Appelkruimeltaart met bosbessen

Billy van der GaagEen appelkruimeltaart zonder fratsen. Gewoon zoals je hem gewend bent, maar dan met appel én blauwe bessen. Deze taart maakte ik onlangs en viel erg goed in de smaak.

Wat is een appel zonder taart?

Onderstaande quote zegt natuurlijk genoeg, want wat is een appel zonder taart? Of wat zijn courgettessinaasappels en zelfs gin en tonic zonder cake? Helemaal nergens wat mij betreft.

Je begrijpt het goed: het werd hoog tijd om weer een appeltaart te bakken, want ik had nog een paar appels in mijn fruitschaal liggen en dus maakte ik deze makkelijk te maken appelkruimeltaart met bosbessen. Laat de taart naderhand lekker even afkoelen, zodat je hem goed kunt aansnijden. De taart wordt er nóg lekkerder van als hij op kamertemperatuur is.

Wat heb je nodig voor deze appelkruimeltaart?

Deze taart maakte ik in een springvorm met een diameter van 24 cm. Prima formaat om deze appelkruimeltaart te serveren aan 10-12 personen.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 40 minuten
Bakvorm: springvorm van ca. 24 cm

  • 200 + 25 gram kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 flinke appels – ik gebruikte jonagold appels
  • 200 gram blauwe bessen
  • 1 theelepel kaneel

appelkruimeltaart recept

appeltaart met kruimels en blauwe bessen

Bereidingswijze:

  1. Klop in een keukenmachine de boter met 200 gram suiker, vanillesuiker en een snufje zout luchtig.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius en bedek de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de randen van de springvorm in met wat boter.
  3. Meng het ei bij de boter in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Laat de keukenmachine het deeg kneden, zodat het deeg goed gemengd wordt. Het deeg zal uiteindelijk wat kruimelig worden.
  4. Verdeel tweederde van het deeg over de bodem en het onderste gedeelte van de springvorm en druk goed aan.
  5. Schil ondertussen de appels en snijd de appel in partjes. Doe de partjes appel met de blauwe bessen in een kom en meng er de kaneel en de resterende 25 gram suiker door. Verdeel dit over de bodem van de springvorm.
  6. Verkruimel de rest van het deeg met je vingers boven de taart.
  7. Bak de appelkruimeltaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin.
  8. Laat de taart hierna nog even goed afkoelen. Heerlijk met een klodder verse slagroom.

appelkruimeltaart

Dit is hem dan geworden – een huisgemaakte appelkruimeltaart zonder fratsen. Heb jij deze taart weleens gemaakt? Of heb je in plaats van blauwe bessen nog een tip voor ander fruit wat ik als vulling kan gebruiken? Laat dan zeker even een reactie achter. 🙂

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Saska | Finance Monkey

    Mjam! Ziet er erg goed uit! Die geur in huis is het altijd al helemaal waard! 🙂

  2. 🐐 Marcel

    Hoi Billy,
    Ik heb je taart al meerdere keren gebakken en iedereen is razend enthousiast!
    Tip: serveer i.p.v. met slagroom eens met een bolletje roomijs.

    Groetjes, Marcel

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate