiek van een spin betekent een sprong van 8 tot 20 graden dat er wat betere tijden komen, namelijk de langverwachte lente. Omdat er geen ‘spinnenvoedsel’ aanwezig is gaan onze nieuwe huisgenoten jagen in de directe omgeving van hun web. Het is dus raar dat we volwassen huisspinnen begin januari regelmatig aantreffen, vooral aangezien dat we door de hele herfst geen enkel specimen binnen hebben gespot.

 33. 🐐 klaas

  Ik heb erg gelachen om vele reacties. Eigenlijk zielig om zo’n beestje op te sluiten in de stofzuiger…waar hij meestal toch wel uitkruipt. Ik was ook bang voor die beesten tot ik me af ging vragen wat voor kwaad ze mij eigenlijk doen of kunnen doen..tsja..geen..dus na veel observeren gebruik ik nu ook een glas om de spin heen met papier eronder..naar buiten..en klaar..beter dan dat beest op te zuigen en te hopen dat ie dood is..en milieu vriendelijk! Ik zeg altijd dat een spin banger is voor Jou..dan jij voor de spin Haha.

 34. 🐐 Manon

  Zeg ik heb even lekker zitten lezen op dit stukkie en alles leuk en wel natuurlijk… Ik ben niet bang van spinnen maar…. Ik was op zoek naar een mogelijkheid om die complete colonie aan spinnen die zich al een aantal jaren lekker makkelijk maken op MIJN balkon even duidelijk te maken dat het tijd wordt om te verkassen… Mijn achterbalkon kent eigenlijk geen ongedierte, maar aan de voorkant van deze flat… Staat een hok met daarin containers… Daar zie ik die spinnen niet terwijl ze zich daar helemaal een klapmaag kunnen eten aan vliegen… Dus waarom gaan ze niet gezellig daar bivakeren dan? Moet dat nou echt op mijn balkon? Die nu weer versiert wordt door talloze webjes met duizenden lijkjes van vliegende slachtoffers? Als ik een kerkhof wilde dan had ik er wel gaan wonen hoor… Denk laat jullie even weten dat het lief is dat jullie ons deze info geven maar… Ik denk dat die spinnen meer baat hebben erbij.

 35. 🐐 Tom

  Onze menselijke geest is in evolutionaire termen nog niet volledig aangepast aan de huidige tijd.

  Het was in de tijd van de voedsel verzamelaars beter om elke soort spin als vijandig te zien omdat men toen nog niet goed wist welke gevaarlijk waren en welke niet.

  Dit blijft echter wel een filosofische stelling , maar ik vond het een leuk idee.

 36. 🐐 Gerda

  Als ik een spin zie, raak ik volledig in paniek. Nu heb ik het niet over kleine spinnen die buiten zijn, maar over die dikke zwarte spinnen, die ‘s avonds opeens over de vloer lopen. Als ik alleen ben, dan moet hij dood! Ik heb dan ook altijd een schoen met platte zool voor het grijpen, maar het duurt zeker een kwartier voor ik de spin dood durf te meppen. Ik sla dan niet één keer op de spin, maar zeker weel een keer of tien. Zo weet ik zeker dat hij dood is. Het duurt dan nog wel zeker een half uur, voordat mijn hartslag weer normaal is. En ik blijf de hele tijd op mijn hoede, want zo’n zwarte spin komt nooit alleen. Vaak zie je dezelfde dag of de dag erna weer één.
  Wie herkent dit?

 37. 🐐 Britta

  Het is dit jaar ook wel heel erg met de spinnen, ik kom ze werkelijk overal tegen, van heel klein tot behoorlijk groot, van die vieze zwarte lijven met die lange poten en ik ben er echt panische voor, op dit moment krijgen we ook weer die vieze grote kruisspinnen beneden bij de buren in de tuin, die hebben namelijk coniferen staan en die stikken altijd van die gore beesten, ik sla ze ook gelijk dood hoor, en als ik nu in de schuur moet zijn beneden dan ga ik gewapend met een bus insecten gif zodat ik eerst kan spuiten als ik er 1 zie. Tsja ik snap ook nog steeds niet hoe die noach spinnen, vliegen, en muggen mee heeft kunnen nemen op zijn bootje. πŸ˜‰

 38. 🐐 Naoemie

  Ik heb hele grote zwart gele spinnen in mijn achtertuin. Als de zon in mijn tuin staat zie ik pas hoe erg ze mijn tuin bezetten. Ik heb het over spinnen van wel 5 t-m 10 cm. Je kunt je dus voorstellen dat ik mijn tuin en schuur niet meer in ga. Ik woon heerlijk in een nieuwbouwwijk dat de grond laat trillen door alle verbouwingen. Van alle tuinen, hebben ze uitgerekend mijn tuin gekozen. Ik zou best met een haarlakbusje of insectengif mn tuin spinvrij maken maar ik vraag me echter af of dit wel helpt. Ik laat het dan iig doen :/

 39. 🐐 Joyce van Ballegooij

  Spinnen ja ben ik niet bang van
  Ik had er net nog eentje in me kamer
  en grote zwarte dikkert
  Best groot ong 5 cm ik heb hem uit het raam gegooid

 40. 🐐 NG

  Ben gelukkig helemaal niet bang van spinnen, vind het gewoon vies in de zin van onhygiΓ«nisch. Tegelijkertijd heb ik iets tegen vliegen. Dus dan toch liever een spin.

  Ik denk dat mensen er bang van zijn doof het uitzicht? En het kriebelige van de manier hoe ze voort bewegen.

  Ik las overigens dat het niets helpt als je ze buiten zet, want dat zijn huisjesspinnen en die komen gewoon terug…

 41. 🐐 Lucy

  dat dichtstoppen na opzuigen van spinnen is echt niet nodig hoor. Die beestjes stikken als ze in al het stof worden gedrukt. Zo zoog mijn moeder eens toen ze de kooi van de kanariepiet aan het schoonmaken was, per ongeluk de kanariepiet mee op(Miele…..). Ze ging meteen de slang aan de andere kant doen en dacht hem er daarmee ook weer uit te blazen. Ik moest daar zo om lachen. Maar daarna huilde dit kleine meisje tranen met tuiten, want het was echt einde oefening. Dus nooit de kooi proberen schoon te zuigen enzeker niet met een Miele stofzuiger….

 42. 🐐 Gerlinde

  Jorai, Als ik jouw tip zou durven uitvoeren , had ik vast ook geen last van mijn spinnenfobie hahaha. Ik vind mezelf al een held wanneer ik in ons hok moet zijn,wetende dat ze daar echt wel zitten,brrrrr
  Nee,voordat ik m durf op te pakken moet er nog wel heel veel veranderen πŸ˜‰

 43. 🐐 de Boer

  Tip, laat je huis behandelen met een spinnen verdrijvend middel.
  Scheelt een hoop stress.

 44. 🐐 Jess

  Ik ben in de tropen ooit gebeten door een giftige spin doordat ik met mijn hoog opgestoken haar en zonnebril erin een web geraakt heb.De spin viel op mn voet en beet meteen ws uit reactie.Door de schrikpompt je hart t bloed veel sneller door je lichaam en voelde daardoor dat mn been verlamde.Met noodgang naar ziekenhuis gebracht en tegengif gekregen.Wat een hel,ben dagenlang gedesorienteerd geweest.Sindsdien verstijf ik als ik een grote jachtspin zie.Brrrr!!!

 45. 🐐 Nikita

  Ik snap totaal niet waarom ik het eigenlijk eng vind. Ik denk door de onverwachtse bewegingen. Mijn herdershond had vandaag weer een hooiwagen te pakken gekregen. Toen ik haar een kusje wilde geven sprong ik letterlijk overeind toen ik die geplette
  griezel voor haar neus zag liggen. Ik moest hem pakken met keukenpapier, maar hij had nog stuiptrekkingen! Ik vind dst gewoon zo naar om te zien.. en dat pak je dat lijfje vast, kraakt er ook nog is wat en verliest ie ook nog een poot. Ik werd echt helemaal gek en ik begon bijna te huilen. Toen heeft toch mijn vaer hem maar voor me weggegooid. Gelukkig zitten er niet zo veel spinnen in mijn woonkamer, en ze verschijmen al helemaal niet op mijm slaapkamer!

 46. 🐐 Angela

  Er zit nu een grote kaardespin te wachten onder een glas tot ik hem zo n 100 meter verderop ga uitzetten. Vroeger was ik ook bang voor spinnen ben met de kleintjes begonnen ze te vangen en zo verder. Nu schrik ik nog wel even als ik ineens een spin zie rennen maar we hebben zowel boven als beneden een glas klaar staan om ze meteen te vangen. En bedenk inderdaad, ze zijn banger voor jou dan jij voor hun, ze proberen niet voor niets hard weg te rennen omdat ze vrezen voor hun leven. Ik vind het zielig om ze dood te maken!

 47. 🐐 Saskia

  Spinnen komen niet voor in een schoon huis? Echt wel! Mijn huis is hartstikke schoon, mijn tuin ook en toch heb ik in dit huis zo vaak spinnen dat ik hier eigenlijk niet meer wil wonen. In mijn vorige huis had ik nagenoeg nooit spinnen, maar hier, waar ik al jaren woon, in de herfst bijna dagelijks zo’n dikke huisspin op de muur. Ik heb een hoekbank en die past enkel tegen deze muur en ik durf er eigenlijk nooit meer te zitten. Het gekke is, de spinnen zitten ALTIJD op deze muur, echt nooit op een andere. Ze gaan ook altijd recht achter me zitten als ik op de bank zit. Ik heb geen andere insecten in huis. Waarom komen ze in dit huis altijd binnen en waarom altijd op dezelfde muur? Hoe kan ik er in godsnaam vanaf komen? Ik durf niet in de buurt te komen van zo’n dikke spin dus vangen is geen optie, ook niet met dat ding van de Blokker. Ik zou willen dat iemand me kon vertellen hoe ik hier vanaf kom…

 48. 🐐 Jan

  Een kopje of bakje met azijn onder de bank zetten je ruikt het zelf niet maar een spin wel en die haat azijn lucht!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate