Pesto is een heerlijke smaakmaker die iedere pasta lekker laat smaken. Vandaag deel ik een vegan pesto recept met je die ontzettend lekker is en geen Parmezaanse kaas bevat.
Pesto zonder kaas
Ja – deze vegan pesto is dan misschien niet zo romig als de versie met Parmezaanse kaas, maar dat maakt de pesto niet minder lekker. Integendeel. Voor wat meer romigheid voeg je gewoon wat extra pijnboompitten toe. Dan zit je geheid goed.
En als je het echt niet kunt laten, rasp dan gerust wat Parmezaanse kaas of oude kaas door de pesto heen. Eerder maakte ik deze heerlijke boerenkool pesto met oude kaas. Nom nom nom. Ook al zo lekker.
Het pesto recept die ik hieronder met je deel bevat naast basilicum ook wat verse blaadjes munt. Dat maakt de pesto lekker fris en is heerlijk te gebruiken om je tosti’s op te leuken, te gebruiken in een pasta of als garnering over bijvoorbeeld een naanpizza.
Ingrediënten voor pesto zonder kaas
- Een bos verse basilicum – ik gebruikte twee volle handen
- 50 gram pijnboompitten
- 10 blaadjes verse munt voor extra frisheid
- 2 teentjes knoflook
- Een flinke scheut extra vierge olijfolie
- Grof zeezout – naar eigen invulling (ongeveer een mespunt)
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn geworden.
- Stop de basilicum en muntblaadjes samen met de pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en laat de machine draaien totdat er een gladde massa ontstaat.
- Voeg de extra vierge olijfolie toe en laat keukenmachine nog even draaien. Doe de vegan pesto in een bakje en meng het zout door de pesto.
- De vegan pesto blijft, mits gekoeld, tot meestal een kleine week goed.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
Eén leuke geit 🐐
Wat ziet je blog er tof uit! Ik ga dit recept zeker maken want ik ben erg benieuwd!