Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Uitbuiken van dat volle kerstdiner – 15 ideale tips

Het is tweede kerstdag en dat betekent voor de meeste mensen lekker uitbuiken: nagenieten van al het lekkere eten en drinken en terugkijken op de gezellige dagen. Maar wanneer doe je dat? Wij verzamelden de 15 ideale momenten!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

 1. Maak op de derde kerstdag een heerlijke bos- of strandwandeling samen met je partner, vrienden of gezin. Niets lekkerder dan al dat eten laten zakken tijdens een paar uur wandelen.
 2. Het eten heeft gister goed gesmaakt en alle vrienden en familie zijn weg: geniet na met een kop thee en laat rustig op de bank je eten zakken. Kijk terug op gezellige dagen met vrienden en familie. Ga er dan op tweede kerstdag op uit – ga bijvoorbeeld een interactief middagje lasergamen. Altijd leuk om lekker even een intensieve work-out te hebben met leuke mensen om je heen.
 3. Of ga een dagje naar de sauna! Sommige spa’s zijn tweede kerstdag geopend. Pak dus snel je tas in en ga genieten van een ultiem dagje niets doen: heerlijk!
 4. Voorkomen is beter dan genezen – zorg er daarom voor dat je tijdens het diner op de tweede kerstdag je een beetje inhoudt. Probeer bijvoorbeeld van alles een beetje te nemen of laat het toetjes staan. Een kater voorkomen? Drink dan na ieder glas alcohol een glas water.
 5. Geen grote eetplannen voor de tweede kerstdag? Doe dan vandaag een dagje aan light eten. Veel groente en fruit en probeer veel water te drinken. Meer tips over gezond eten tijdens diners? Lees dan dit artikel nog eens en begin de volgende ochtend direct met een gezond ontbijt.
 6. Een kerstdiner zorgt vaak voor de nodige troep. Ga vandaag dus aan de slag in huis en ruim alvast de troep op. Je hebt de hele dag vrij, dus ga rustig je gangetje. En dat bewegen is ook nog eens goed voor de vertering.
 7. Of ga een gezellige filmmarathon houden met je geliefde(en). Zoek een leuke reeks films uit en hang lekker onderuitgezakt op de bank (ja – de hele dag).
 8. Op tweede kerstdag mag alles: ga daarom lekker een middagdutje doen en droom weg bij de lekkere gerechten die de afgelopen avonden voor je stonden.
 9. Is het slecht weer? Ga met kerst naar de bioscoop. Kies een gezellige familiefilm en maak gebruik van de laatste kans om optimaal te genieten van de kerstsferen.
 10. Meer in voor iets cultureels? Verschillende musea zijn gewoon open op tweede kerstdag. Leuk en leerzaam voor iedereen.
 11. Heb jij geen genoeg van de festiviteiten? Probeer tweede kerstdag dan leuke plannen te maken voor het aankomende oud en nieuwfeestje. Zoek op internet leuke versieringen en recepten en bereid je op deze saaie dag alweer voor op het volgende feestje.
 12. Klaar met koken en bakken, maar wel zin in iets lekkers? Ga dan uitgebreid brunchen in een hotel of restaurant. Laat jezelf heerlijk verwennen.
 13. Zin in iets creatiefs? Ga aan de slag met knutselspullen en maak leuke kaarten om iedereen een gelukkig Nieuwjaar te wensen (ideaal als je kerstkaarten hebt gekregen van mensen die jij per ongeluk vergeten bent!).
 14. Heb je kinderen en wil je hen een leuke dag bezorgen na die stijve kerstdiners? Neem je kinderen een dagje mee naar een pretpark of dierentuin. Of nog leuker – neem ze een dagje mee naar de winter Efteling.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate