Boerenkool pesto met een vleugje basilicum

Ik ben gek op een zelfgemaakte pasta met een verse pesto. Tot voorheen was mijn favoriet altijd een pesto van zongedroogde tomaat met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas, maar deze heeft inmiddels plaats gemaakt voor onderstaande boerenkool pesto. Deze is zo lekker, dat je er eigenlijk niets meer aan toe hoeft te voegen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Boerenkool = gezond

Boerenkool is trouwens onwijs gezond. In Amerika heeft boerenkool de status superfood bereikt. Het zit boordevol vitaminen, zelfs zoveel dat er meer vitamine C in boerenkool aanwezig is dan in een gelijke hoeveelheid sinaasappel. Mooi spul.

Tot voor kort werd boerenkool door mijn moeder altijd verwerkt als stampot, inmiddels weten we wel beter en laten we onze creativiteit de vrije gang gaan. Geniet van deze -al zeg ik het zelf- heerlijke pesto met boerenkool, dan ga ik snel mijn moeder overtuigen.

boerenkool pesto recept

Zelfgemaakte boerenkool pesto delicious met een verse pasta en cherrytomaatjes uit de oven.


Bestel Kom maar op via Bol.com

Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • drie stronken verse boerenkool of 4 nestje boerenkool uit de diepvries (werkt allebei prima)
  • een handje verse basilicum
  • een handje pijnboompitjes (circa 40 gram)
  • geraspte oude kaas (geen Parmezaanse kaas)
  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • grof zeezout
  • 3 zongedroogde tomaten

Bereidingswijze

  1. Voeg eerst alle droge ingrediënten bij elkaar en mix dit met een staafmixer tot een glad beslag.
  2. Voeg hierna de olijfolie toe en meng alles goed door.
  3. Proef of de pesto goed op smaak is, voor wat meer smaak kun je wat extra zout toevoegen.

Opmerkingen

Dit recept hoef je niet exact op de hoeveelheden te bereiden. Zodra je alle ingrediënten bij elkaar hebt gestopt kun je proeven of je ergens iets extra’s van wilt toevoegen.

Gebruik je diepvries boerenkool? Laat het eerst even goed uitlekken, zodat het meeste vocht is verdwenen.

ingredienten boerenkoolpesto

Even goed met de staafmixer alles pureren en binnen enkele minuten is de pesto klaar voor gebruik.

boerenkoolpesto

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate