Deze vegan worstenbroodjes worden je nieuwe favoriete snack. De worstenbroodjes zijn een superlekker hapje om te serveren tijdens de borrel, op een feestje of een verjaardag.
Vegan worstenbroodjes – lekker voor bij de borrel
We leven in een tijd dat er van dierlijke hapjes steeds vaker een vegetarische of plantaardige tegenhanger op de markt komt. Denk aan die lekkere vega(n) frikandel-, saté- en zelfs saucijzenbroodjes in de supermarkt. En dat brengt natuurlijk ook een nadeel met zich mee, want ja – ik vind het soms maar lastig om de verleiding te weerstaan om niet met een saucijzenbroodje van de Vegetarische Slager de supermarkt uit te lopen. Ach, zo af en toe moet kunnen toch. 🤷♂️
Wat ik alleen nog niet heb kunnen vinden, zijn vegan worstenbroodjes. Het werd dus hoog tijd om zelf vegan worstenbroodjes te maken.
Heb je haast en wil je snel aan de slag? Dat komt goed uit, want deze vegan worstenbroodjes zijn zo gemaakt. De vulling is op basis van plantaardig gehackt en een combinatie van lekkere specerijen.
Laten we snel aan de slag gaan! 🌭🌭🌭
Recept voor vegan worstenbroodjes
Hoeveel: 20 worstenbroodjes (half plakje bladerdeeg)
Voorbereiding: 15 minuten
Oventijd: 25 minuten
Wat heb je nodig?
- 10 vellen vegan bladerdeeg
- 200 gram vegan gehackt
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel bloem
- water – als het beslag wat droog is (ik heb zo’n 5 eetlepels gebruikt)
- 1 theelepel uienpoeder
- halve theelepel paprikapoeder
- halve theelepel nootmuskaat
- snufje peper en zout
- scheutje ongezoete sojamelk (of andere plantaardige melk)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Haal de vellen bladerdeeg alvast uit de vriezer, zodat ze alvast kunnen ontdooien.
- Doe het vegan gehackt in een kom samen met het paneermeel en kruid dit met de specerijen (uien-, knoflook- en paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout), olijfolie en bloem. Meng het beslag voor de vegan worstenbroodjes goed door elkaar.
- Maak met je vingers 10 worstjes van het beslag en leg de worstjes aan één kant van een vel bladerdeeg.
- Rol het bladerdeeg om de worstjes heen – en voilà, het ziet er nu al uit als echt worstenbroodje.
- Snij de worstenbroodjes met een mes doormidden, waardoor er nu 20 hapjes van gelijke grootte ontstaan.
- Druk de randen goed en prik vervolgens wat gaatjes met een vork in de zijkanten.
- Smeer de vegan worstenbroodjes met een beetje plantaardige melk in, zodat de broodjes een mooie goudbruine korst krijgen.
- Bak deze heerlijke borrelhapjes af in de voorverwarmde oven in zo’n 25 minuten.
Deze vegan worstenbroodjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen. Met een vulling van plantaardig gehackt (zoals die van de AH of van de Vegetarische Slager) is deze borrelhap een diervriendelijk en superlekker recept geworden.
Ga jij deze vegan worstenbroodjes binnenkort ook maken? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept. 🙂
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
3 leuke geiten 🐐🐐
Klinkt heerlijk! Zou je dit ook met gehakt van tempeh kunnen maken?
Ik denk dat je de worstenbroodjes nog ergens moet halveren. Bij welke stap is dat het handigste?
Hoi Essie, je hebt helemaal gelijk. Ik heb het aangepast in het recept. Eet smakelijk alvast, de vegan worstenbroodjes zijn echt heerlijk!